Ata 2 üyeleri tapusunu bedelsiz almak için tek vücut oldu

Ata 2 üyeleri tapusunu bedelsiz almak için tek vücut oldu

Tarih 09 Mayıs 2014, 10:03 YazdırBu haberi yazdır

Toplantıya 2-b konusu damgayı vurdu her söz alan bu konunun uzadığını en kısa zamanda iptal edilen tapularının bedelsiz geri alınması için çıkan yasanın uygulanarak kamu kuruluşlarının gereğini yerine getirmesini dile getirdiler.

                                                                                                                                             

                               Ata 2 üyeleri tapusunu bedelsiz almak için tek vücut oldu

 

Toplantıya 2-b konusu damgayı vurdu her söz alan bu konunun uzadığını en kısa zamanda iptal edilen tapularının bedelsiz geri alınması için çıkan yasanın uygulanarak kamu kuruluşlarının gereğini yerine getirmesini dile getirdiler.

 

 

S.S. Ata 2 Konut Yapı Kooperatifi’nin 2013 Yılı Olağan Genel Kurulu 27.04.2014 tarihinde SOPHIA Salonunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Temsilcileri gözetiminde toplandı.

 

 

Toplantıda 423 ortağın asaleten, 454 ortağın temsilen olmak üzere toplam 877 ortağın katılımı ile saat 12.00’de Yönetim Kurulu Başkanı MEHMET ÖNCÜ’nün açılış konuşmasının ardından KADİR SAKER Başkanlığında Divan heyetinin seçilmesiyle gündemlerin görüşülmesine geçildi.

 

 

Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Yön. Kur. Üyesi YALÇIN SOYSEVİNÇ, Denetim Kurulu Raporu, Denetçi GÜL COŞKUN tarafından okundu. 2013 yılına ait bilanço ve gelir gider hesapları Muhasip Üye ALİ KENANOĞLU tarafından okundu. Ortaklar söz alarak düşüncelerini dile getirdi.

 

 

Okunan Faaliyet raporları ile 2013 yılı bilanço ve gelir gider hesapları görüşmeye açıldı.   Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu Raporları ile Bilanço ve Gelir Gider Hesapları ayrı ayrı oya sunuldu, Oy birliği ile kabul edildi. Ayrıca Yönetim Kurulu Üyesi Nuri CANKUR 2/B konusunda ve ortakların soruları ile ilgili Genel Kurul’a detaylı bilgi verdi.

 

Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulunun ibrası ayrı ayrı oya sunuldu. Yönetim Kurulu 5 ret oyuna karşılık oy çokluğu ile,  Denetim Kurulu 2 ret oyuna karşılık oy çokluğu ile ibra edildi. Konutların sigorta ettirilmesi konusunda DASK’ın üyeler tarafından yapılması önergesi oy birliği ile kabul edildi.

 

 

SERPİL ÖZTÜRK tarafından verilen ÖNERGE’ye göre: 2/B olarak hazine adına tescil edilen 1038 Ada 102 parselin S.S.Ata 2 Konut Yapı Kooperatifimiz adına tescili ve 2B kapsamında  olmayan diğer parsellerimizle birlikte meri mevzuat gereği planlama, imar uygulamaları, tüm kamu kurumları nezdinde uygulamalarla ilgili ve bedelsiz iade edilmediği takdirde AİHM dahil tüm mahkemelere dava açmak için genel kuruldan Yönetime yetki verilmesi önergesi oylandı. oy birliği ile kabul edildi.

 

 

 

Yönetim Kurulu tarafından verilen 01/05/2014- 30/04/2015 tarihlerini kapsayan tahmini bütçe önergesi genel kurula okundu. 23 red oyuna karşılık oyçokluğu ile kabul edildi. Kabul edilen bütçede üye aidatları aşağıdaki tablo şekliyle karar altına alındı.

 

Konut Tipi           

-85 m2                                               73.00.-TL                                                                 

-95 m2 zemin + bodrum köşe             73.00.-TL                                                             

-95 m2 normal kat                           74.00.-TL                                                  

-110 m zemin + bodrum kat köşe       74.00.-TL

-110 m2 normal kat orta + köşe         75.00.-TL

-110 m2 zemin + bodrum kat köşe     75.00.-TL              

 

 

 Bahçeli ev Tipi

 

- 120 m2 İkiz          185.00.-TL

- 140 m2 Tek         187.00.-TL 

 

- 140 m2 İkiz          187.00.-TL

 

 

a)Bu bütçe ile oluşan aylık üye aidatları, 01/05/2014’den 30/04/2015 tarihleri arasını kapsayıp aylık olarak ay içinde ödenmesini;

b) Aylık aidatını zamanında ödemeyen ortaklardan; bu bütçe ile belirlenen aidatlara, aylık %5 tutarında gecikme cezası hesaplanarak alınmasını; geçmiş dönem borçları ise, dönemindeki Genel Kurulda belirlenen gecikme cezası oranlarının uygulanarak hesap yapılıp gecikme cezalarının alınmasına devam edilmesini;

c) Bütçede fasıllar arası aktarma yetkisinin (Tapu hesabı hariç)  Yönetim Kuruluna verilmesi,

d)Üsküdar Belediyesince tahakkuk ettirilen Emlak Vergisi bedelleri aidatın dışında olup, üyelerden kooperatifimizce tahsil edilerek, Belediyenin nam-ı hesabına yatırılmasına,

 

 

 

Ayrıca verilen önergeye göre; KONUTLARINI İŞ YERİ OLARAK KULLANAN VEYA KULLANDIRAN ORTAKLARIMIZDAN KONUTLARINI KONUT OLARAK KULLANIMA DÖNÜŞTÜRÜNCEYE KADAR İKİ MİSLİ AİDAT ALINMASI hususunun Genel Kurulun onayına sunulmasını öneriyoruz.

Önergesi oylamaya sunuldu, önerge 23 red oyuna karşılık (çekimser oy yok) oy çokluğu ile kabul edildi.

 

 

 

 “Kooperatif ana sözleşmesinin süreye ilişkin 5.madde değişikliğine karar alınması” maddesine göre; Kooperatifimizin kuruluşu 13/03/1985 tarihi olup,  süresi ise 30 yıldır. 30 yıllık süre 13/03/2015 tarihinde dolacaktır. Bu süre içinde kooperatifimizin yapılması gereken iş ve işlemlerini tamamlama imkanı olmayacağından, ana sözleşmenin süreye ilişkin 5.maddesinin 40 yıl olarak değiştirilmesine ilişkin olarak;

 

 

Yapılan oylama sonucunda kooperatif ana sözleşmesinin 5.maddesi değiştirilerek 30 yıl olan sürenin 40 yıl olarak uzatılması oy birliği ile kabul edildi.

 

Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu Üyelerinin huzur haklarına artış önergesi oylandı. 30 ret oyuna karşılık oy çokluğu  ile kabul edildi.

 

 

Yönetim ve Denetim Kurullarının Seçimi Maddesi görüşmeye açıldı. Bu maddede divana seçim sistemi konusunda bir önerge sunuldu. Yönetim  ve   Denetim  kurulu  üyelerini içeren liste gizli   oy  açık tasnif esası  ile  2  yıl  görev  yapmak üzere   üyelerin oyuna  sunuldu. Buna göre Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine; Mehmet ÖNCÜ, Emine Serpil ÖZTÜRK, Ali KENANOĞLU, Yalçın SOYSEVİNÇ, Nuri CANKUR sunuldu.Denetim Kurulu asil Üyeliklerine Gül COŞKUN, Nevzat BİRLER, Serkan ARSLAN sunuldu. Tek liste ile gidilen seçimden sunulan listeler yönetim ve denetime seçildiler.

 

 Dilek ve temennilerin ardından toplantı 17.00’de son buldu.

 

Daha detaylı bilgi almak için Kooperatifimizin çalışma saatleri içinde, Kooperatif merkezini veya internet üzerinden de www.ata2.org web sitemizi her zaman ziyaret edebileceğinizi ve görüşlerinizi [email protected] mail adresimize iletebileceğinizi hatırlatır, bu  Genel Kurulda da verdiğiniz destek ve gösterdiğiniz güven için teşekkür eder, hepinize sağlık, başarı ve mutluluklar dileriz.

                                                                                                                                            

 

 

 

Bu haber 854 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER