Kadir Topbaş; Üsküdar yeni projelerle turizm merkezi olacak

Kadir Topbaş; Üsküdar yeni projelerle turizm merkezi olacak

Tarih 02 Mart 2014, 17:38 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar’da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluşan Başkan Kadir Topbaş, meydan, kule ve teleferik gibi mega projelerle ilçenin bir turizm merkezi olacağını söyledi.

Üsküdar yeni projelerle turizm merkezi olacak


Üsküdar’da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluşan Başkan Kadir Topbaş, meydan, kule ve teleferik gibi mega projelerle ilçenin bir turizm merkezi olacağını söyledi.


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Üsküdar’da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi. Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve AK Parti Üsküdar Başkan Adayı Hilmi Türkmen’in de yer aldığı toplantıda konuşan Başkan Kadir Topbaş, İstanbul’u yatırım ve hizmetlerimizle dünyada tanınır ve etkili bir şehir haline getirdiklerini belirterek, “İstanbul’a yapılan yatırımlarla kendimize özgüvenimiz geldi. İstanbul’da bir işadamı mantığıyla çalışarak turizmin ve hizmet sektörünün gelişmesi için çok önemli adımlar attık. Göreve geldiğimizde 2 milyon 800 bin olan turist sayısı şu anda 10 milyonu aştı” dedi.


Üsküdar’a 1 milyar 875 milyon liralık yatırımlar zinciri


Geçmişte maaş ödeyemeyen, çek karnesi alamayan belediyenin nasıl olup da 60 milyar lira yatırım yaptığının, daha önce borç ödeyemeyen İSKİ nasıl olup da her yıl 1,5-2 milyar lira yatırım yaptığının çok iyi sorgulanması gerektiğini vurgulayan Başkan Topbaş, şöyle konuştu;

“İBB olarak devlete borcumuz yok. Bu yıl da 8,5 milyar lira yatırım daha yapıyoruz. Ulaşım başta olmak üzere İstanbul’un ne ihtiyacı varsa yapıyoruz. Sadece Üsküdar’a yaptığımız yatırım 1 milyar 875 milyon lira. Bakın diğer büyükşehir ve il belediyelerine, bu kadar bütçesi bile olmayan çok belediye var. Üsküdar’a yeni yollar, kavşaklar, metrolar yaptık. ‘Daha ne yapabiliriz’in arayışı içindeyiz. Bizim yaptığımız projelere bazılarının hayalleri bile yetişemez. Projeleri ve parayı ellerine verseniz yapamazlar bile.”

Kadıköy kendisini Üsküdar ile değil Sancaktepe ile kıyaslasın?

 “Kadıköy Belediyesi, bırakın Üsküdar’ı, kendisini Ümraniye ve Sancaktape ve Çekmeköy ile mukayese etsin” diyen Kadir Topbaş, “Ana arterleri İBB yaptığı için iş yapıldığını sanıyor vatandaşlarımız. Ama girsinler ara sokaklara, görsünler ilçe belediyesinin halini? Gittikçe köhneleşiyorlar, farkında değiller. Vatandaşımız 30 Mart’ta bugüne kadar ne yaptıklarını en iyi şekilde değerlendirecektir. ‘Cumhuriyetin sahibiyiz’ diye bunun arkasına sığınamazlar. Cumhuriyet ve ülkemiz hepimizin?” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da 2019’da 400 kilometre metro ağında günde 11 milyon kişi seyahat edeceğine dikkat çeken Topbaş, Marmaray’ı destekleyen Haliç Metro Köprüsü’nü 19 yıllık mücadelenin sonunda açtıklarını, Üsküdar’dan Sancaktepe ve Alemdağ’a gidecek metronun inşaatının hıza sürdüğünü hatırlattı.



Üsküdar metro teleferik ve yeni meydana kavuşacak


Topbaş, “Bakın, 38 ayda bitecek bu metro bir dünya rekoru. Devletler bile bu kadar hızla metro yapamıyor. Mecidiyeköy-Altunizade-Çamlıca Teleferiği Üsküdar’ı da çok etkileyecek turistik amaçlı güzel bir proje. Çamlıca Anten Kulesi’ni inşa edeceğiz inşallah. Şimdi Ulaştırma Bakanlığı ile kuleye uzanacak yollarla ilgili çalışıyoruz. Bu mega projeler Üsküdar’ın turizmden aldığı payı fazlasıyla arttıracak. Üsküdar Meydanı’nı yenileyerek çok güzel bir hale getiriyoruz. Nerede insan varsa oraya hizmet götürdük, önümüzdeki dönem de götürtmeye devam edeceğiz inşallah. Paramız var hamdolsun. Üsküdar’a yeni kültür merkezlerini, yüzme havuzlarını dert etmeyin? 2019 İstanbul ve Üsküdar için çok daha farklı olacak inşallah” diye konuştu. 

Bu haber 705 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER