
ÇENGELKÖY’ÜN DOST ÇINARI


Değerli dostlar, uzun yıllardır Çengelköy'den Ümraniye'ye doğru giden bir caddeye (Bosna Bulvarı) yakın bir yerde oturmaktayım.
ÇENGELKÖY’ÜN DOST ÇINARI
Değerli dostlar, uzun yıllardır Çengelköy'den Ümraniye'ye doğru giden bir caddeye (Bosna Bulvarı) yakın bir yerde oturmaktayım. Oturduğum yerle Çengelköy sahili benim yürüyüşümle yaklaşık yarım saat sürüyor. Ara sıra evden sahile doğru yürüyerek giderim. Çengelköy'ü bilenler bilir. İskelenin yanında küçük ve şirin bir park vardır. Parkın tam ortasında, başka ağaçlarla birlikte, deyim yerindeyse bir de ulu çınar vardır. Yine parkın kenarında tarihi bir çeşme, yakınında da başka mekanlar (kafe v.s.) bulunmaktadır. Asıl oraya güzellik katan Boğaziçi'nin eşsiz güzelliğinin yani sıra, sözünü ettiğimiz "ulu çınar" dır.
Ne var ki, geçtiğimiz zamanlarda çıkan korkunç bir fırtına ulu çınarımıza zarar vermiş ve kökten sarsmıştır. Tam tarihini şu anda anımsayamadım. Korkunç fırtınadan sonra, ilgililer çınarımızı kurtarmak için çaba gösterseler de, gösterilen çabalar yeterli olamamıştır ne yazık ki... Geçtiğimiz günlerde yine uğradım ve içim sızlayarak çınarın son durumunu fotoğrafladım. Sözü daha fazla uzatarak sizleri sıkmak istemiyorum. Kendimce yazmış olduğum dizeleri siz dostlarla paylaşmak istedim. Hepinize en içten selam, saygı ve sevgilerimi sunarım. Varsa bir kusur affola... Hani derler ya, "ustamın adı Hıdır, elimden gelen budur." Hoşça kalın.
Teşekkürler.
Çengelköy'ün Dost Çınarı
Yıllar yılı dik durmuştu
Çengelköy'ün dost çınarı
Kendince bir yurt kurmuştu
Çengelköy'ün dost çınarı
****
Bir yanında eski çeşme
Yarası var sakın deşme
Duruşundan aman şaşma
Çengelköy'ün dost çınarı
***
Badireler atlatmıştı
Tümüne de katlanmıştı
Bazı zaman saklanmıştı
Çengelköy'ün dost çınarı
***
Çınaraltı serin olur
Meraklısı gelir bulur
Gelen gider kendi kalır
Çengelköy'ün dost çınarı
***
Sevenleri buluşturdu
Kuşlar dalda yuva kurdu
Fırtınalar onu yordu
Çengelköy'ün dost çınarı
***
Köklerinde deniz suyu
Faydalıdır ömür boyu
Habip Kaymak budur huyu
Çengelköy'ün dost çınarı.
Habip Kaymak, 22 Ağustos 2023
Çengelköy/İstanbul
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR GOFİ HOUSE CAFE SPONSORLUĞUNDA SÜPER AMATÖR HEDEFİ İLE SEZONA BAŞLIYOR
Geçen sezon namağlup şampiyon olarak 1.Amatör lige yükselen semtimizin en önemli kulüplerinden olan Küçüksu Rasathane Spor, yeni sezona da yine çok iddialı şekilde hazırlandı.
ÜSKÜDAR’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ETKİNLİKLERİ
Üsküdar Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor.
CHP 20 AĞUSTOS’DA ÜSKÜDARDA EYLEMDEYDİ
CHP nin haftada bir İstanbul bir tane de Anadolu da olmak üzere yaptığı mitinglerin bir tanesi de 20 Ağustos Çarşamba günü Üsküdar da düzenlendi.
AK PARTİ ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANLIĞINA TAHA SARICAOĞLU ATANDI
Üsküdar AK Partide görev değişikliği yaşandı İlçe Başkanlığı görevinden alınan Erdem Demir in yerine Taha Sarıcaoğlu atandı.
VİZYON ÜSKÜDAR 2050 GENÇLİK BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ
Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Vizyon Üsküdar 2050 Gençlik Buluşması kapsamında, Vizyon Üsküdar 2050 planlama süreci kamuoyu ve gençlerle paylaşıldı
ÜSKÜDAR’DA İKİ “EMEKLİLER LOKALİ”NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ
Emeklilere yönelik sosyal destek projelerini sürdüren Üsküdar Belediyesi, iki “Emekliler Lokali”nin hizmete açılışını gerçekleştirdi.
SAADET ÜSKÜDAR’DA HÜSEYİN ÇAKMAK DÖNEMİ
Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanlığı’nda Hüseyin Çakmak ilçe başkanlığı görevi getirildi.
BOĞAZİÇİ CEMEVİNDE MUHARREM LOKMASI PAYLAŞILDI
13 Temmuz Pazar günü öğlen saat 13.00 de Muharrem matem oruçları sonrası Muharrem ayına özgü kazanlarda aşure pişirildi ve dağıtımı yapıldı.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ ‘’2025 SÜNNET ŞÖLENİ’’ KAYITLARI BAŞLADI
Üsküdar Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda ihtiyaç sahibi ailelere yönelik desteklerine devam ediyor.
AK PARTİ ÜSKÜDAR’DA GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ BEKLENİYOR
Adalet ve Kalkınma Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Erdem Demir görevinden istifa ettiğini duyurdu.