Boğaziçi Bölgesine Yol Müjdesi...

Boğaziçi Bölgesine Yol Müjdesi...

Tarih 28 Mayıs 2010, 10:08 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar Belediyesinin Düzenlediği dernekler toplantısında Boğaziçinde kilitlenen trafiğe Başkan Mustafa Kara Müjde verdi...Beylerbeyine dalçık esaslı yol yapılacak...

Dernekler toplantısında Boğaz Bölgesine Müjde…



26.Mayıs.2010 Akşamı Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara Üsküdar da faaliyet gösteren Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri ile yemekli bir toplantıda bir araya geldi.
Üsküdar Belediyesi Nikah Sarayının hemen yanında bulunan sosyal tesislerde yapılan yemek çok samimi bir havada gerçekleşti. Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara tüm katılımcıların masalarını dolaşarak hepsine hoş geldiniz dedi. Ardından 10 dakikalık bir sinevizyon gösteri tüm katılımcılar tarafından izlendi .
Toplantının açılışını Adalet ve Kalkınma Partisi Halkla ilişkilerden sorumlu başkan yardımcısı Esat Kalay yaptı.Seçim öncesi söz verdiği gibi dernekler ve dernek temsilcileri ile iletişimi sıcak tutmak amaçlı toplantılara devam ettiklerini hatırlatarak böyle bir toplantıyı düzenleyen Belediye Başkanı Mustafa Kara’ya teşekkür ederek mikrofonu teslim etti.
Başkan Mustafa Kara Üsküdar’ın Dernek Başkanlarını ve temsilcilerini selamladı.Bu derneklerin ne kadar önemli olduğunun bilincinde olduğunu.Sivil toplumun değerini biliyoruz.33 Mahallesi 650.000 nüfusu ile 450 Sivil Toplum Örgütüyle 250 sitesiyle iletişim kurmak amacında yaptığımız işleri bu ağı değerlendirerek yapmak istiyoruz.Üsküdar’la ilgili projelerimizi sizlerle paylaşmak istiyorum .Bunun yanında önerileri görüşleri sözlü ve yazılı olarak arkadaşlarımıza iletebilirsiniz.
Marmarayda  çalışmalar 3.5.yıl süren  arkeolojik kazılar yüzünden uzadı.Cefasını Üsküdarlı çekiyor.Neyse ki  Marmaray projesi son hızla ilerliyor.2012 nin sonunda çalışmalar bitecek 2013 de Üsküdar Meydan düzenlemesine başlayabileceğiz.2013 de Kartal Kadıköy hattı da bitirilecek.Üsküdar’dan ise  Ümraniye’ye ve ötesine bağlanacak.Ulaşım Üsküdar’da çok kolaylaşacak.Asfalt yol  bordür yaptık diye detaylı bir açıklama yapmayacağım bunlar zaten bizim görevimiz.Biz Sosyal belediyecilik adına TOGEM,Bilgievleri,Engellilere Rehabilitasyon gibi faaliyetlerimizi artırarak yapıyoruz.Bahçelievler Mahallesine ilk yüzme havuzunu yapacağız yerini tespit ettik uygulamasına yakında başlayacağız.Burhaniye mahallesine yaptığımız gençlik merkezini bitirdik açılışını yakında yapacağız.Çavuşdere’de ki 30.000 metrekarelik arsayı Büyükşehirden devir aldık bunun üzerine büyük bir otopark olmak üzere proje geliştiriyoruz.Hemen yanındaki Hükümet Konağı yakında bitirelecek.Beylerbeyinden Üsküdar’a geçişi rahatlatacak bir yol oluşturulacak Üsküdar’a geçmek isteyen köprü trafiğine takılmayacak.Burada yapılacak dal çık yol çalışması haziranda başlayacak.Diyerek Çengelköy hattını kullananlara müjde verdi.
Üsküdar Kent Konseyi başkanı Mustafa Demiral  söz aldı.Konsey hakkında bilgi verdi dernek temsilcilerini çalışmalara davet etti.Bunun ardından söz alan katılımcılar söz alarak Üsküdar hakkında görüş bildirdiler.Üsküdar İmar ve Kültür derneği başkanı Altan Dölarslan Üsküdar ile ilgili görüşlerini dile getirdi.Salacak’ta yıllar önce yok olan huzur çay bahçesinin benzerlerinin olmamasını diledi.Bir şehir müzesi kurulmasını diledi.
Çok yoğun bir katılım olan toplantı Üsküdar için yapıcı ö
Bu haber 1396 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER