Özkes

Özkes "Halkın sorunlarını halkla beraber yerinde çözeceğiz, çözerse müftü çözer "

Tarih 23 Mart 2014, 10:39 YazdırBu haberi yazdır

CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı İhsan özkes 22.Mart Cumartesi günü imar konularında iddialara yanıt vermek ve gündemi değerlendirmek için Üsküdar yerel basın mensupları ile biraraya geldi.

Özkes "Halkın sorunlarını halkla beraber yerinde çözeceğiz, çözerse müftü çözer "

CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı İhsan Özkes 22.Mart Cumartesi günü imar konularında iddialara yanıt vermek ve gündemi değerlendirmek için Üsküdar yerel basın mensupları ile bir araya geldi.


Sözlerine devam eden Özkes "Başbakan bursa mitinginde benden bahsetti bu bize mutluluk verdi ama o pek mutlu değil. Mesleği avukat olan avukat yazıyor afişine benim müftü yazmamdan doğal ne olabilir ben Üsküdar müftülüğünü 6.5 yıl yaptım ve emekli oldum. başbakan imam olmadığı halde istanbul un imamıyım dememiş miydi ?



CHP'nin Üsküdar Belediye Başkan Adayı olarak yoğun bir tempo içinde çalışma yaptığını belirten İhsan Özkes, emekli bir müftü olarak internete düşen bazı ses kayıtlarından rahatsız olduğunu belirtti. 
Özkes, "Dini, kitabı, hafife almak, alaya almak, din ile Kur'an ile, ayet ile, sure ile matrak geçmek küfürdür, bunu yapan kafir olur. Bunu söyleyen kişi Müslümanlıktan çıkar. Kur'an da olmayan bir cümleyi, bir kelimeyi, bir harfi Kur'an da var gibi göstermeye çalışmak küfürdür. Bunu yapanların kafir sayılır. 'Her Cuma bir ayet sallıyorum' diye söylemek hem ayeti hafife almaktır, ayetle alay etmektir, bu küfürdür. Hem de böylelikle Müslümanları da kandırdığını itiraftır. Ayeti sallamak din ile iman ile alay etmektir, küfürdür. Bakara Suresi, Kur'an-ı Kerim'de var olan 114 sureden birisidir, Kur'an-ı Kerim'in en uzun süresidir. Bu süre genellikle iman ile küfür üzerinde durur. 'Bu Bakara iyi makara' diyerek Bakara Suresine 'iyi makara' demek küfürdür" dedi. 


 Özkes, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şayet bu sözleri başka bir partiden bir milletvekili söylemiş olsaydı, yer yerinden oynardı. Bugün Türkiye 'nin gündemi bu olurdu. Alenen küfür olan bir konuda sessiz kalmak, hoş görmek de küfürdür. Çünkü, küfre rıza küfürdür. Bu nedenle bu sızan ve bir milletvekiline ait olduğu iddia alan sözleri şiddetle, nefretle, lanetle kınıyorum. Bu iddia doğruysa, azıcık şerefi, azıcık onuru, bir iman kırıntısı, zerre kadar bir inancı varsa derhal önce Allah'a tövbe etmeli, ondan sonra da Müslüman halktan özür dilemeli, hiç beklemeden istifa etmelidir. Müslümanların oyları ile milletvekili olup, Müslümanların inancı ile kimse alay edemez. Bu gayretullaha dokunur."

Sözlerine devam eden İhsan Özkes " Son çıkan yasaya göre afet dönüşümünde karar alındığında vatandaşın dava açma hakkı bile elinden alınmıştı. Bir apartman veya bir siteye çürük raporu alınması halinde 60 gün içinde binanın yıkılması kararı vardı. İnsanlar diken üstündeydi. İnsanların sıkıntı yaşamaması için anayasa mahkemesine başvurduk. İrademiz insanların elindeki malların yasa ile alınmasını engellemektir. 


Biz yerinde kentsel dönüşümü savunuyoruz. Zahmetini çektikleri yerin keyfini de onlar sürmeliler. Yüzde yüz halkın yararına yaptığımız çalışmayı sanki tersini yapmışız gibi göstermeye çalışıyorlar. 
Birde Hüseyin Avni Paşa korusu meselesi var sıfır bedelle satış tapu belgesinde yazıyor. Bakınız arkadaşlar tapunun kopyasını sizlere dağıtıyorlar ,bakınız inceleyiniz. 


Halkın sorunlarını halkla beraber yerinde çözeceğiz çözerse müftü çözer diyoruz." dedi.

Bu haber 769 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER