Ak Parti Üsküdar İlçe Örgütü Üsküdarlı İşadamları İle Biraraya Geldi

Ak Parti Üsküdar İlçe Örgütü Üsküdarlı İşadamları İle Biraraya Geldi

Tarih 11 Haziran 2010, 23:33 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar Ak Parti İlçe Örgütü Üsküdarlı İşadamlar İle Bridge Restoran Da Temekli Bir Toplantı İle Biraraya geldi.Toplantıya Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'de Katıldı...

11.Haziran.2010 Akşamı Üsküdar Ak Parti teşkilatı Üsküdarlı İşadamları ile geleneksel hale gelen bir toplantı ile biraraya geldiler.Gecenin sunumunu Adalet ve Kalkınma partisi Başkan Yardımcılarından Kaan Pehlivanoğlu yaptı.
11 Haziran 2010 Akşamı Ak Parti Üsküdar Teşkilatı'nın düzenlediği ve geleneksel hale gelen ''Geleneksel İş Adamları Yemeği'' Nakkaştepe Bridge Restaurant'da yapıldı.

Üsküdar'da yaşayan iş adamları bir araya getiren gece Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün katılımı ile gerçekleşti. Geceye çok sayıda iş adamanı katıldı. Gecede Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Zekeriya Erdim ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün konuşma yaptılar. Gecenin sunumunu Adalet ve Kalkınma Partisi Başkan Yardımcılarından A. Kaan Pehlivanoğlu yaptı.
Zekeriya Erdim konuşmasında ''Türkiye'yi ayağa kaldırmakta çok yönlü katma değer üreten sanayiciler ve iş adamlarının özel bir yeri ve önemi olduğunu, Ak Parti'nin bunun farkında olduğunu ve merkezi hükümetle yerel yönetimlerle, sivil toplum örgütleriyle daha yakın daha sıkı bir iş birliğiyle adaleti ve kalkınmayı tabana yayarak devam ettirme konusunda niyetlerinizin, gayretlerinizin, fedakarlıklarınızın devamını diliyorum'' dedi.

Sanayi ve Ticaret bakanı Nihat Ergün ise konuşmasında ''Düzenlenen iş adamları yemeklerinde, sorunlara çözümlerin arandığı bu toplantılarda sorunlarla birebir karşılaşan sanayici ve iş adamlarının önerilerini dikkate almak bizim de doğru işler yapmamızı kolaylaştırıyor. Bu nedenle sürekli sizlerle bir araya geliyor son gelişmeleri değerlendirmeye gayret ediyoruz'' dedi. Bakan Ergün, ''Dünya'daki ekonomilere örnek vererek Türkiye'nin küresel ekonomik krizden nasıl güçlenerek çıktığını ve 2010 yılı içerisinde belirlenen yüzde 3,5 büyüme oranının ne kadar mütevazi bir hedef olduğunun bugün daha iyi anlaşıldığını ve bugün son açıklanan verilere göre Türkiye'nin yüzde 6.2 veya yüzde 6.8 gibi bir noktada olacağının anlaşıldığını'' söyledi. ''Ekonomik gelişmeleri değerlendiriken sağlıklı verilerle değerlendirmek soğuk kanlı olmak ve aceleci davranmamak lazımdır. Türkiye'de yeni yatırımların artığını her gün birden fazla ilde fabrikaların açıldığına vurgu yaptı. Yatırımcıların yaptıkları işlerde sadece bir ürüne bağlı kalmamalarını ve sadece birkaç müşteri ile sınırlı kalınmaması gerektiğini söyleyerek, sürekli yeni ürünler geliştirerek ürünlerini güncel tutmalarını küçük işletmelerinde diğer firmalarla sermaya ortaklıklarına girişerek küçük olsun benim olsun mantığından vazgeçerek diğer firmalarla güç birliğine gitmelerini istedi. İş adamlarının eski alışkanlıklarından vazgeçerek iç pazar dış pazar gibi kavramlardan vazgeçerek dünyanın bütün pazarlarının bizim girebileceğimiz pazarlar olarak görmeliyiz, bütün firmaları bu ihracata ayrıca önem vermelerinin gerektiğini, ihracat yapan firmalar küresel rekabet gücü kazanıyorlar kendilerini daha da geliştirme fırsatı buluyorlar. Dünya'nın her kıtasına her ülkesine her çeşit ürünle girebilmeliyiz zira büyük bir gemiyi yüzdürmek istiyorsak okyanusa açılmalıyız. Hem çayda gölde iç denizlerde ilerleyeceğim hemde büyük gemiler yüzdüreceğim demenin bir anlamının olmadığını ve mümkün olmadığını'' söyledi. Makina sektörünede değinen Bakan Ergün makina sektöründe de iyi olunduğunu fakat iç sektörde kullanılan bir çok makinayı ithal ettiğimizi fakat bu makinaların kendi imkanlarımızla üretilebildiğini bu makinaların üretimine gidilmediği söyledi. Makina üretiminin bu kısma yönlendirilmesinin sağlanması gerektiğini söyledi. Yakın zamanda da iş yeri açma konusunda bir çok yenlik yapılacağını ve artık insanların oturdukları yerden iş yerlerini internet sayesinde 1-2 dakika içinde açabileceklerini söyledi.
 
