
Akbil sistemi tamamen değişiyor
İETT yaklaşık 1 milyon İstanbullu'nun kullandığı akbil sistemi değiştiriyor. İstanbulların toplu taşıma araçlarında seyahat etmek için kullandıkları akbillerin yerine manyetik kartların kullanılacağı sisteme geçilecek
Daha önce 31 Temmuz olarak duyurulan 60 yaş üstü kartlarda ise kart değişim noktalarında yaşanan yoğunluk sebebiyle bu süre eylül ayının sonuna kadar uzatıldı.
Bu yoğunluklar ile ilgili sorularımızı cevaplayan İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı'nın Basın Danışmanı Ömer Bildirici, "Yaşlılık kartı almak isteyen vatandaşların bu noktalara gelmelerine gerek yok. İnternetten başvuru yapmaları halinde biz vatandaşlarımızın kartlarını ev adreslerine postalıyoruz" dedi.
Buna rağmen kartlarını kendisi almak isteyen vatandaşları da dikkate aldıklarını belirten Bildirici yoğunluk yaşamaması için değişim süresini 30 Eylül'e kadar uzattıklarını söyledi.
BÜTÜN AKBİLLER DEĞİŞECEK
Temmuz veya Eylül ayı sonuna kadar akbillerini değiştirmek zorunda olan öğrenciler, öğretmenler, yaşlılar ve engelliler dışında akbildiğer vatandaşlar ise İETT'den ilgili duyuru yapılıncaya kadar akbillerini kullanmaya devam edebilecekler.
MANYETİK KARTLAR 10 LİRA
Manyetik kartlar şimdilik sadece akbil yerine geçerken her yıl kart değiştirmek zorunda kalan öğrenci ve yaşlılarında bu değişim sorunlarını ortadan kaldıracak. İETT, vatandaşların ellerindeki akbili 6 TL'ye sayarken yeni manyetik kartlar için ise bir defaya mahsus 10 TL alınıyor.
1 MİLYON KİŞİ AKBİLİNİ DEĞİŞTİRECEK
31 Temmuz'da sona erecek süre zarfında yaklaşık bir milyon kişinin akbilini değiştirmesi beklenirken şimdiye kadar 750 bin kişinin akbilini manyetik kartlarla değiştirdiği açıklandı.
MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU HIZLA YAPILIYOR

İstanbul sismik risklerin azaltılması ve acil durum hazırlık projelerinden bir tanesi olan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu yapımı mahalle muhtarımız Hilmi Somuncu’nun da gayretleri ile hızla sürüyor.
YAVUZTÜRK MAHALLESİNDE SAR İSTANBUL TEMSİLCİLİĞİ HİZMETE BAŞLADI

Geçen ay Yavuztürk Mahallesi’nde bulunan sitelere gazete dağıtımı yaparken Yeşilyamaç Sitesi dükkanlar sırasında SAR Arama Kurtarma ve Acil Yardım Derneği
ÜSKÜDAR BELEDİYESi’NİN EMEKLİLERE PAZAR ALIŞVERİŞİ DESTEĞİ YENİDEN BAŞLIYOR

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın seçim vaatleri arasında yer alan ve göreve gelmesiyle hayata geçirilen “Emeklilere Pazar Alışverişi Desteği” uygulaması bu yıl da devam ediyor.
Emeklilerin toplam yüzde 70'i 18 bin liranın altında bir gelirle yaşiyor

Maaş tablosunda büyük uçurum: Emeklilerin yüzde 40'ı 17 bin liranın altında yaşam savaşı veriyor. aylik baglama oranlari cok dustu sonuc bu
MEDİVİA SAĞLIK GRUBU MUHTARLARLA BULUŞTU

Yıllardır muhtarlar gününde muhtarları ağırlayan MEDİVİA sağlık grubu ekim ayında Üsküdar’ın muhtarlarını ağırladı.
ÜSKÜDAR MİSİAD İLÇE BAŞKANI BURHAN MAKIROĞLU OLDU

Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneğinin Üsküdar şubesinin başkanı Genel başkan Feridun Öncel’in tensipleriyle Burhan Makıroğlu oldu.
ÜSKÜDAR “KADIN VE ÇOCUK YAŞAM MERKEZİ İLE PSİKOTERAPİ MERKEZİ” CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL’İN KATILIMIYLA HİZMETE AÇILDI

Üsküdar Belediyesi tarafından sıfırdan inşa edilerek yapımı tamamlanan Kadın ve Çocuk Yaşam Merkezi ile Psikoterapi Merkezi CHP Lideri Özgür Özel'in katılımıyla hizmete alındı
Hayırsever İş İnsanı Burhan Makıroğlu'na 2025 Onur Ödülü

Topluma Katkıda Sınır Tanımıyor Üsküdar’da düzenlenen prestijli bir törende, çok sayıda ünlü ismin arasında yer alan Makıroğlu
AK PARTİ ÜSKÜDAR İLÇE YÖNETİMİ GAZETECİLER İLE BİRARAYA GELDİ

21.Ekim Gazeteciler günü dolayısı ile Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Taha Sarıcaoğlu ve yönetici arkadaşları Üsküdar Katibim Restoranda basın temsilcileri ile toplantı yaptı.
ÜSKÜDAR’DA GELENEKSEL GEMİ MODELLERİ SERGİSİ AÇILDI

Üsküdar Belediyesi ve Gemi Modelcileri ve Gemi Severler Derneği iş birliğiyle düzenlenen Geleneksel Gemi Modelleri Sergisi




