
YAVUZTÜRK MAHALLESİNDE ANAHTAR TESLİM TÖRENİ YAPILDI
Üsküdar Belediyesinin “Büyük Dönüşüm” sloganıyla başlattığı Kentsel Dönüşüm Projeleri neticesinde Yavuztürk Mahallesinde yapılan 73 daire hak sahiplerine teslim edildi.
YAVUZTÜRK MAHALLESİNDE ANAHTAR TESLİM TÖRENİ YAPILDI
Üsküdar Belediyesinin “Büyük Dönüşüm” sloganıyla başlattığı Kentsel Dönüşüm Projeleri neticesinde Yavuztürk Mahallesinde yapılan 73 daire hak sahiplerine teslim edildi.
Anahtar teslim törenine, Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in yanı sıra Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program protokol konuşmalarıyla devam etti.
Programda metro müjdesi de veren Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Üsküdar Belediyesi olarak bizim bütçemiz 5 milyar, büyükşehrin bütçesi 516 milyar. Bizden 100 kat daha fazla bütçeleri var, Üsküdar’da Yavuztürk’e bir çivi bile çakmadılar. Sosyal medya belediyeciliğine gelince mangalda kül bırakmıyorlar. Gerçeklerle yüzleşme zamanı geldi. 31 Mart’ta sayın Murat Kurum başkanımızla yeniden İstanbul diyoruz. Başkanımız geçtiğimiz günlerde 650 bin konut ve yarısı bizden kampanyası başlatacağım dedi. Bizde Üsküdar olarak bundan nasibimizi alacağız. Başkanım biz de sizin bu sözünüzden cesaret alarak Üsküdar’da 50 bin konut sözü verdik. Bu 50 bin konutun neredeyse üçte biri Yavuztürk Mahallesi’nde olacak. Bu daha başlangıç bunun devamı gelecek. Büyükşehir’e öyle bir başkan geliyor ki tam bir kentsel dönüşüm uzmanı.
Murat Kurum başkanımızla beraber İstanbul’un tüm ilçelerinde, Üsküdar’da, Yavuztürk’te durmak yok yola devam diyoruz. Sizlere vereceğim muhteşem bir müjde ile sözlerimi tamamlıyorum. Kim derdi ki Yavuztürk’e metro geliyor. Kim inandırdı?
Yavuztürk’e metro geliyor desek başkanım rüya mı gördünüz, hayal mı kuruyorsunuz? derdiler. Yavuztürk Mahallesi’ne metro geliyor. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.
Yavuztürk Mahallesi’nin depremlere hazır hale getirtileceğini belirten Cumhur İttifakı İBB Adayı Murat Kurum ise, “Bundan önce nasıl çalıştıysak bundan sonra da Hilmi başkanımla el ele verip çalışacağız. Yavuztürk Mahallesi’ni depremlere hazır hale getireceğiz. Vatandaşlarımız bizi nerede görmek istiyorsa orada olacağız. Bir elimizle yarısı bizden kampanyasıyla buradaki evlerimizi dönüştürürken, diğer elimizle Yavuztürk Mahallesine metro getireceğiz. Bir elimizle gençlerimizin geleceğini inşa ederken, diğer elimizle Yavuztürk’ün geleceğini inşa edeceğiz. İş bilmez İBB yönetimi bu koca 5 yılda tüm İstanbul’da sadece 5 bin konut dönüştürebildi. Biz bakanlığımız döneminde sadece Üsküdar’da 15 bin konutu başkanımla ele verip dönüştürdük. Çamlıca tepesinde, Ferah Mahallesi’nde Üsküdar’ımızın her yerinde biz milletimizle beraber olduk” ifadelerini kullandı.
ÜSKÜDAR BELEDİYE MECLİSİ SİBEL TAN ÇETİNKAYA’YI SEÇTİ
Görevden uzaklaştırılan ve tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın yerine seçilecek başkanvekili için yapılan oylamada CHP'nin adayı kazandı.
SAĞLIKLI BAŞLANGIÇ, MUTLU BİREY, SAĞLIKLI TOPLUM
Hayatın ilk anı, bir bebeğin dünyaya gözlerini açtığı o ilk saniye, geleceğin de inşa edilmeye başlandığı andır.
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş gözaltına alındı
Operasyon, İstanbul Anadolu başsavcılığının Üsküdar Belediyesi’nde yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında yapıldı.
SP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI HÜSEYİN ÇAKMAK “ Güçlü devlet; eleştiriden korkan değil, eleştiriden ders çıkaran devlettir.”
Basın özgürlüğü, yalnızca gazetecilerin değil; toplumun doğru bilgiye ulaşma hakkının ve adil bir yönetim anlayışının en temel teminatlarından biridir.
Pet Fellas Hayvanları Yeni Aileleriyle Buluşturuyor
Ücretsiz olarak hizmet veren platform, hayvan sahiplendirme sürecini daha düzenli ve ulaşılabilir hale getirmeyi amaçlıyor.
5,5 MİLYON EMEKLİ KÖK MAAŞDA BULUŞTU
Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, milyonlarca emeklinin maaşını etkileyen kök aylık gerçeğini açıkladı
SAADET PARTİSİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ BİRAL AYDIN ÜSKÜDAR’DA YAPILAN TOPLANTIDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Birol Aydın Ekonomik Krizin Yanında Ahlak ve Adalet Krizi Yaşanıyor dedi.
İYİ PARTİ İL BAŞKANI ÜSKÜDARDAYDI

İyi Parti İstanbul İL Başkanı Yücel Coşkun 10 Haziran günü Üsküdar İlçe teşkilatını ziyaret etti beraber gündemi değerlendirdiler.
ŞENAY AYBÜKE YALÇIN ÜSKÜDAR’DA ANILDI

9 yıl önce katledilen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın İYİ parti Üsküdar ilçe Başkanlığı tarafından anıldı lokma hayrı düzenlendi. Vatandaşlar tarafından ilgi ile izlenen etkinlikte şehit öğretmen anıldı.
DÜNYA ÇEVRE GÜNÜNDE ÇAKMAKTAN AÇIKLAMALAR

Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Harita Mühendisi Hüseyin Çakmak, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.