Bakan Ergün ''Uluslar arası kredi kuruluşlarınada değinen bakan Ergün, Uluslar arası kredi derecelendirme kuruluşlarının objektif  ve adil davranmadığı Türkiye'den çok daha kötü olan ülkelere gereksiz zamanlarda gereksiz notlar verdikleri ve o ülkeleri adeta o ülkelerdeki ekonomik gerçeklerin görülmesine engel oldukları açık bir şekilde ortaya çıkmıştır. Hatta bazı kredi derecelendirme kuruluşlarının kendileri battılar ve onlara not verecek adam bulunamadı. Dünyada bu tür gelişmelerin de yaşandığını hep beraber görüyoruz. Çünkü biz bütçe uygulamalarından bankacılık reformuna kadar ekonomik parametrelerin hemen hemen hepsini bugün avrupa birliği ülkelerinin çoğundan daha iyi bir durumda turuyoruz. Ancak siyasi riskler Türkiye'nin bir üst aşamaya geçmesinde de önemli bir engel teşkil etmektedir. Bugün Ak Parti Üsküdar Teşkilatı'nın toplantısındaydık. Ben iş adamı olsam Afrika yatırımı yapmadan önce siyasi istikrara yatırım yapardım. İlk yapacağım yatırım siyasi istikrara ve güven ortamına yapacağım yatırımdır. Çünkü yatırımlarımın değeri ancak o zaman ortaya çıkar, yatırımlarım ancak o zaman iyileşebilecektir, ben ancak o zaman ilerleyebilirim, o zaman dünyaya açılabilirim, o zaman geleceğe güvenle bakabilirim, yarın yarından sonra ne olacağı konusunda ancak o zaman daha sağlıklı bir karar verebilirim. Türkiye'nin siyasi risklerinide bu nedenle azaltmamız gerekiyor. Türkiye'de demokrasiyi, insan haklarını, hukuk devletini ve siyasi kalıcı geri dönüşümlü olmayan bir unsur haline getirmemiz gerekiyor ki yatırımlar iş adamlarının yatırımları yerli veya yabancı yerli yerini bulabilsin. Ekonominin yüzde 60'ı psikolojidir, güvendir. Türkiye'deki siyasi iklimi güven ortamını sağlam bir zemine oturtmadan yatırımların, üretimin ve istihdamın olmasının beklenmesinin düşünülemeyeceğini söyledi.'' dedi.
 
Bakan Nihat Ergün'ün konuşması sonrasında yemeğe geçildi. Yemek sonrasında iş adamları ile bir araya gelen bakan Ergün sorunları dinledi. İş adamları yemek vesilesi ile bir araya gelebildikleri için birbirleri ile bolca sohbet etme fırsatı buldular. Gecenin fotoğrafı ise Üsküdar'lı iş adamlarımızın masasına gelen Üsküdar Belediye Başkanımız Mustafa Kara'nın sohbete katılması ile birlikte çekebildiğimiz güzel kare oldu.
Bu haber 1436 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER