
Çamlıca Kız Lisesi Onarılıyor.
İstanbul İl Özel İdaresi, Çamlıca’da Acıbadem Caddesi üzerinde yer alan Ahmet Ratib Paşa Köşkü’nü (Çamlıca Kız Lisesi) restore ettiriyor.
İstanbul İl Özel İdaresi, Çamlıca’da Acıbadem Caddesi üzerinde yer alan Ahmet Ratib Paşa Köşkü’nü (Çamlıca Kız Lisesi) restore ettiriyor.
1892-1908 yılları arasında Hicaz Umumi Valisi olarak görev yapmış olan Müşir Ahmet Ratib Paşa tarafından Mimar Kemaleddin Bey’e yazlık köşk olarak yaptırılan tarihin yıpratan yıllarından sıyrılıp gelmiş bu nadide eser, şimdilerde restorasyonla buluşup yaşam dolu günlerine dönmeyi bekliyor.
Çok geniş bir konak olarak inşa edilen yapı Art Nouveau özellikler taşıyor. Maarif Nazırı Şükrü Bey’in girişimleriyle 1913 yılında İnas Sultanisi adıyla faaliyet göstermeye başlayan Çamlıca Kız Lisesi, Türkiye’nin ve İstanbul’un ilk yatılı kız okuludur.
Birinci Dünya Savaşı’yla birlikte kapanan ve savaşın hemen ertesinde yeniden açılan okul Çamlıca Kız Lisesi adını almıştır. 1923-1934 aralığında Çamlıca Ortaokulu olarak hizmet veren okul, 1939-1940 öğretim yılında yapılan bir düzenlemeyle Çamlıca Kız Lisesi’ne dönüştürülmüş ve yatılı olarak hizmet vermeyi sürdürmüştür.
Acıbadem’de ihtişamlı görüntüsüyle hala insanları büyüleyen köşkün tarihi de bir o kadar renkli. 54 odalı köşkün ilk sahibi Ahmet Ratıp Paşa olmuş. Köşk, II. Meşrutiyet’ten sonra Maarif Bakanlığı tarafından alınmış. Acıbadem Yatılı Numune Kız Lisesi, kız orta okulu, Çamlıca Kız Lisesi olarak farklı dönemlerde eğitim yuvası olarak kullanılmış. Bütün kapı ve pencereleri oyma sanatçıları tarafından yapılan köşkün, merdiven korkuluklarında değerli bakara kristali kullanılmış. Ahşap aksamı ile çevresindeki binalardan ayrılan köşkün proje çizimleri devam ediyor ve yakın bir zamanda da Özel İdare eliyle uygulama süreci başlayacak.
ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI SİNEM DEDETAŞ’IN ACI GÜNÜ, İBRAHİM SERHAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın babası İbrahim Serhan, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 66 yaşında yaşamını yitiren Serhan yaklaşık bir yıldır kanser tedavisi görüyordu.
PEŞ PEŞE GELEN OKUL SALDIRILARI KOPYA DAVRANIŞ ALARMI!

Çocuk ve Ergen Psikoloğu Buse Başakgil: Olayların görünür olması risk altındaki bireylerde model alma ve ‘duyarsızlaşma’ etkisi yaratabiliyor
Üsküdar Belediye Başkanı Dedetaş'tan operasyona ilişkin açıklama: Hiçbir hizmet cezasız kalmıyor

Üsküdar Belediyesi'ne yönelik usulsüzlük ve rüşvet iddialarına ilişkin düzenlenen operasyona ilişkin Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, göreve geldikten sonra imar ve yapı ruhsatı işlemleri kapsamında herhangi bir bağış ya da katkı talebinin kesin olarak yasaklandığını söyledi.
Üsküdar Belediyesi'ne operasyon! 20 kişi gözaltına alındı

Üsküdar Belediyesi'ne operasyon yapıldı. İstanbul ve Yalova olmak üzere 30 farklı adreste eş zamanlı yapılan aramalarda belediye başkan yardımcısı dahil 20 kişi gözaltına alındı.
ATIKSIZ ÜSKÜDAR, ATIKSIZ MUTFAK PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

Üsküdar Belediyesi, 30 Mart Dünya Sıfır Atık Günü kapsamında gıda israfına dikkat çekmek ve
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN KEMİK İLİĞİ KANSERİNE DİKKAT ÇEKEN ETKİNLİK

1-31 Mart Kemik İliği Kanseri (Multiple Miyelom) Farkındalık Ayı kapsamında, Kanser Savaşçıları Derneği ile International Myeloma Foundation iş birliğinde düzenlenen farkındalık etkinliği, Üsküdar Belediyesi’nin ev sahipliğinde İstanbul Boğazı’nda gerçekleştirildi.
İMAR KONUSUNDA SON DEĞİŞİKLİKLER

Üsküdar imar Kültür derneği kentsel dönüşümle ilgili Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde 28 Mart cumartesi günü bir panel düzenledi.
KURTULUŞUMUZ YENİLENEBİLİR ENERJİDE

Yenilenebilir enerjide tarihi zirve: Güneş ve rüzgar yükselişte
Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Hüseyin Çakmak’tan Yerli ve Milli Tiyatro Vurgusu

Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Hüseyin Çakmak, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, yerli ve milli tiyatronun önemine dikkat çekti.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR YİNE ŞAMPİYON

Son 3 sezondur semtimizin parlayan yıldızı olan, semtimiz halkının kurduğu Küçüksu Rasathane Spor Kulübü çok büyük bir başarıya daha imza atarak İstanbul Süper Amatör ligine yükseldi.




