Erdoğan Altan “El ele verelim, örgütsüz birey hiçbir şeydir.  ”

Erdoğan Altan “El ele verelim, örgütsüz birey hiçbir şeydir. ”

Tarih 02 Haziran 2014, 12:24 YazdırBu haberi yazdır

1 haziran Pazar günü yapılan CHP Üsküdar İlçesi olağanüstü genel kurulunda Erdoğan Altan İlçe başkanı seçildi.

Erdoğan Altan “El ele verelim, örgütsüz birey hiçbir şeydir.  ”

 

1 haziran Pazar günü yapılan CHP Üsküdar İlçesi olağanüstü genel kurulunda Erdoğan Altan İlçe başkanı seçildi.


Sabah saatlerinde katılımcıların yoklama cetvelini imzalamalarının ardından, Geçici İlçe Başkanı Binali Coşkun partililere selendi hoş geldiniz dedi ardından tek liste olan Süleyman Çelebi ve arkadaşlarını divana önerdi divan listesi oy birliği ile seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasından sonra olağanüstü kongre kurallarını hatırlattı sadece ilçe başkan adaylarına söz vereceğini belirtti ve sözü başkan adaylarına verdi.


İlk olarak kürsüye gelen Erdoğan Altan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına vurgu yaparak geçmiş devrimci şehitleri anarak başladığı konuşmasında “ılımlı İslam Cumhuriyetini gerçekleştirmek için her şeyi yaptılar ve yapıyorlar. Bütün bürokrasiyi ele geçirme amaçları vardı bunu okulların müdür muavinliklerine kadar yaptılar. Çok iyi Üniversiteleri bile bitiren çocuklarımız iş bulamıyorlar. Onlar ise AKP örgütlerinden gelen her talebi harfiyen uyguluyorlar.


Bizler küçük hesaplar peşinde koşmadan birbirimize sımsıkı sarılmalıyız. Yoldaşlık bağları ile bağlanmalıyız. Deniz için Ethem için çocuklarımız öldürülmesin diye. Artık yeni şeyler söylemenin zamanı geldi ülkemiz aydınlığa çıkana kadar yeni bir dünya için elele verelim, örgütsüz birey hiçbir şeydir. 

Gezi direnişi gençleri yerleşik düzene karşı meydan okudular. Dünya onları selamladı, Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz Berkin Elvan  Medeni Yıldırım ve arkadaşlarını selamlıyorum.

Yeniden birlikte Türkiye’yi kuracağız Denizlerin Mahirlerin yolu Üsküdar dan geçti.


Kuzguncuk Valide sultan ve Üsküdar ın tüm yeşil alanlarının yok edilmesine izin vermeyeceğiz. STK ların hep yanında olacağız. Kurumsallaşacağız aklı kullanacağız.”

 

Ardından çetin Karadağ “Üsküdar ın kalesi 22 yıldır işgal altında bu kalenin içinde bir iç kale var köleliğe tutsaklığa teslim olmayan CHP dir.CHP Üsküdar ilçesinde bir demokrasi şöleni yaşanıyor . Gezinin birinci yılında gençlerimizin kırımı devam ediyor gençlerimize kıymayın. 1500 yıldır biz bu zulme boyun eğmeyenlerin temsilcisi olduk. Demokrasinin temeli adayların önseçimle belirlenmesidir. Belediye adayları bile önseçimle belirlenmelidir Tony Blair bunu İngiltere de böyle başardı.”

 

Üçüncü aday Erol Kızılelma “ Üsküdar örgütü çalışanlar emekçiler ezilenler hoş geldiniz gezi şehitlerini ve Soma maden şehitlerini anıyorum önlem almayan devlet terörünü kınıyorum. Yolsuzluklar sıfırlanan paralar bir yandan AKP toplumu kutuplaştırarak yönetmek istiyor.

2014 aday belirleme sürecinde yapılan hatalarla parti daha seçime girmeden enerjisini kaybetti, alabileceğimiz seçim oyların artmasına rağmen kaybedildi. Kim çalıştı kim çalışmadı demeden önümüzdeki iki seçime hazırlanmalıyız.” Dedi.


Divan kurulu yönetim kurulu aday listelerini istedi. Üş aday listelerini verdi bireysel adaylıklar da yapıldı. Tüm listeler birleştirildi çarşaf liste haline getirildi. Toplam 72 adayın olduğu liste çoğaltılarak kapalı oya sunuldu, kimlikler kontrol edilerek kapalı mekanlarda oylar kullanıldı. 324 ilçe delegesi oy kullandı.

Kullanılan geçerli oyların 145 ini alan Erdoğan Altan İlçe Başkanı oldu. Çetin Karadağ 93 Erol Kızılelma ise 70 oy aldı.


Yönetim kurulu “Sibel Tan Çetinkaya ,Orhun Delen, Tahsin Epli, Levent Güder,Kemal Köksal,Nuri Kurugül,Hayriye Özşahin,E.Serpil öztürk,Mehmet Sarıyar,Pelin Sevim,Cemal Solak,Seher Demirel Tosun,Gülüzar Tükel,Deniz Yıldırım,Nihal Akgül,F.Halide Altınsaban ,Ali Aral,Sultan Çelik “ den oluştu.

Üç başkan adayı da seçim sonrası birlik beraberlik mesajı vererek partilileri selamladılar.

 

 

 

 

Bu haber 911 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER