
PARSELASYON PLANLARI İÇİN BELEDİYEYE DİLEKÇE YAĞIYOR...
12.Aralık Perşembe günü 8 bin katılımcısı olan Üsküdar İmar grubu üyelerinden kalabalık bir grup parselasyon plan talep dilekçelerini vermek için Üsküdar Belediyesi önünde buluştu.
İMAR İLE İLGİLİ GELİŞMELER?
PARSELASYON PLANLARI İÇİN BELEDİYEYE DİLEKÇE YAĞIYOR?
12.Aralık Perşembe günü 8 bin katılımcısı olan Üsküdar İmar grubu üyelerinden kalabalık bir grup parselasyon plan talep dilekçelerini vermek için Üsküdar Belediyesi önünde buluştu.
26 Eylül 2016 da Üsküdar ın 16 mahallesini kapsayan İmar planları onay süreçlerini bitirip kesinleşmişti. Ardından çıkan 7181 nolu Tapu Kanununda ve bazı kanunlarda değişiklik paketinin 9.maddesinde değişikliğe gidilerek şöyle yazıldı “3194 sayılı kanun 18.madde başlığında parselasyon planları hazırlanması belediyelerin görevidir ve bunu plan onayını takip eden 5 yılda yapması gerekir “dendi.
Özellikle büyük parselleri ilgilendiren bu durum kentsel dönüşümün hızını kestiği şeklinde değerlendiriliyor. Büyük parsellerde gereken çoğunluk sağlanıyor mütahit girişimlere başlıyor ancak parsel ortaklarından bazıları mahkeme kanalı ile itiraz da bulununca uzayan davalar kentsel dönüşümü sekteye uğratabiliyor.
Yoksa Küçüksu’da, Güzeltepe Çamlıktepe’de Bahçelievler Sultanmurat’ta bireysel parseller çok hızlı bir şekilde kentsel dönüşüme giriyor ve yurttaşlar hızla yeni evlerine kavuşuyor.
Gerçi Çengelköy huzurtepe Modern City, Çengelköy Cadde de Çengelköy Meydan da hatta Çengelköy vadi (Mehmet Akif Ersoy ile Güzeltepe birleşim sınırında ) projeleri 10 -12 dönümlük dönüşümlerdi. Hatta Çengelköy Diş Hastanesinin üstündeki şimdi aklıma gelmeyen proje de ona keza büyük bir parsel idi şimdi onun çevresinde başka projeler de başlıyor.
Hele Bahçelievler mahallesinde başlayan ve süren projeleri yazsam burada yer yetmez. Bunların her biri 10 dönüm civarında mütahitler iyi kötü 10- 20 dönüm içinde çalışmaya girip bu projeleri bitiriyorlar.
Hele bir de Altınköy Sitesinin mütahit girişimi ile dönüşümünün başladığını görsek çevremiz iyice hareketlenecek. Altınköy 26.000 metrekarelik bir parsel onu da hatırlatmış olayım. Belediyemizin bu dönüşümlerin hızlanması için elinden gelen tüm katkıyı sunmalı.
Bölgemizin esas sorunu 100 dönümlük 130 180 dönümlük dev parseller, bunlar resen ifraz yapılarak mı yoksa yapılar dikkate alınarak yapı adaları oluşturularak mı çözülecek?
Bütün mesele burada?
Bu konu hakkında Üsküdar Belediyesinin dikkatini çekmek üzere dilekçelere hazırlanmıştı İmar grubu bu dilekçeleri vermeye başladı o gün yetişemeyenler dilekçe vermeyi sürdürüyorlar.
Ha bir de özellikle Bosna Bulvarı üzerinde yapılan tekil yapılar ve sitelerin terkleri nerede her yapılan blok caddeden çekmesini yaptığı halde cadde bir türlü genişlemiyor.
Üsküdar Belediyemizden ricamız özellikle Bosna Bulvarı ve Zübeyde hanım caddesi boyunca arsaların terklerini caddemizi genişletecek şekilde yaptırmalarıdır.
Kafeler ve cadde üzerindeki mekanlar yürünecek yaya yolu bırakmadı araçlara park yeri bırakmadı.
Şirketlerin ve binaların otoparkları artık ruhsat verilerek depoya veya şirketlere çevrilmesin, bakın yıllar içinde yürünecek kaldırım kalmadı.
ETS iş merkezinin önü nasılsa tüm Bosna Bulvarı bu hale getirilmeli.
Ve binaların terk ettikleri alanlar tekrar binaya encümen kanalı ile satılmasın?
ÜSKÜDAR BELEDİYE MECLİSİ SİBEL TAN ÇETİNKAYA’YI SEÇTİ
Görevden uzaklaştırılan ve tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın yerine seçilecek başkanvekili için yapılan oylamada CHP'nin adayı kazandı.
SAĞLIKLI BAŞLANGIÇ, MUTLU BİREY, SAĞLIKLI TOPLUM
Hayatın ilk anı, bir bebeğin dünyaya gözlerini açtığı o ilk saniye, geleceğin de inşa edilmeye başlandığı andır.
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş gözaltına alındı
Operasyon, İstanbul Anadolu başsavcılığının Üsküdar Belediyesi’nde yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında yapıldı.
SP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI HÜSEYİN ÇAKMAK “ Güçlü devlet; eleştiriden korkan değil, eleştiriden ders çıkaran devlettir.”
Basın özgürlüğü, yalnızca gazetecilerin değil; toplumun doğru bilgiye ulaşma hakkının ve adil bir yönetim anlayışının en temel teminatlarından biridir.
Pet Fellas Hayvanları Yeni Aileleriyle Buluşturuyor
Ücretsiz olarak hizmet veren platform, hayvan sahiplendirme sürecini daha düzenli ve ulaşılabilir hale getirmeyi amaçlıyor.
5,5 MİLYON EMEKLİ KÖK MAAŞDA BULUŞTU
Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, milyonlarca emeklinin maaşını etkileyen kök aylık gerçeğini açıkladı
SAADET PARTİSİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ BİRAL AYDIN ÜSKÜDAR’DA YAPILAN TOPLANTIDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Birol Aydın Ekonomik Krizin Yanında Ahlak ve Adalet Krizi Yaşanıyor dedi.
İYİ PARTİ İL BAŞKANI ÜSKÜDARDAYDI

İyi Parti İstanbul İL Başkanı Yücel Coşkun 10 Haziran günü Üsküdar İlçe teşkilatını ziyaret etti beraber gündemi değerlendirdiler.
ŞENAY AYBÜKE YALÇIN ÜSKÜDAR’DA ANILDI

9 yıl önce katledilen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın İYİ parti Üsküdar ilçe Başkanlığı tarafından anıldı lokma hayrı düzenlendi. Vatandaşlar tarafından ilgi ile izlenen etkinlikte şehit öğretmen anıldı.
DÜNYA ÇEVRE GÜNÜNDE ÇAKMAKTAN AÇIKLAMALAR

Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Harita Mühendisi Hüseyin Çakmak, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.




