Üsküdar Belediyesi'nden emeklilere 5 bin TL pazar alışverişi desteği

Üsküdar Belediyesi'nden emeklilere 5 bin TL pazar alışverişi desteği

Tarih 15 Mayıs 2024, 10:01 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar Belediyesi, ilçede oturan emekli vatandaşlara yıllık 5 bin TL'lik pazar alışverişi desteği projesini başlatıyor.

Üsküdar Belediyesi'nden emeklilere 5 bin TL pazar alışverişi desteği

Üsküdar Belediyesi, ilçede oturan emekli vatandaşlara yıllık 5 bin TL'lik pazar alışverişi desteği projesini başlatıyor. Bu proje, Sinem Dedetaş'ın Üsküdar Belediye Başkanı seçildikten sonra verdiği ilk vaatlerden biriydi. Pazar alışverişi desteği, 15-25 Mayıs tarihleri arasında Üsküdar Belediyesi'nin e-devlet sistemi üzerinden yapılabilecek.

 

Dedetaş yönetimindeki belediye, ilçede yaşayan emekli vatandaşlara yıllık 5 bin TL'lik pazar alışverişi desteği projesini başlatıyor. Projeye başvurular 15-25 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

 

Dedetaş, uygulamayı sosyal medya hesabından da şu şekilde duyurdu:

"Üsküdarlı emekli komşularımıza yılda 5 bin TL’lik pazar alışverişi desteği projemizi hayata geçirdik. Emeklilere Pazar Alışverişi Desteği başvurularınızı 15-25 Mayıs tarihleri arasında, Üsküdar Belediyesi internet sitesi üzerinden veya Üsküdar Belediyesi’ne gelerek Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğümüz üzerinden yapabilirsiniz"

Başvuru sırasında teslim edilecek belgeler ise şu şekilde açıklandı:

“Kişisel Bilgiler: Nüfus cüzdanı fotokopisi, cep telefonu numarası

E-Devlet üzerinden alınacak belgeler: Tapu bilgileri sorgulama, adıma tescilli araç sorgulama, emekli aylık bilgisi, ikametgah belgesi.”

 

 

 

Üsküdar Belediyesi sitesinde başvuru şartları şu şekilde belirlenmiş?

 

 

Emeklilerimize Pazar Alışverişi Desteği Projesi

 

2022 sayılı sosyal hizmetler kanununa göre; her nam altında olursa olsun her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle, hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı asgari ücretin aylık net tutarının 1/3’ünden az ise muhtaç kabul edilmektedir. Dolayısıyla kişi başı geliri 5.665 TL ve altı emekliler Pazar Desteği Projesi kapsamında değerlendirmeye alınacaktır.

Yılda bir defaya mahsus, kişi başı geliri bir asgari ücretin 3’te birinden az olan hanelerde yaşayan 60 yaş ve üzeri emekli vatandaşlarımıza verilecektir.

 

Hanede birden fazla emekli vatandaşımız olması durumunda destekten yalnızca bir emekli vatandaşımız yararlanabilecektir.

Başvuru sırasında evrakların eksiksiz teslim edilmesi ile yapılan incelemede kriterlere uygun olduğu tespit edilen vatandaşlarımızın başvuruları kabul edilecektir. Teslim alınan belgeler ve beyan edilen bilgiler doğrultusunda sıralamayı belirlemek üzere kriterler üzerinden puanlama yapılacaktır. Yapılan puanlama sonucunda öncelikli hanelerde sıralamaya göre sosyal inceleme gerçekleştirilecek sosyal inceleme sonucu kriterlere uygun hanelerde emekli vatandaşlarımızın banka hesaplarına bir defaya mahsus 5000 TL 'lik pazar desteği yatırılacaktır.


 

Seçim öncesi broşürlerde proje bu şekilde belirtilmişti?

 

Hane halkı geliri 2 asgari ücretten daha düşük olan emekli komşularımızın pazar alışverişlerine katkıda bulunmak için yılda 5000 TL tutarında destek vereceğiz.

 

https://www.uskudar.bel.tr/tr/main/emekli

Bu haber 463 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER