
CHP ÜSKÜDAR ALTUNİZADE YURT ARSASINA DİKKAT ÇEKTİ...


CHP Üsküdar İlçe Başkanı İbrahim Çağlar Atalar 28.Mayıs Çarşamba günü Barbaros mahallesinde ilçe yöneticileri partililer ve bölgeden katılan vatandaşlarla birlikte bir basın açıklaması yaptı.
CHP ÜSKÜDAR ALTUNİZADE YURT ARSASINA DİKKAT ÇEKTİ...
CHP Üsküdar İlçe Başkanı İbrahim Çağlar Atalar 28.Mayıs Çarşamba günü Barbaros mahallesinde ilçe yöneticileri partililer ve bölgeden katılan vatandaşlarla birlikte bir basın açıklaması yaptı.
Konu Altunizade de geçmişte ASFA nın kullandığı sonradan KYK ya geçen öğrenci yurdunun ve arsasının kullanımının KYK dan alınıp bir cemaat vakfına verilmesi.
İlçe Başkanı İbrahim Çağlar Atalar’ın basın açıklaması şöyle ;
Önceden KYK Altunizade Erkek Öğrenci Yurdu bulunan ve hukuksuz bir şekilde Mahmut Esat Coşan Eğitim Kültür Dostluk ve Yardımlaşma Vakfına tahsis edilen arazide, bu sefer de yapılmak istenen çevre katliamına dur demek için CHP Üsküdar İlçe Örgütü ve Üsküdarlı komşularımızla basın açıklaması gerçekleştiriyoruz.
Üsküdar’ımızın varlıklarına da doğasına da sonuna kadar sahip çıkacağız. Yetkililere bir kez daha seslenerek bu hatadan dönülmesini talep ediyoruz.
Açıklama metnine başlamadan evvel son dönemde sıkça Gazze’de Filistin halkına karşı soykırım girişiminde bulunan İsrail’i lanetliyoruz. Bugün halkların yüreğine ölüm tohumları ekenler, yarının coğrafyasında yaşanacak savaşların ve yıkımların da müsebbibi olacaktır. Yaşama hakkını savunmaya çalışan, silahsız masum Filistin halkının yanındayız. Bu vesileyle Filistin’de hayatını kaybeden kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyorum.
Aynı zamanda içerisinde bulunduğumuz hafta gezi direnişinin de 11. Yıl dönümüdür. Gezi direnişinin 11. Yılında bir ağaç katliamıyla karşı karşıya kalmak manidar bir durum olmuştur. Bugün burada yine bir ağaç katliamını engellemek amacıyla toplanmış olmamız sebebiyle gezi direnişinin de 11. Yılında gezi direnişinde kaybettiğimiz canlarımızı saygıyla anıyoruz.
Milli Emlak yani Hazine arazisi olan 1812 Ada 90 parselde yer alan 12.244 m2 alana sahip arsa üzerindeki yapı ile Gençlik ve Spor bakanlığına bağlı KYK yurdu olarak 2015 yılına kadar öğrencilerimizin barınma ihtiyacına cevap vermiştir.
Öncesinde Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı 800 öğrenci kapasiteli Altunizade Erkek Öğrenci devlet yurdu iken 2015 yılında depreme dayanıklılığı, mukavemet ve dayanımının yetersizliği sebebi ile boşaltılan ve fonksiyonu elinden alınan, 2019 yılına kadar da atıl bir şekilde yerinde duran yurt binası 2019 yılında yıkılmıştır.
Ne hikmetse 2019 yılında yıkılan binanın bulunduğu bu arsanın tahsisini, Gençlik ve Spor Bakanlığı 2015 yılında ihtiyacı olmadığı gerekçesi ile istememiş, kendi tahsisinin kaldırılmasını talep etmiş. Alanın isteyenin istemeyenin canına minnet planlar tezgahlar işliyor tabiii.
Tahsisin kaldırılması ile de hooop 3 ay sonra Mahmud Esad Coşan Vakfına mevzu konu arsanın yeni tahsisi gerçekleşmiş, Yurt Binası da atıl haliyle de 3-4 yıl boyunca kaderine terk edilmiştir 2019 yılına kadar.
Şimdi gelelim Mahmut Esad Coşan Vakfına tahsis edilmesinin sonrasınaaaa,
Arsa ve emsaller küçükmüş gibi Dönemin Büyükşehir belediyesi 1/5000 imar planlarını, dönemin Üsküdar belediyesi de 1/1000 nazım imar planı değişiklikleri ile 1 olan emsal 2 ye çıkarılır. İnşaat alanı 2 katına çıkar 2 kat bodrum verilir ve bodrum katlar arsa sınırlarına kadar genişletilir ve bu ağaçların idam kararı bakanlık, hazine, ilgili belediyeler ve Vakıf işbirliği ile imza altına alınır.
Kamuya ait bir alanın, bir vakfa bu şekilde peşkeş çekilmesi ve daha önce mevcut olan, devlete ait KYK yurdunun yerine, özel nitelikte ücretli bir yurdun yapılacak olması kesinlikle kabul edilebilir değil.
Ekonomik şartların her kesimi derinden etkilediği ve hayat pahalılığının son derece sarsıcı bir noktaya geldiği bu günlerde, öğrencilerimizin barınma problemlerini ortadan kaldıracak adımların devletimiz tarafından atılması gerekirken, gençlerimizin, çeşitli vakıfların insafına terk ediliyor olması doğru değil.
Bu anlamıyla, öğrencilerimizin ucuz ve güvenilir devlet yurtlarından yararlanabileceği imkanların oluşturulması gerekiyor.
Bunun için de, bu alana; bir vakfa ait ücretli yurt yerine, daha önce de olduğu gibi bir devlet yurdu yapılmalıdır!
Buradaki mevzu da aynı gezideki gibi ağaç meselesinden ziyade hak hukuk adalet meselesidir.
Konunun bir diğer önemli noktası ise;
Yapılması planlanan yurt binası için burada gerçekleştirilmek istenen doğa katliamı!
Evet, vakfın talebi üzerine tüm prosedürleri jet hızıyla tamamlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı, burada yapılacak inşaat çalışmaları için 130 adet ağacın kesimine onay vermiş durumda.
13 adet akçaağaç, 1 adet akdeniz defnesi, 3 adet akdeniz servisi, 1 adet dişbudak, 2 adet doğu çınarı, 18 adet fıstıkçamı, 5 adet ıhlamur, 1 adet karakavak, 1 adet karaağaç, 9 adet karaçam, 9 adet kızılçam, 63 adet sahilçamı, 1 adet saplı meşe ve 3 adet sedir ağacı için kesim kararı verildi ve bu ağaçlar için tahmini olarak 64 bin TL değer belirlendi.
İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından 3 Haziran’da yapılacak ihale sonrasında bu ağaçların kesimi için çalışmalara başlanacak.
Yeşil alanların son derece kısıtlı olduğu ve yoğun yapılaşmanın hakim olduğu ilçemizde yeşil alanların yok edilmesini ve tek bir ağacın dahi kesilmesini kabul etmiyoruz.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak burada yapılan hukuksuz tahsis işlemine ve verilmek istenen çevre tahribatına karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz.
Bu kapsamda, hukukçu arkadaşlarımız kesim işlerinin ve ihalenin iptali için gerekli başvuruları yapacaklar. Ancak biz bir kere de buradan yetkililere seslenerek bu hatadan dönülmesini talep ediyoruz.
Bu hatadan dönün ve bu katliama dur deyin!
Bizler, Üsküdar’ımızın varlıklarının rant uğruna talan edilmesine ve tarikatlara peşkeş çekilmesine müsaade etmeyeceğiz.
Gezinin 11. Yıl dönümünde yine ağaçları korumak için, yine hak, hukuk ve adalet düzenini korumak için buradan tahsis işlemini gerçekleştiren kişi ve kurumlara sesleniyoruz. Validebağ’da, Tibaş’ta ve birçok yeşil katliamı yapılmak istenen alanlarda nasıl mücadele ettiysek yine öyle mücadele edeceğiz. Sonunu siz de gayet iyi biliyorsunuz ki KAZANACAĞIZ. Sizleri buradan tekraren uyarıyoruz, bu yanlıştan bir an evvel dönün !! Kamuya tahsis edilmiş bu alanı kamu hizmetinde kullanmaya devam edelim, ağacı ve doğayı koruyalım.
Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR GOFİ HOUSE CAFE SPONSORLUĞUNDA SÜPER AMATÖR HEDEFİ İLE SEZONA BAŞLIYOR
Geçen sezon namağlup şampiyon olarak 1.Amatör lige yükselen semtimizin en önemli kulüplerinden olan Küçüksu Rasathane Spor, yeni sezona da yine çok iddialı şekilde hazırlandı.
ÜSKÜDAR’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ETKİNLİKLERİ
Üsküdar Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor.
CHP 20 AĞUSTOS’DA ÜSKÜDARDA EYLEMDEYDİ
CHP nin haftada bir İstanbul bir tane de Anadolu da olmak üzere yaptığı mitinglerin bir tanesi de 20 Ağustos Çarşamba günü Üsküdar da düzenlendi.
AK PARTİ ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANLIĞINA TAHA SARICAOĞLU ATANDI
Üsküdar AK Partide görev değişikliği yaşandı İlçe Başkanlığı görevinden alınan Erdem Demir in yerine Taha Sarıcaoğlu atandı.
VİZYON ÜSKÜDAR 2050 GENÇLİK BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ
Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Vizyon Üsküdar 2050 Gençlik Buluşması kapsamında, Vizyon Üsküdar 2050 planlama süreci kamuoyu ve gençlerle paylaşıldı
ÜSKÜDAR’DA İKİ “EMEKLİLER LOKALİ”NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ
Emeklilere yönelik sosyal destek projelerini sürdüren Üsküdar Belediyesi, iki “Emekliler Lokali”nin hizmete açılışını gerçekleştirdi.
SAADET ÜSKÜDAR’DA HÜSEYİN ÇAKMAK DÖNEMİ
Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanlığı’nda Hüseyin Çakmak ilçe başkanlığı görevi getirildi.
BOĞAZİÇİ CEMEVİNDE MUHARREM LOKMASI PAYLAŞILDI
13 Temmuz Pazar günü öğlen saat 13.00 de Muharrem matem oruçları sonrası Muharrem ayına özgü kazanlarda aşure pişirildi ve dağıtımı yapıldı.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ ‘’2025 SÜNNET ŞÖLENİ’’ KAYITLARI BAŞLADI
Üsküdar Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda ihtiyaç sahibi ailelere yönelik desteklerine devam ediyor.
AK PARTİ ÜSKÜDAR’DA GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ BEKLENİYOR
Adalet ve Kalkınma Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Erdem Demir görevinden istifa ettiğini duyurdu.