İstanbul Anadolu Yakasının En Büyük Camisi Güzeltepe de Yükseliyor.

İstanbul Anadolu Yakasının En Büyük Camisi Güzeltepe de Yükseliyor.

Tarih 07 Temmuz 2011, 12:47 YazdırBu haberi yazdır

Güzeltepe Birlik Cami yaptırma derneğinin Haziran ayı içinde yenilenen genel kurul sonrası göreve gelen yeni yönetim kurulu ile bir görüşme yaptık.

İstanbul Anadolu Yakasının En Büyük Camisi Güzeltepe de Yükseliyor.

Güzeltepe Birlik Cami yaptırma derneğinin Haziran ayı içinde yenilenen genel kurul sonrası göreve gelen yeni yönetim kurulu ile bir görüşme yaptık. Camiyi bitirmek için hızla işlere girişen yönetimden aldığımız bilgileri okuyucularımızla paylaşmak istedik.

Yeni yönetim kurulu üyeleri Başkan Fahrettin Özmen yardımcısı Halil Gülyeşil ,Meriç Bayraktar ,Necmi Gündem ,Ali Yıldız ,Kamil Şen Ve İbrahim Başar dan oluşuyor. Yönetim kurulu adına başkan Fahrettin Özmen gazetemize şu açıklamalarda bulundu “İstanbul Anadolu Yakasının en büyük camisi Güzeltepe de yükseliyor. Bu eserde 1991 deki kuruluşun dan beri emeği olan tüm yönetim kurarlarına ve hayırseverlere teşekkürü bir borç biliriz. O yıllardan beri her yıl bir yeni bir cami kadar imalat yapılmış .Bu proje altı katlı koca bir külliyeden oluşuyor Cami yanında kız ve erkek kuran kursları toplantı salonları kütüphane ve binayı yaşatacak dükkanlardan oluşuyor. İnşaatta şu sıralar iki ekip hızla çalışıyor ,iç ince sıva bitti dış cepheye iskele kuruldu kaba sıvası bitti .şu sıralar 75 tonluk kurşun kubbe imalatı için hayırsever arıyoruz .Tüm kira gelirlerini inşaat faaliyetlerine harcıyoruz. Dış cephenin mozaik işlerini de yakında başlatacağız ,iç bölümde 2 hayırsever tarafından Mihrap ve kürsü yaptırıldı , Mermer kaplamalar konusunda alınan teklifler inceleniyor uygun görülene yaptırılacak. Camimiz çok büyük biraz uzun sürmüş olabilir ama artık sona doğru geliyoruz. Cami içinde ikinci bir dernek kuruldu. Bu işlerin yavaşlamasına yol açabilir. Örneğin sağlık ocağında hizmet veren doktorların sözleşmelerini yapamadık .Aile hekimleri ile tek tek sözleşme yapıp kira alabilecekken öbür dernek in itirazı sonucu yapamadık. Bunlar da caminin imalatının uzamasına neden olabilecek girişimlerdir. 1991 de kurulan Güzeltepe Birlik camisi yaptırma derneği birkaç imalat ile sona erecek ve Bosna Bulvarı tarafında bulunan ana kapısından hizmet vermeye başlayacaktır. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım titizlikle tüm imalat işlerini yürütüyoruz son bir gayret hayırseverlerin desteğini istiyoruz.”dedi.

Cemaat içinde ayrışma ve iki dernek oluşumu pek hoş görünmüyor birlik beraberlikle inşaatın bitirilmesi devasa bir yapı olan 36 metrelik kubbe içi yüksekliği olan Caminin biran evvel hizmete girmesi Çengelköylüler tarafından bekleniyor.
Bu haber 807 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER