Bekle bekle kimse yok ?

Bekle bekle kimse yok ?

Tarih 19 Temmuz 2014, 14:07 YazdırBu haberi yazdır

Başkan Hilmi Türkmen Başbakanın programına katıldığı için geç kalmış olabilir ancak Belediye Basın sorumlularının da bir saat beklenmesine rağmen gelmemesi dikkatlerden kaçmadı.

Bekle bekle kimse yok ?

 

Başkan Hilmi Türkmen Başbakanın programına katıldığı için geç kalmış olabilir ancak Belediye Basın sorumlularının da bir saat beklenmesine rağmen gelmemesi dikkatlerden kaçmadı.

 

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Üsküdar ve buna alternatif olarak da Ümraniye ilçesinden çok sayıda gazeteciyi yaklaşan Ramazan Bayramı ve Katibim Şenlikleri konularını görüşmek amacıyla, iftarda bir araya gelinemediği gerekçesiyle cay sohbetinde bulunalım diye basın danışmanları vasıtasıyla gün içinde atılan iki adet mail ve yapılan teyit telefonu görüşmeleriyle davet etti.

 

Çay sohbeti için buluşma yeri Şemsipaşa Belediye Sosyal Tesisleri Çay Bahcesiydi ve buluşma saati 22:30 olarak işaret edilmişti.
Başkandan çay sohbeti daveti alan gazeteciler davete icabet etmek üzere saat 22:00 civarlarında belirtilen mekana gelerek başkanı beklemeye başladılar saat 23:30'u geçmesine rağmen büyük bir nezaketsizlik örneği gösterilerek bırakın başkanı, basın danışmanlarından bile ses çıkmayınca gazeteciler kendilerine yapılan bu nezaketsizliği ve saygısızlığı protesto ederek topluca mekanı terk ettiler.


Bahane ise Başbakanın katılacağı AK Parti teşkilat iftarına başkanında katılması gösterilmesi. Gazeteciler arasında; eğer sizin için böylesine önemli bir program varken, olsun gazetecileri de bir kac dakikalık çay sohbetiyle aradan çıkaralım diye düşünülmüşse ki durum onu gösteriyor. Unutulan bir durum var! Basın danışmanlarınız yerel bunlar diye küçümsese de Üsküdar'da yaşayan Üsküdar'a nefes verir! şeklinde yorumlandı.


Üsküdar Basın danışmanı Cüneyt Bitikçioğlu, gazete merkezlerine gönderdiği mail’ de Basın mensuplarından özür dilemesi beklenirken suçu yardımcısı Özner Berber’ e atarak aradan sıyrılmaya çalışırken başkanında davetten haberi olmadığını belirtiyor, ardından da “bindiğiniz dalı kesiyorsunuz” diyerek birde tehdit savuruyor. Halbuki iftar öncesi Üsküdar İftar çadırında bulunan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, orada bulunan arkadaşlara akşam görüşmek üzere arkadaşlar diyerek ayrılıyor. Buda başkanın davetten haberi olduğunu gösterir, Basın mensupları “başkanın işi çıkmış olabilir bunu anlayışla karşılamak mümkün, ancak davet sahibi Üsküdar basın danışmanı yani işi basınla ilişkileri düzenleyen kişi, davet alanında gelen misafirleri karşılamakla mükellef değil mi?

 

Bu haber 1320 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER