ONUR CİNGİL CHP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANILIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

ONUR CİNGİL CHP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANILIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Tarih 20 Ağustos 2023, 13:11 YazdırBu haberi yazdır

Avukat Onur Cingil 18 Ağustos günü Üsküdar İlçe Başkanlığına adaylığını partililerin ve katılımcıların önünde parti binasında açıkladı.

ONUR CİNGİL CHP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANILIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

 

Avukat Onur Cingil 18 Ağustos günü Üsküdar İlçe Başkanlığına adaylığını partililerin ve katılımcıların önünde parti binasında açıkladı.

Özellikle Üsküdar kentsel dönüşüm ve çevre koruma eylemlerinde hep ön planda gördüğümüz Onur Cingil 25.Ağustos da yapılacak CHP Üsküdar ilçe kongresinde aday olacağını açıkladı.

Aday adaylığı açıklamasında şunları söyledi ;

Gençlik Kollarından bu yana örgütün her kademesinde emek verdiğim, verilen her görevi layıkıyla yapmaya çalıştığım, sizin evladınız kardeşiniz Onur olarak yine verilen bir görevden kaçmadan, bir kadro ve fikir hareketi ile CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı'na Adayım.

Gelin, Öğrenciliğimin, hak savunuculuğumun ve birlikte mücadelemizin şehri Üsküdar'da İKTİDAR olabilmek için işaret fişeğini yakalım.



ONUR CİNGİL'İ TANIYALIM...

10/10/1987 tarihinde Bursa Yenişehir’de doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Bursa Yenişehir’de derecelerle tamamladıktan sonra, 2005 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandım. Başarı ile geçen lisans öğrenimim sonunda 2009 yılında mezun oldum. 2010 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Bölümünde yüksek lisans öğrenimime başladım ve Yüksek Lisans öğrenimim sonunda Milletler Arası Hukuk alanında tez çalışması yaptım. Gerek öğrenimim boyunca gerekse de meslek hayatım içerisinde sayısız eğitim ve sertifika programına katıldım.

2009 yılından bu yana faal avukat olarak kamuoyunda bilinen birçok davada avukatlık yapmakla birlikte birçok davayı da şahsen müdahil olarak takip etmekteyim. Birçok siyasi, gazeteci - yazar ve aydın ile Partililerimiz ve özellikle gençlerimizin, bilindiği üzere başta Üsküdar olmak üzere ülke çapındaki tüm mağdurların avukatlıklarını yapmaktayım.

Siyasi hayatıma üniversite yıllarında kulüp faaliyetleri ile başlamış olup, Marmara Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübünde Başkanlık ile birçok sivil toplum kuruluşunda üye ve kurucu olarak görev aldım.

Gençlik Kollarından geldiğim Cumhuriyet Halk Partisi’nde, 24 yaşında ilk kez girdiğim CHP Üsküdar İlçe Yönetiminde toplamda 3 Dönem İlçe Başkan Yardımcılığı yaptım. Bu süreçte örgütlenme, seçmen-sandık, hukuk, insan hakları, engelli hakları gibi birçok konuda Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundum. Geçen bu sürede 13 Seçimde aktif rol alarak, Seçim Komisyonları, Kriz Masaları, Avukat organizasyonlarının başında yer aldım. 10 Kez Seçim Kurullarında görev yaptım.

Siyasetle birlikte, toplumla asıl buluşma alanı olan Sivil Toplum alanında da Üsküdar ve Türkiye kamuoyu tarafından çalışmalarımla bilinmekteyim. Hali hazırda TükoDer Üsküdar Şube Başkanlığı görevini sürdürmekle birlikte, Atatürkçü Düşünce Derneği Üsküdar Şubesi üyesiyim.

Üsküdar yerelinde ve İstanbul genelinde var olan birçok inisiyatif, hareket, grup ve sivil halk hareketinin içerisinde bizzat bulunmakta, ayrıca bu girişimlerin hukuki tüm sorunlarıyla ilgili de destek vermekteyim.

Bu zamana kadarki mücadele, çalışma ve temsiliyetler çerçevesinde ulusal kanallarda ve yazılı basında sık sık yer almakta toplumun birçok sorununu gündeme taşımaktayım.

Hukuki ve Siyasi Mücadeleler, halkın dara düştüğü her anda yanında var olmamız kamuoyu tarafından takdirle karşılanmakta, bu hususta yüzlerce haber ve yazı da kaleme alınmış bulunmaktadır. Mücadelelerimize Kirazlıtepe, Validebağ, Tibaş Parkı, Çamlık Sokak, Kandilli Parkı ve Kentsel Dönüşüm Mağdurları ile Barınma Hakkı Mücadelesi alanları sadece birkaç örnektir.

İyi düzeyde İngilizce, başlangıç seviyesinde Fransızca bilmekteyim.

Deniz Ata’nın Babasıyım :)

Bu haber 373 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER