ALTINKÖY SİTESİ TARİHİ BİR ADIM ATTI...

ALTINKÖY SİTESİ TARİHİ BİR ADIM ATTI...

Tarih 27 Şubat 2024, 12:43 YazdırBu haberi yazdır

Altınköy sitesi Kentsel dönüşüm konulu olağanüstü genel kurulunu 25.şubat Pazar günü Sophia toplantı salonunda yaptı.

ALTINKÖY SİTESİ TARİHİ BİR ADIM ATTI...


Altınköy sitesi Kentsel dönüşüm konulu olağanüstü genel kurulunu 25.şubat Pazar günü Sophia toplantı salonunda yaptı.


Büyük katılımın olduğu genel kurul öncesi yoğun toplantılarla dönüşüm sözleşmesi tartışıldı görüşmeye açıldı bu genel kurulda da tek madde yönetim kuruluna dönüşüm sözleşmesini yapması konusunda yetkinin verilmesi idi.


Divan heyetinin oybirliği ile seçiminin ardından, gündem hakkında site başkanı İlker Ertem etraflıca bilgi verdi, “sözleşmelerin paylaşılması sonrası her teklifi üyelerin çıkarları doğrultusunda değerlendiriyoruz. Aleyhimize olacak hiçbir şeye imza atmam. Dönüşümün yapılması için uğraşacağız. Hepimiz taşın altına elimizi koymalıyız. Şimdiye kadar verilen tekliflerin en iyisi budur. Genel kurulumuz hayırlı uğurlu olsun. “dedi.

Divan Başkanı ise “hepimiz aynı gemideyiz yanlış yapma şansımız yok. Konuşmacıların çok fazla olmasından dolayı 5 dakika yeterlilik önergesini oylarınıza sunuyorum” dedi ve oy çokluğu ile kabul edildi.

İlk konuşmacı Kazım Yılancı süreç içinde çıkacak artı imar kazanımlarının yüzde 50 50 paylaşılması konusunu hatırlattı. Başka bir söz alan üye mütahit biz kendimize güveniyoruz bu işi başaracağız sizde haklarınızı sonuna kadar savunun dedi. Metrekarelerimizi bilmek istiyorum diyerek eklemede bulundu.

Mühendis bu metrekarelerin belirlenmesi konusunda yıkımı takiben yapılacak hassas ölçümler ile belirlenebileceğini detaylıca anlattı.

Av.Hakan bey ise sözleşme ile 80 milyonluk bir yatırımın yapılacağını hatırlattı çözüme yönelik katkıların önemli olduğunu belirtti.

Günlük cezai şartın az olduğu konusunda ise o gün yani 3. Yılın sonunda zaten inşaatın bitme aşamasında olacağı mütahitin bunu zamanında yetiştirip yatırımını kurtarmak isteyeceğini belirtti.

Başkan İlker ERTEM yine söz alarak genel kurulu belirleyen konuşmasını yaptı “Bize LİM yapı Atlas İnşaat birlikteliği ile sözleşmeyi imzalama yetkisini biraz sonra oylayacaksınız. Emin olun ki ne zaman kafamız yatar o zaman imzayı atacağım. 15 gün boyunca mühahit bloklarla toplantılar yaptı etraflıca her şey konuşuldu. “dedi.

Bu haber 597 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER