4.Haziran Çengelköy İlköğretimin 10.Pilav Günüydü.

4.Haziran Çengelköy İlköğretimin 10.Pilav Günüydü.

Tarih 06 Haziran 2011, 14:27 YazdırBu haberi yazdır

10 Yıldır aralıksız yapılan Çengelköy İlköğretim okulu pilav günü sanatçılar ,siyasiler ve Çengelköylülerin yoğun katılımı ile 4 Haziran da okulun bahçesinde gerçekleştirildi.

4.Haziran Çengelköy İlköğretimin 10.Pilav Günüydü.

10 Yıldır aralıksız yapılan Çengelköy İlköğretim okulu pilav günü sanatçılar ,siyasiler ve Çengelköylülerin yoğun katılımı ile 4 Haziran da okulun bahçesinde gerçekleştirildi.

Pilav gününe katılarak onurlandıranlar arasında Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Milletvekili İdris Güllüce 1.bölge Milletvekili adayı Maltem Gürler ,Muhammet Çetin Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara Başkan Yardımcısı Hasan Ekmen Hilmi Türkmen İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş ve yönetici arkadaşları okulun değerli öğretmenleri veliler eski mezunlar Çengelköy spor yöneticileri Cide Soğuksu dernek başkanı Hamdi Şenol ve pilav şenliğini kaçırmak istemeyen  Çengelköylüler katıldılar.

Pilav gününün sunumunu okulun sevilen öğretmeni Özlem Başara yaptı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasını takiben Okul Müdürü katılımcılara hoş geldiniz diyerek okulum 500 yıllık bir Çınar gibi köklü bir şekilde bundan sonrada eğitime devam edecek dedi. Okul aile Birliği Başkanı Esat Kalay ise “En değerli varlığımız çocuklarımız onların daha iyi bir eğitim alsın diye gönüllü olarak çalışıyoruz. Bu kadar yoğun program arasında aramızda yer alan Bakan ve milletvekillerimize ayrıca teşekkür ederim. Okulumuzun tüm çalışanları el ele vererek okulumuzun kalitesini yükseltmek için çalışıyorlar. Okulumuzun ihtiyaçları çerçevesinde yardımlarını esirgemeyen hayırseverlere teşekkür ederiz. Çocuklarımız eğitim yılının sonuna geldiler hepsine hayatlarında başarılar diliyoruz” dedi.

Sırasıyla İlçe Mili Eğitim müdürü İlyas Tekin ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara da konuşmalarını yaptılar. Kara konuşmasında “Yıllardır okulunuzu desteklemek için çalıştık Başkan olmadan öncede işadamı iken de destekledik çünkü okulumuza yaptığımız desteklerin boşa gitmediğini görmek bizi sevindiriyor.

Devlet Bakanı Egemen Bağış ise “ Dergilerinizi inceledikten sonra dedim ki keşke her okulda böyle okuluna sahip çıkan okul aile birlikleri olsa. Zamanın da bize okullarda öğrencilere kitapları bedava dağıtamazsınız dediler 9 yıldır Iğdır dan Pervari ye Edirne ye kadar okulların başladığı ilk gün milyonlarca öğrenci sıralarının üstünde kitaplarını hazır buluyor. Bunda sonra 2023 e kadar hedefimiz tüm sınıfları akıllı tahtalarla donatmak öğrencileri de bilgisayar tablası sahibi yapmaktır. İnternet bağlarından tüm bilgiye ulaşmalarını sağlamaktır. Öyle bir nesil yetiştirmeliyiz ki 2023 de Türkiye yi dünyanın en güçlü 10 ülkesi arasına taşıyacak bir nesil. İnadına Demokrasi inadına kardeşlik inadına milli birlik beraberlik diyoruz.Hatalı sollama ölüm hatalı oylama zulüm getirir. İstikrar sürsün” dedi.

Okula desteklerini esirgemeyen hayırseverlerden Mümtaz Karakaş Mehmet Pehlivan İsmet Kütük Fikret Morgül Dilek Tan Kayhan Çindemir ve Turan Canik ‘e törenle plaketleri verildi.

Program başlarken Üftod halkoyunları ekibi Karadeniz yöresi oyunları oynadı Cemalettin Kurtoğlu Konyalı Eda ve İhsan şarkılarla türkülerle konukları coşturdu. Büyükler pilavları yerken çocuklar macun şeker pamuk helvalardan yediler ve çok mutlu bir gün geçirdiler.

10 Yıldır aralıksız yapılan Çengelköy İlköğretim Okulu Pilav günü etkinliği her yıl geçen yıldan daha büyük katılımlara sahne oluyor emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz.
Bu haber 844 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER