Kirazlıtepelilerin Ant Yapıdan istekleri var

Kirazlıtepelilerin Ant Yapıdan istekleri var

Tarih 31 Ekim 2011, 17:50 YazdırBu haberi yazdır

Geçen Eylül ayının 30 unda askıya çıkan 1/1000 Kirazlıtepe Ant yapı planları konusunda bölgeden arayan vatandaşların sorunlarını dinlemek için Kirazlıtepe ye bir ziyaret yaptık.

Kirazlıtepe’lilerin Ant Yapıdan istekleri var
Geçen Eylül ayının 30 unda askıya çıkan 1/1000 Kirazlıtepe Ant yapı planları konusunda bölgeden arayan vatandaşların sorunlarını dinlemek için Kirazlıtepe ye bir ziyaret yaptık.
Kirazlıtepede 1940 dan veri ailesi yaşayan Kadir Ünal’ın verdiği bilgilere göre “Biz önce sorunumuzu Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara’ya ve başkan yardımcılarından Hilmi Türkmen ile Şadan Özkaya ‘ya ilettik. Ancak verilen bilgilere göre Ant yapı 85 dönümlük arazide yapacağı inşaatlar için 1/1000 planlarını yaptırmış ve 35 dönüm kamuya terk öngörülmüş. Mahalleli bölgeye böylesi bir yatırım yapılmasından memnun olmakla birlikte. Kirazlıtepeyi Küplüce istikametine bağlayan caddenin site sınırları içerisinde kalacak olmasından ve ana bir yolu kaybedecek olmasından dolayı oldukça şikayetçi. Kirazlıtepe Camii önünden başlayan Natoyolu caddesi ve Bakkal sokak olarak kullanılan sokağın Ant yapının tapulu mülkü içinde kalması büyük bir sorun olarak şu sıralar mahallenin karşısında.
Plana itirazı olan mahalleliler sorunlarını Belediye ilettiği gibi Üsküdar ın siyasi temsilcilerini de ilettiler. 31 Ekim de askı süresi bitecek olan plana itirazlarını Şalpazar Derneklerinin ve Cami derneğinin de desteği ile Muhtarları Nazmi Yamaç tarafından Üsküdar  belediyesine yazılı olarak yapdılar.
Şimdi Ant yapıdan istekleri yıllardır Kirazlıtepenin neredeyse atardamarı olan caddelerinin kapanmaması. Bu caddeyi  camilerinin önünde araç parkı olarak da kullandıklarını belirten mahalle sakinleri Ant yapının Belediye ye Kirazlıtepe de bir yaşam merkezi yaparak hediye edecek olmasından ve Küplüce ‘de bulunan Camiyi de terk alanında bırakarak destek olmasından memnun olsalar da Caddeyi de bırakmasından bunu da plana işlenerek kesinleştirilmesinden çok memnun olacaklarını gazetemiz aracılığı ile bildirdiler.
 
Bu haber 1089 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER