
BOSNA BULVARI TOZ İÇİNDE...
Bölgemize metro geleceği için metro kazılarının ve duraklarının yapım çalışmaları yapıldığı için çok sevinçliyiz.
BOSNA BULVARI TOZ İÇİNDE...
Bölgemize metro geleceği için metro kazılarının ve duraklarının yapım çalışmaları yapıldığı için çok sevinçliyiz.
Yapımı devam eden Altunizade-Çamlıca-Ferah Mahallesi-Bosna Bulvarı Metro hattı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.
Ancak geçen gün Altınköy sitesine yürüdüm ve ziyaret yaptım yönetimle ve ortaklarla görüşmeler yaptım. Her türlü makama şikayetlerini yaptıkları halde metro şantiye alanına sürekli toprak kaya ve moloz döküldüğünü toz içinde kaldıklarında şikayetçi olduklarını dinledim.
Bosna bulvarı boyunca etkin bir temizliğin yapılmadığını yürüyünce bende gördüm moloz döküm sahasını biraz ıslatma ile telafi edilecek bir durum yok.
İbrahim hakkı Konyalı ilkokulundan TOKİ konutlarına kadar yoğun toz ya kenarlarda ya da havada. Altınköy ve netel siteleri pencere açamaz hale gelmişler metronun gelmesinden dolayı çok memnunlar ancak havada ki tozdan çok şikayetçiler.
Bölgemizin süpürgeli kamyonlarla her gün temizlenmesi gerekmekte.
OCAK AYINDA BAŞLANAN METRO HAKKINDA BİLGİ
Altunizade-Çamlıca-Ferah Mahallesi-Bosna Bulvarı Metro Projesi'nin 2024'te tamamlanması bekleniyor.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Altunizade-Çamlıca-Ferah Mahallesi-Bosna Bulvarı Metro Projesi'ni 2024 yılının ilk yarısında tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi.
"Bosna Bulvarı-İstanbul Havalimanı arası seyahat süresi de 50 dakika olacak"
Adil Karaismailoğlu, hattın sağlayacağı kolaylıklara değinirken, "Altunizade istasyonundan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu ve yine Altunizade'de metrobüs hattı ile entegre olacak projenin hizmete alınmasıyla Bosna Bulvarı-Gayrettepe arası seyahat süresi 19 dakika, Bosna Bulvarı-Çekmeköy arası seyahat süresi 32 dakika, Ferah Mahallesi-Söğütlüçeşme arası seyahat süresi 11 dakika, Ferah Mahallesi- Taksim arası seyahat süresi 33 dakika, Ferah Mahallesi-Sabiha Gökçen Havalimanı arası seyahat süresi 50 dakika ve Bosna Bulvarı-İstanbul Havalimanı arası seyahat süresi de 50 dakika olacak." dedi.
Tüm eserlerle zaman, yakıt ve kara yolu işletme ve bakım maliyetlerinden tasarruf ederek büyük kazançlar da sağlandığına işaret eden Karaismailoğlu, şunları kaydetti:
"Kıymetli Arkadaşlar, İstanbul ulaşım ana planı; İstanbul'un 1.100 kilometre metro hattına ihtiyacı olduğunu gösteriyor. İstanbul'un her köşesine raylı sistemi eriştirmemiz lazım. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak adımlarımızı bu yönde atıyoruz ve çalışıyoruz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere hükümetimizin İstanbul'daki hizmet süreci bitmez. Biz her zaman İstanbul ve İstanbulluların yanında ve yakınındayız. Bu düşüncelerle projemizin yapım çalışmalarını başarıyla yürüten en üst kademesinden en alt kademesine kadar tüm yüklenici firma ve Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ediyor, başarılarının devamını temenni ediyorum."
AK PARTİ YÖNETİCİLERİ ÜSKÜDAR DA BEŞ KOLDAN ÇALIŞMA YAPTI

AK Parti Üsküdar Belediye Başkan vekili Dündar Ziya Gültekin AK parti Üsküdar İlçe Başkanı Taha Sarıcaoğlu ve partililer 27 Eylül Pazar sabahı Türkiye Yüzyılı Buluşmaları
ÜSKÜDAR YENİ PARTİ İLÇE BAŞKANI ONUR CİNGİL SEÇİLDİ

Yeni Parti Üsküdar İlçe Başkanı Ön Seçimi, 26 Eylül 2026 Cumartesi 10.00 - 18.00 saatleri arasında Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.
CİDE SOĞUKSU DERNEĞİ'NDE YENİ BİR DÖNEM, YENİ BİR HEYECAN

Cide Soğuksu Derneği 15. Olağan Kongresi, birlik ve beraberlik içerisinde, büyük bir katılım ve samimi bir dayanışma ruhuyla gerçekleşti.
Üsküdar Belediye Başkan Vekili Dündar Ziya Gültekin Göreve Başladı

Üsküdar Belediye Meclisi’nde yapılan başkan vekili seçiminde Cumhur İttifakı adayı AK Partili Dündar Ziya Gültekin, kullanılan 42 oyun 23’ünü alarak Üsküdar Belediye Başkan Vekili seçildi.
İPAR ET ÜSKÜDAR'DA SADECE BİR TANE VAR

Konuyu açıklığa kavuşturmak isteriz: İpar Et’in merkez ve Çengelköy’deki tek şubesi Çengelköy’dedir. Ayrıca Kartal, Maltepe ve Sancaktepe’de olmak üzere üç şubemiz daha bulunmaktadır.
BOĞAZ TRAFİĞİ BEYKOZ METROSU İLE RAHATLAYACAK

Ümraniye’den başlayarak Kavacık üzerinden Beykoz’a ulaşacak metro hattının 17,49 kilometre uzunluğunda olması bekleniyor
Türkiye’nin güvenliği ve Türk milletinin iradesi, başkalarının kırmızı çizgileriyle belirlenemez.

TURAN DEVLETİ TEŞKİLATLARI İsrail konusunda yaptığı basın açıklaması gazetemizle de paylaşıldı. Biz de okurlarımızla paylaşıyoruz
Çengelköyspor Yeni Yönetimiyle Yeni Sezona Güçlü Bir Başlangıç Yaptı

Çengelköyspor, 2026-2027 sezonu öncesinde yeni yönetimi, teknik kadrosu, futbolcuları ve kulüp camiasını bir araya getiren sezon açılışını gerçekleştirdi.
YENİ PARTİ ÜSKÜDAR KURULDU İLÇE BAŞKANI BERK TÜTÜNCÜ OLDU

Yeni Parti nin kurulması sonrası il ve ilçe yönetimleri belli olmaya başladı. İstanbul da belli olan yönetimlerin bir tanesi de Üsküdar oldu.
ÜSKÜDAR BELEDİYE MECLİSİ SİBEL TAN ÇETİNKAYA’YI SEÇTİ
Görevden uzaklaştırılan ve tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın yerine seçilecek başkanvekili için yapılan oylamada CHP'nin adayı kazandı.




