Rümeysa Herkesin Umudu Olmak İstiyor
8 yaşında iken lösemi hastalığına yakalanan ve bu zorlu yolda 3 seneden fazla mücadele eden, tam iyileştiği sırada biricik annesini ve teyzesini trafik kazasında kaybeden Rümeysa herkesin umudu olmak istiyor.
Rümeysa Herkesin Umudu Olmak İstiyor
8 yaşında iken lösemi hastalığına yakalanan ve bu zorlu yolda 3 seneden fazla mücadele eden, tam iyileştiği sırada biricik annesini ve teyzesini trafik kazasında kaybeden Rümeysa herkesin umudu olmak istiyor.
Küçücük yaşta bu hastalıkla tanışan Rümeysa’nın babası inşaat işçisiydi. Bu hastalık karşısında aile maddi manevi oldukça zorlanıyordu. Devlet hastanesinde tedavisi devam ederken enfeksiyon kaptı ve tüm hastaneyi enfeksiyon sardığı için tedavisinin ortasında hastanesiz kaldı Rümeysa.
LÖSEV’in devreye girmesiyle tedavisine LÖSEV’in LÖSANTE-Lösemili Çocuklar Hastanesinde devam eden Rümeysa, 2008 yılında tamamen iyileşti. Ancak aynı yıl trafik kazasında annesini ve teyzesin kaybetti. Bu kez manevi anlamda zor günler geçiren Rümeysa’ya yine LÖSEV sahip çıktı. Tüm imkanlarını seferber eden LÖSEV; doktorları, hemşireleri, psikologları ve iyileşmiş gençleriyle Rümeysa’nın yanında oldu. Psikolojik desteğinin yanı sıra zor günleri atlatması için Rümeysa’yı Amerika’ya tatile gönderdi.
“Ben sizin de çocuğunuz olabilirdim”
Rümeysa şimdi çok iyi, okul birincisi ve ileride psikoloji ve hukuk okumak istiyor.
Ben sizin de çocuğunuz olabilirdim diyen Rümeysa’nın sizler için bir mesajı var; “ Tüm yaşadıklarım sizlerin de başına gelebilirdi, önemli olan başınıza gelmeden düşünmeniz ve merhametinizi göstermeniz. Lütfen bağışlarınızı lösemili çocuklar için LÖSEV’e yapın ve bir hayat da siz kurtarın”.
ONBİNLERCE LÖSEMİLİ VE KANSERLİ ÇOCUK KURBAN BAĞIŞLARINIZI BEKLİYOR!
Bağışımı Neden LÖSEV’e Yapayım?
Çünkü LÖSANTE Lösemili Çocuklar Hastanesi’nde tam 13 senedir yüzlerce çocuğu tamamen ücretsiz tedavi ediyor.
Çünkü Türkiye genelinde yoksulluk sınırındaki on binlerce lösemili ve kanserli aileyi; gıda, giysi, maddi ve sosyal yardımlarla hayata bağlıyor.
Çünkü lösemili çocuklara parasız kolej eğitimi, annelerine ve iyileşen gençlere meslek edindirme kursları açıyor ve atölyelerinde istihdam ediyor.
Çünkü 15 yıl gibi bir sürede; dünyanın ilk Lösemili Çocuklar Hastanesi LÖSANTE, LÖSEV Ana, İlk ve Orta Okulları, LÖSEV Köyü, LÖSEV Atölyeleri, LSV Dükkanları ve LÖSEV’le hayata bağlanan binlerce lösemili ve kanserli çocuk? Hepsi bu güne kadar LÖSEV’e yapılan bağış ve desteklerle mümkün oldu.
Çünkü kanserle savaşıyor. LÖSEV Kanser Araştırma ve Gıda Analiz Laboratuvarlarında kanserin önlenebilmesi için bilimsel çalışmalar yapıyor.
LÖSEV BAĞIŞLARI NASIL İLETİYOR? NASIL HAYAT VERİYOR?
Kurban vasfına sahip kurbanlar vekalet verilerek dini esaslarla, noter huzurunda Banvit Et Tesisleri’nde kesiliyor. Kurban etlerinin bir kısmı hemen lösemili çocuk ve ailelerine dağıtılıyor. Kalanı emanete verilerek, yıl boyunca belirli periyotlarda yapılacak dağıtımlarda taze et ile takas ediliyor ve soğuk hava zinciri ile lösemili ve kanserli çocukların evlerine kadar gönderiliyor. Bu sayede 12 ay boyunca taze et ve ürünleri yiyebilen lösemili çocukların vücut direnci artıyor, savunma sistemi güçleniyor ve bu hastalıkla mücadelede daha güçlü oluyor.
Kurban Bayramı Bağışımı LÖSEV’e Nasıl Yapabilirim?
Tüm bankalardan havale ücreti ödemeden LÖSEV hesaplarına, PTT şubelerinden, elden nakit olarak, internet üzerinden ve telefonla kredi kartıyla, ayrıca paypal sistemiyle bağış yapılabilecek. Tüm bağış olanakları ile ilgili Vakfın internet sitesi olan www.losev.org.tr’den ayrıntılı bilgi alınabilir.
LÖSEV KAR AMAÇSIZ, KAMU YARARINA ÇALIŞAN BİR VAKIFTIR. TEK GELİR KAYNAĞI BAĞIŞLARDIR.
ÜSKÜDAR “KADIN VE ÇOCUK YAŞAM MERKEZİ İLE PSİKOTERAPİ MERKEZİ” CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL’İN KATILIMIYLA HİZMETE AÇILDI

Üsküdar Belediyesi tarafından sıfırdan inşa edilerek yapımı tamamlanan Kadın ve Çocuk Yaşam Merkezi ile Psikoterapi Merkezi CHP Lideri Özgür Özel'in katılımıyla hizmete alındı
Hayırsever İş İnsanı Burhan Makıroğlu'na 2025 Onur Ödülü

Topluma Katkıda Sınır Tanımıyor Üsküdar’da düzenlenen prestijli bir törende, çok sayıda ünlü ismin arasında yer alan Makıroğlu
AK PARTİ ÜSKÜDAR İLÇE YÖNETİMİ GAZETECİLER İLE BİRARAYA GELDİ

21.Ekim Gazeteciler günü dolayısı ile Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Taha Sarıcaoğlu ve yönetici arkadaşları Üsküdar Katibim Restoranda basın temsilcileri ile toplantı yaptı.
ÜSKÜDAR’DA GELENEKSEL GEMİ MODELLERİ SERGİSİ AÇILDI

Üsküdar Belediyesi ve Gemi Modelcileri ve Gemi Severler Derneği iş birliğiyle düzenlenen Geleneksel Gemi Modelleri Sergisi
ÜSKÜDAR’DA SAADET RÜZGARI

Saadet Partisi Milletvekili Şerafettin Kılıç, Üsküdar’da bir dizi etkinliğe katılarak Üsküdarlılarla bir araya geldi.
CHP ÜSKÜDAR 39.OLAĞAN İLÇE KONGRESİ YAPILDI

CHP ÜSKÜDAR 39.İlçe kongresi 30.Eylül Salı günü Bağlarbaşı Kültür merkezinde yapıldı.
ATIKSIZ ÜSKÜDAR: KOMPOST PROJESİ BAŞLADI

Üsküdar Belediyesi, semt pazarlarında ortaya çıkan organik atıkları kompost a dönüştürerek doğaya kazandırıyor.
ÜSKÜDAR’DA “SABİHA GÜRAYMAN ETÜT MERKEZİ VE KÜTÜPHANESİ” AÇILDI

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş: “Tüm öğrencilerimiz için, ama en çok da kız öğrencilerimiz için ilham olmasını diliyorum”
Kentsel dönüşüm imzasında dikkat edilecek hususlar

Kentsel dönüşüm projelerinde hak sahiplerini en çok koruyan unsur, sağlam bir sözleşme oluyor.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR GOFİ HOUSE CAFE SPONSORLUĞUNDA SÜPER AMATÖR HEDEFİ İLE SEZONA BAŞLIYOR

Geçen sezon namağlup şampiyon olarak 1.Amatör lige yükselen semtimizin en önemli kulüplerinden olan Küçüksu Rasathane Spor, yeni sezona da yine çok iddialı şekilde hazırlandı.




