
Erdoğan: İstanbul 'evet' derse, bu iş biter


AK Parti 'Büyük İstanbul Mitingi'nde konuşan Erdoğan, "İstanbul 'evet' derse bu iş biter. İstanbul 'birilerini emekli edeceğiz derse', bu iş biter" ifadelerini kullandı. "Büyük İstanbul Tüneli projemizi hayata geçiriyoruz" diyen Erdoğan, "Bu proje Marmara Denizi'nin altından geçen 3.tüp olacak" dedi.
Erdoğan: İstanbul 'evet' derse, bu iş biter
AK Parti 'Büyük İstanbul Mitingi'nde konuşan Erdoğan, "İstanbul 'evet' derse bu iş biter. İstanbul 'birilerini emekli edeceğiz derse', bu iş biter" ifadelerini kullandı. "Büyük İstanbul Tüneli projemizi hayata geçiriyoruz" diyen Erdoğan, "Bu proje Marmara Denizi'nin altından geçen 3.tüp olacak" dedi. Erdoğan, salı günü kamu işçilerinin zam oranının belli olacağını da açıkladı.
Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde AK Parti'nin "Büyük İstanbul Mitingi" yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenen mitinge 1 milyon 700 bin kişinin katıldığını açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
İstanbul bugün haykırıyor. 14 Mayıs'ta birilerini emekliye sevk edeceğiz. Onların kim olduğunu biliyorsunuz, dün Maltepe'deymişler.
İstanbul sadece kendi sınırlarından orada yaşayanlardan ibaret bir şehir değildir. Ülkemizin diğer 80 vilayetinin tüm ilçeleri ve köyleriyle tamamından gelip burada hayat kuran kardeşlerimiz var. Bunun için İstanbul Türkiye'dir, İstanbul aynı zamanda gönül sınırları Türkiye'yi de aşan bir büyük insan zenginliğinin adıdır.
Balkanlar'dan Kafkas'a dört bir taraftan kardeşlerimizin şehridir. Yerle gök arasında nerede yaşamak istersin diye sorulsa vereceğimiz cevap her zaman İstanbul'dur.
Yeşilköy'deki bu alan önceki asrın başlarında ülkemizin havacılık alanındaki teknoloji hamlesinin başladığı ve sonra tek parti CHP'si tarafından bitirildiği yerdir. Maalesef, bunların bu ülkede dikili taşı yok, dikili ağacı yok. İşte onun için benim milletim 14 Mayıs'ta bunlara gereken cevabı sandıklarda verecektir.
TEKNOFEST'i gömmek istiyorlar
Atatürk Havalimanı'na şimdi de TEKNOFEST'i gömmek istiyorlar. Gömdürmeyeceğiz değil mi? İHA'ları, SİHA'ları, akıncıları evet hep beraber inşallah bunlara gömdürmeyeceğiz ve bir de bunlarla birlikte inşallah savunma sanayinde ülkemizi ayağa kaldıracağız.
Burasının bir diğer önemli özelliği de 15 Temmuz destanını İstanbullularla birlikte yazdığımız yerdir. Biliyorsunuz bu kardeşinizi, FETÖ'cüler ailesiyle birlikte öldürmeye geldiler ve gece buraya indik.
İstanbul 'evet' derse bu iş biter
Gümbür gümbür sandıklara gidiyor muyuz? Bütün yakınlarımızı, dostlarımızı sandıklara götürüyor muyuz? Ben size inanıyorum. Siz İstanbul'sunuz. İstanbul 'Evet' derse bu iş biter. İstanbul 'Birilerini emekli edeceğiz' derse bu iş biter. Benim size inancım tam. Ve biz bugüne kadar sadece milletimizle yol yürüdük. Bugün de milletimizle yol yürüyoruz. Ben size inanıyorum. Size güveniyorum. Eğer siz 'tamam' derseniz bu iş bitmiştir. Tamam mı?
Avrupa dergileri burayı izliyor
Hani o Avrupa'nın gazeteleri, dergileri var ya onlar şimdi burayı izliyorlar. Acaba Atatürk Havalimanı'nda ne oluyor? İşte burada, cevabı siz vereceksiniz.
Hizmet yarışını muhalefet ile değil kendi kendimizle yapıyoruz
Ülkemize kazandırdığımız her hizmete takoz koyuyorlar. Türkiye'nin her kazanımından rahatsızlık duydular, hatta bunu açıkça söylemekten de çekinmediler. Biz sözümüzü hep milletimize söylüyoruz. Eser ve hizmet yarışını da muhalefet ile değil kendi kendimizle yapıyoruz.
Yürümekle bu yol bitmez. Yapacağımız çok şey var. Tabii ki sorunlar da var. Ama önce nereden nereye geldiğimizi görmemiz lazım.
Konut ve gıda fiyatlarındaki artışı yok saymıyoruz
Ülkemize 21 yılda eser ve hizmet hazandırdık. Milli gelirimizi 3 kat arttırdık. 21 milyona iş ve aş sağladık. 10,5 milyon yeni konut yaparak ailelerimizi yuvaya konuşturduk.
Son dönemde küresel krizlerin ülkemize yansıyan krizleri de biliyoruz. Kimi alanlarda sıkıntıların arttığının farkındayız. Konut ve gıda fiyatlarındaki artışı yok saymıyoruz. Zamanla tüm bunların hal yoluna girdiğini göreceğiz.
Depremin ülkemize maliyeti 100 milyar doların üzerinde
Deprem felaketi ile sıkıntıların arttığını biliyoruz. Her sıkıntıyı nasıl çözdüysek bunların da üstesinden geleceğiz. İfade ettiğimiz projelerin tamamını hayata geçireceğiz.
Türkiye tarihinde en büyük yıkıma yol açan deprem ile karşı karşıya kaldı. Yıkıntıları kaldırdık, yeni konutların inşasına başladık.
Bu depremin ülkemize maliyeti 100 milyar doların üzerinde. Deprem yükünü de omuzladık.
Dünyada herkes faizi yükseltirken biz düşürüyoruz
Merkez Bankası döviz rezervi 22.5 milyar dolardı şimdi 115 milyar dolar oldu. Dünyada herkes faizi yükseltirken biz düşürüyoruz. İstiyoruz ki yatırımcı gelsin yatırımını yapsın, bankalar gereken krediyi versin, ihracat yolu ile de Türkiye'nin rakamları patlasın.
Salı günü kamu işçilerinin zam oranı belli olacak
Emekli maaşını 7500 liraya yükselttik. İnşallah seçimden hemen sonra 7 bin 500 lira üzerindeki emekli maaşlarıyla ilgili bir düzenleme yapacağız.
Asgari ücreti dolar bazında bile 3,5 kat artırarak 8 bin 500 liranın üzerine çıkardık. Gelişmelere göre bu rakamı da tekrar da gözden geçireceğiz.
Memurlarımızın maaşına temmuzda sadece enflasyon farkı eklemekle kalmayıp refah payı artışı da yapacağız.
Bakanımızın sendikalarla yaptığı görüşmenin sonucunu salı günü açıklayacağım. Kamu işçilerinin zam oranı belli olacak.
Gençlerimiz gelecek kaygısı çekmeyecek
Bu ülkede hiçbir gencimiz gelecek kaygısı çekmeyecek. Her bir gencimizin üretimde olabilmesi için gerekeni yapıyoruz.
Ulaşımdan, enerjiye verdiğimiz her müjde gençlerimizin geleceğine yakılmış ışıktır. Gençlerimize pek çok konuda maddi kaygı vereceğiz. Ülkemizde her hanede bir çalışan olmasına gayret edeceğiz.
Kendi işini kurmak isteyen gencimize istediği alanda hibe desteği vereceğiz. Evlenmek isteyen gençlerimize 150 bin lira faizsiz, 2 yıl ödemesiz kredi vereceğiz.
Üniversiteye giden her gencimize bilgisayar ve telefon alma hakkı tanıyacağız. Spor yapan gençlerimizin kendilerini geliştirmesi için attıkları her adımda yanlarında olacağız.
Boğaza üçüncü Tünel geliyor
Şimdi de Büyük İstanbul Tüneli Projemizi hayata geçiriyoruz. Bu proje, Marmaray ve Avrasya'dan sonra Boğaz'ın altından geçecek üçüncü tünel olacak. Büyük İstanbul Tüneli'yle günde 6,5 milyon vatandaşımızın kullanacağı 11 farklı raylı sistem hattını birbirine bağlayarak şehrin ulaşımını sağlayacağız.
Bahçelievler-Kirazlı metrosunu, Yenikapı-İncirli-Sefaköy metrosunu, Halkalı- İstanbul Havalimanı raylı sistem bağlantısını bu yıl bitiriyoruz.
VATAN PARTİSİ EMEKLİKLERİN SESİ OLDU
Milyonlarca emeklinin maaşı açlık ve yoksulluk sınırı altında kaldı. Vatan Partisi öncülüğünde İstanbul’da ‘Emekli aylığı açlık sınırı altında olamaz’ imza kampanyası başlatıldı.
KÂTİBİM FUTBOL TURNUVASI’NIN ŞAMPİYONU ÇENGELKÖY SPOR KULÜBÜ OLDU
Üsküdar Belediyesinin düzenlediği geleneksel 16. Kâtibim Futbol Turnuvası’nın finali Beylerbeyi Stadı’nda 24.Eylül Pazar günü gerçekleşti.
EMEKLİLER ACİL ÇARE BEKLİYOR...
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun çağrısıyla Kartal Meyda'nında toplanan emekliler 'en düşük kök aylığı ile emekli ikramiyelerinin asgari ücret seviyesine çıkarılmasını' talep etti.
Refik Tuzcuoğlu: “Belediyeler, kentsel dönüşümde daha aktif olmalı”
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıracaklarını ifade ederek, belediyeleri de sahada daha aktif olarak dönüşüm yapmaya davet etti.
Türk Markaları Devlet Teşvikleri İle Tüm Dünyada Tescil Ediliyor...
Anlam Patent Ofisi Kurucusu Çengelköy’lü Özgür GÜRSOY, Türkiye’de vermiş olduğu marka, patent tescil işlemlerini artık tüm ülkelerde verdiklerini belirterek;
CHP 100.YAŞINA BASTI
Üsküdar CHP ilçe yönetimi üyeler ve katılımcılarla Şemsipaşa Kurtuluş Savaşı anıtında 9.Eylül günü partinin 100. Yıl kutlamaları çerçevesinde bir tören düzenledi.
SAADET PARTİSİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ BİROL AYDIN ÜSKÜDAR’DA BASINLA BULUŞTU
İsraf sürüyor ancak kurumlar hiç bir önlem almaya yanaşmıyor.
ÇENGELKÖY’ÜN DOST ÇINARI
Değerli dostlar, uzun yıllardır Çengelköy'den Ümraniye'ye doğru giden bir caddeye (Bosna Bulvarı) yakın bir yerde oturmaktayım.
ÜSKÜDAR CHP 38.KONGRESİNİ YAPTI ...
26.Ağustos cumartesi günü Üsküdar İlçe Başkanlığı 28.Olağan genel kurulunu geniş bir katılımla gerçekleştirdi.
ÜSKÜDAR’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN TARİHİ FIRSAT
DEPREM KAPIDA BEKLERKEN İSTANBUL ÖZELİNDE ÇÜRÜK BİNALAR İÇİN YENİ YASALAR YOLDA...