CHP Yavuztürkde 2-B toplantısı yaptı.

CHP Yavuztürkde 2-B toplantısı yaptı.

Tarih 23 Mayıs 2011, 18:20 YazdırBu haberi yazdır

21 Mayıs Cumartesi günü Üsküdar CHP örgütü Yavuztürk mahallesinde 2-b konulu bir toplantı düzenledi.

21 Mayıs Cumartesi günü Üsküdar CHP örgütü Yavuztürk mahallesinde 2-b konulu bir toplantı düzenledi.Toplantının konuğu 1.Bölge milletvekili adayı Akif Hamza ve Çebi Mahmut Tanal’dı.
 
Bilindiği gibi son üç seçimden beri üç büyük parti 2-B sorununa parti seçim bildirgelerinde yer veriyor ve çözüm öneriyordu. Bu seçimde de partiler seçim öncesi 2-b çözümlerini öneriyor.

Üsküdar’da 2-B arazisi sadece Bahçelievler ve Yavuztürk mahallelerinde bulunuyor.Ancak büyüklük milyonlarca metrekare ve üzerinde ki konut sayısı 5500 konutun en yakıcı sorunu.Üsküdar’ın başka mahallelerini hiç ilgilendirmeyen ancak bu iki mahallenin en büyük sorunu ile ilgili CHP bu sefer ciddi bir öneri ve çözüme dair bir söylem geliştirdi.

Toplantıya katılan kalabalık bir vatandaş topluluğuna Üsküdar İlçe başkanı Mustafa Çetinkaya bir açılış konuşması yaparak yaparak katılımcıları selamladı.ardından mikrofonu Akif Hamza Çebi’ye verdi “Mahallelerinizin sorunlarını biliyoruz ilçe yöneticileriniz biliyorlar ve bizlere iletiyorlar. 2-B konusunda sorun 40 yıllık bir sorundur.Tüm 2-B arazilerini vatandaş bedelini ödeyip almıştır , Kooperatifler de bedelini ödeyip almışlardır ,bir süre sonra bir kısmı 2-b diye tapusu iptal edilmiştir. Bu sadece Üsküdar ın sorunu değil 8.5. milyon insanımızın sorunudur. 2-B arazisini kullanan vatandaşlar tapusunu alacak. Anayasanın bu maddesini değiştireceğiz , orman köylüsüne bedelsiz şehirlerde sizin gibi tapusu iptal edilen yerlere emlak arsa bedelinin yarısı fiyatına vereceğiz. AKP liler 2010 da anayasa değişikliği yaparken bunu katmadılar. Hükümet hala 2-B lerden 20 milyar gelir bekliyor. Ama biz milletin malını millete vereceğiz .12 haziran da bu sorunları ve 2960 sayılı Boğaziçi yasasını değiştirebilmek için desteğinizi bekliyoruz.”dedi.

Çevre kooperatiflerden Dalgıçkent ve Ata-2 Yapı kooperatifinden yöneticiler toplantı öncesi CHP milletvekili adayı Mahmut Tanal ile konuyu etraflıca konuştular Mahut Tanal yasa düzenlenirken tekrar görüşeceklerini belirtti.
Bu haber 859 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER