Gıda güvensizliği insan hakları ihlalidir.

Gıda güvensizliği insan hakları ihlalidir.

Tarih 21 Kasım 2011, 12:21 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan Üsküdar yerel basını ile Gıda güvenliği konusunda bir söyleşi yapmak ve bu konu hakkında toplumda bilinç ,

Gıda güvensizliği insan hakları ihlalidir.
Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan Üsküdar yerel basını ile Gıda güvenliği konusunda bir söyleşi yapmak ve bu konu hakkında toplumda bilinç oluşturmak için Üsküdar yerel basın temsilcileri ile 16 Kasımda bir araya geldi.
Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan ve İlçe Gıda tarım müdürü Dr. Dilruba Okay ın düzenledği toplantıda ilk önce Süleyman bey geçmişte görev aldığı ilçelerde yaptığı çalışmaları hatırlattı ve Üsküdar da gerçekleştirmeyi planladığı çalışmaları anlattı. Konuşmasında “İstanbul Kalkınma ajansına Sosyal projeler kapsamında Üsküdar da gıda konusunda proje önerdik. Gıda konusunda mikrop sıkan teröristler var çocuklarımızın sağlığını tehlikeye atanlarla mücadele edeceğiz. Bunu yaparken bağcıyı dövmeye değil üzüm yemeğe çalışacağız. Gıda okuryazarlığı konusunda toplumu biliçlendirme çabalarımızı afiş broşür çalışmalarının yanı sıra yerel basın desteği ile sürdüreceğiz. Okulların açılması öncesi okul kantincileri ile toplantı yaptık bilinçlendirme çalışmalarına başladık bu çalışmaları sürdüreceğiz. 2008 yılından beri gıda satış ve imalat yerlerinin kontrolü hizmetini yürütüyoruz. Belediyeler açılış ruhsatı veriyor biz de kontrollerini yapıyoruz. Üsküdar halkının güvenilir gıdaya ulaşması hakkında hizmet veriyoruz.Bu çalışma uzun soluklu bir çalışmadır bir süre uğraşıp bırakacak değiliz . “dedi.
Dilruba Okay ise Üsküdar daki gel geç noktalarında bulunan büfeler ile açıkta korunaksız satılan gıdaların gündeme getirilmesi ile beraber bunlarında kontrollerinin yapılacağını belirtti.
Boğaziçi Çengelköy Gazetesi olarak Gıda bilinci konusunda ne kadar hassas olduğumuzu ve bu konuların kimilerine gazetemizde yer verdiğimiz okuyucularımız bilirler. Bundan sonra da Kaymakamlık ve Üsküdar Gıda güvenliği komitesinin uygulamaları konusunda haberlere yer vereceğimizi belirtmek isteriz.
Kurulma aşamasında ki site izlenebilir.http://www.uskudargidaguvenligi.com
Bu haber 724 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER