Üsküdar Belediyesi Çengelköy Bahçelievler mahallesinde İftar Düzenledi

Üsküdar Belediyesi Çengelköy Bahçelievler mahallesinde İftar Düzenledi

Tarih 20 Ağustos 2010, 14:42 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdarın en büyük mahallelerinden biri olan Çengelköy Bahçelievler mahallesinde 19 Ağustos ta mahalle iftarı düzenlendi.

Üsküdar Belediyesi Çengelköy Bahçelievler mahallesinde İftar Düzenledi.

Türkiye'de iftar denilince ilk akla gelen ilçe olan Üsküdar'da mahalle iftarları bütün hızıyla sürüyor. Üsküdar genelindeki 20 mahallede yapılacak olan sokak iftarları Ünalan'da başlarken, 17 Ağustos Pazartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın evinin bulunduğu Burhaniye mahallesi sakinleri yeni yapılan Üsküdar Gençlik Merkezi bahçesi ile cadde üzerinde kurulan iftar sofrasında bir araya geldi.

Ardından İftar yemeğine AK Parti 1. Bölge Milletvekili İdris Güllüce, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Ak Parti İl Yönetim Kurulu üyesi ve Üsküdar sorumlusu Emin Haberdar, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Zekeriya Erdim, Belediye Başkan Yardımcılarından Hilmi Türkmen Belediye Meclis üyeleri,Mahalle Muhtarı Levent Aşkın’ın yanı sıra azaları, Ata-2 Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri Doktorlar sitesi yöneticileri; Bahçelievler mahallesinden yaklaşık 3000 kişiye varan vatandaşlar katıldı.

İftar yemeği öncesi bir konuşma yapan AK Parti Milletvekili İdris Güllüce, mahalle iftarlarına katılan küçük çocukların bundan 20 yıl sonra bugünleri hatırlayacaklarını ve ''bizim dönemimizde sokak iftarları vardı ve binlerce kişi hep birlikte Ramazan'da iftar yemeği yerdik'' diyeceklerini belirtti.

Üsküdar Belediyesi Başkanı bu yıl 20 mahallede bunlara benzer iftarlar düzenleyeceklerini aynı sofraları  paylaşacaklarını belirtti ve ihtiyaç sahipleri için bu yenilenen aşevi hakkında bilgi verdi.Bu güzel iftar akşamında bir araya gelen herkesi selamladı.Allah kabul etsin dedi.

Ardından okunan dualarla iftar açıldı.Yemeklerin yenmesini takiben saz heyeti sahneye çıktı ve güzel eserleri dinleyicilere seslendirerek katılımcılara güzel bir akşam yaşattı.Üsküdar Belediyesi bu organizasyonları başarıyla gerçekleştiriyor.Hiç bir itiş kakış olmadan 3000 kişinin masasına tüm yemeklerin sıcak bir şekilde servis yapılmasını Boğaziçi Çengelköy Gazetesi olarak hayranlıkla izledik.
Bu haber 1023 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER