Modern Hezarfen boğaz semalarında

Modern Hezarfen boğaz semalarında

Tarih 14 Eylül 2012, 10:53 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar Belediyesinin bu yıl 4ncüsünü gerçekleştirdiği Kâtibim Kültür ve Sanat Festivali İstanbul semalarında farklı bir gösteriye ev sahipliği yaptı. Hezarfen Ahmet Çelebi'nin 382 yıl önce, Galata Kulesi'nden Üsküdar Doğancılar Meydanına gerçekleştirdiği uçuş, bu kez farklı bir formatla ve Hezarfen Uçuşu adıyla 2. kez gerçekleştirildi.

Modern Hezarfen boğaz semalarında

Üsküdar Belediyesi’nin bu yıl 24’ncüsünü gerçekleştirdiği Kâtibim Kültür ve Sanat Festivali İstanbul semalarında farklı bir gösteriye ev sahipliği yaptı. Hezarfen Ahmet Çelebi'nin 382 yıl önce, 1630’da Galata Kulesi'nden Üsküdar Doğancılar Meydanı’na gerçekleştirdiği uçuş, bu kez farklı bir formatla ve Hezarfen Uçuşu adıyla 2. kez gerçekleştirildi.

9 Eylül Pazar günü milli sporcu Abdullah Yıldız tarafından Paramotor ile Sarayburnu İskelesi’nden başlayan uçuş, boğaz üzerindeki şiddetli rüzgâra rağmen Hezarfen Ahmet Çelebi’nin ilk yaptığı uçuşa başladığı Galata üzerinden geçtikten sonra 35 dakikada tamamlandı.

1630 yılında ilk kez gerçekleşen bu tarihi günü ve olayı canlandırmayı amaçlayan uçuş, yoğun kentleşme nedeniyle Galata Kulesi-Üsküdar Doğancılar Parkı hattı yerine Sarayburnu- Şemsi Paşa Meydanı güzergâhında gerçekleştirildi.Uçuş sonrası açıklama yapan milli sporcu Abdullah Yıldız, boğaz üzerinde zaman zaman şiddetli ve karmaşık rüzgâr nedeniyle zorlandığını, uzun yıllardır uçuş yapmasına rağmen kıtalararası bir uçuşa imza attığı için bu uçuşun kendisi açısından en önemli uçuşu olduğunu söyledi.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ise yaptığı konuşmada Hezarfen Ahmet Çelebi’den 382 yıl sonra anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken Abdullah Yıldız’ın kendileri açısından “Modern Hezarfen” olduğunu ifade etti. Önümüzdeki yıl ışık oyunlarıyla süslenmiş bir gece uçuşu planladıklarını dile getiren Mustafa Kara, “Şampiyonlar Şehri” Üsküdar’da böyle bir uçuş sonrası artık yeni planlamalara sahne olacağını, genç nesil için uçuş üzerine bir eğitim planlaması yaptıklarını belirtti. Konuşmalar sonrası Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara tarafından modern Hezarfen Abdullah Yıldız’a bir başarı plaketi verildi.
Bu haber 712 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER