MİLLET İTTİFAKI MALTEPEDE BULUŞTU...

MİLLET İTTİFAKI MALTEPEDE BULUŞTU...

Tarih 07 Mayıs 2023, 13:10 YazdırBu haberi yazdır

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Millet İttifakı liderlerinin de İstanbullulara hitap ettiği mitingde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da konuştu.

MİLLET İTTİFAKI MALTEPEDE BULUŞTU...

 

Millet İttifakı’nın 6.Mayıs tarihinde düzenlediği İstanbul mitingi, dün Maltepe etkinlik alanında yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Millet İttifakı liderlerinin de İstanbullulara hitap ettiği mitingde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da konuştu.

 

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Millet İttifakı’nın zafer kazanacağına işaret edilen Maltepe’deki büyük İstanbul mitinginde, Türkiye’nin değişime hazır olduğu bir kez daha görülmüş oldu.

 

“BİZİM DERDİMİZ, SİZİN DERDİNİZLE DERTLENMEK”

 

Mitingde katılımcılara hitap eden Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, gelecek yıl ülke sorunlarının çözülmeye başlayacağını belirterek, “Türkiye’nin derdine derman olacak ilkeleri son bir buçuk yıldır hazırladık. 15 Mayıs’tan sonra belirlediğimiz ilkeleri tatbikata başlayacağız. Amacımız, belli bir makama, belli bir mevkiye gelmek değildir. Bizim derdimiz, sizin derdinizle dertlenmek. Sizin içine sürüklendiğiniz dertlerden bir an önce kurtulmanızı istiyoruz. Biz bunu vazife olarak görüyoruz” açıklamalarında bulundu.


“HERKESİN DERDİYLE DERTLENECEĞİZ”


Millet İttifakı’nın amacını hatırlatan Karamollaoğlu, “Altı farklı siyasi parti lideri olarak bir araya geldik. Meselelerimizi birlikte mütalaa ettik, belli komisyonlar kurduk ve arkasından problemlerin nasıl üstesinden geleceğimizi deklare ettik. Açıkladık, gizli kapaklı bir şeyimiz yok. Onun için mağdur olan kim olursa olsun, bizimle aynı duygu ve düşüncelere sahip olmasa bile herkesin derdiyle dertleneceğiz. Türkiye’yi biz bütün olarak görüyoruz” diye konuştu

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, mitingde yaptığı konuşmada şunları söyledi:


“HERKESİN DERT BABASI OLACAĞIZ”


“Muhterem kardeşlerim, en önemli meselelere yaklaşırken düşüncemiz, hissiyattan kurtulmak. Hislerimiz değil, aklımız, vicdanımız, tecrübelerimiz bu ülkenin içine sürüklenmiş olduğu problemlerden nasıl kurtulacağımızı bize gösterecek. Bizim her konuda; kanun hükmünde kararname mağdurları, atanamayan öğretmenler, bunun dışında farklı sebeplerle mahkemelere gidip haklarını almalarına haklarını mahkemede alıp, devlet nezdinde alamayanların derdi de bizim derdimiz. Her mağdur insanın derdiyle dertlenmeyi kendimize ilke kabul ettik. Elbette toplum kesimleri, her birinin birbirinden farklı sıkıntıları var. Sözgelimi esnaf, bizim memleketimizin bel kemiğini oluşturur. Türkiye’mizin tamamını düşündüğümüzde milyonun üzerinde esnaf kardeşlerimiz var. İstanbul’da 300 binden fazla esnafımız var. Esnafımız aslında toplumun temel direklerinden bir tanesi ama derdiyle dertlenenler maalesef şu anda yok. İktidarda bulunanlar, onların derdini kendilerine sadece hatırlatmak için bir vazife olarak görüyorlar. Ama 21 yıllık iktidarları esnasında esnafın problemini çözmediler, çözemediler. Tam tersi, artırdılar. Bundan dolayıdır ki, sözgelimi esnafın derdiyle dertlenmek, onun kredi problemlerini, ödeyemedikleri vergi problemlerini halletmek bizim en önemli görevimiz olacak. Şundan emin olun; biz sadece vaatte bulunmuyoruz. Biraz önce de ifade ettim, çok farklı programları olan altı siyasi parti genel başkanları olarak bir araya geldik. Meselelerimizi birlikte mütalaa ettik, komisyonlar kurduk. Arkasından da bu problemlerin üstesinden nasıl geleceğimizi kamuoyuna deklare ettik; açıkladık. Gizli kapaklı bir şeyimiz yok. Onun için mağdur olan kim olursa olsun, siyaseten bizim aynı duygu ve düşünceleri paylaşmasa bile onun derdini biz kendi derdimiz bileceğiz, bundan emin olun. Herkesin dert babası olacağız. Mutlaka dertli olan insanlarla dertleşeceğiz. Mutlaka her kesimin problemlerini çözeceğiz. Türkiye’yi biz bir bütün olarak görüyoruz. Diyarbakır’dan Edirne’ye kadar, Kars’tan ta Muğla’ya kadar her bölge bizim derdimiz.”

“İSTANBUL DÜŞTÜ AMA HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLDU”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise ülke sorunlarını sıralayarak, “İktidar Türkiye’nin sorunlarının konuşulmasını istemiyor. Seçim döneminde birazcık milliyetçilik sosu, birazcık muhafazakârlık sosu insanlar bununla tartışsın ve başka bir şey konuşmasınlar istiyorlar. İstanbul seçimlerinde, ‘İstanbul düşerse Kudüs düşer, İstanbul düşerse Mekke düşer, İstanbul düşerse büyük İsrail kurulur’ dediler. İstanbul düştü ama her şey çok güzel oldu. Dolayısıyla yine bu seçimde gerçeklerin konuşulmasını istemiyorlar. Birçok iftira atıyorlar ama biz kulak asmıyoruz” dedi.

 

 

“EKONOMİNİN ‘E’SİNİ AĞIZLARINA ALMIYORLAR”

 

 

Türkiye’nin tarihi bir 6 Mayıs yaşadığını belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, “Bugün ekonomiyi konuşuyoruz. Ama onlar ekonominin ‘e’sini ağızlarına alamıyorlar. Tarihin en büyük ekonomik krizini saklamak için o kötü dillerini milletimizi bölmek için kullanıyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz. Sanıyorlar ki, bu milleti kandıracaklar. Bu numaralarınız yemez artık. Millet uyandı. Güle güle evlerinize yollayacağız sizi” dedi.

 

 

“HERKESİN CEBİNDEKİ 124 DOLARI KİM ÇALDI?”

 

 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da, “Türkiye’de demokrasi kazanacak. Sağcı-solcu, Alevi-Sünni, Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkes demeden hep beraber demokrasi diyeceğiz.  Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13. cumhurbaşkanı yapacağız. Hep birlikte, Millet İttifakı olarak Meclis’te çoğunluğu sağlayacağız. Bunun sözünü sizden aldık. Ülkeyi getirdikleri hale bakın. 200 TL’lik banknot 2009 yılında tedavüle çıktı. 134 dolar ediyordu ilk çıktığında. Bugün 10 dolar bile etmiyor. Her insanın cebindeki 134 dolar eden 200 TL’yi kim bu hale getirdi? Herkesin cebindeki 124 doları kim çaldı?” değerlendirmelerinde bulundu.

 

 

“DEMOKRASİYİ BU ÜLKENİN DEĞİŞMEZ BİR DEĞERİ HALİNE GETİRECEĞİZ”

 

 

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise “14 Mayıs 2023, milletin yeniden söz sahibi olacağı bir gün olacak. Türkiye’yi hiçlere mahkûm edenlere, ülke kaynaklarını bir avuç insana sunanlara ‘yeter’ diyeceğiz. Çünkü dünya hızla değişiyor. 14 Mayıs’ı çağın ritmini yakalayacağımız bir gün haline getirmek zorundayız. Sadece 4-5 yıllık bir hükümet dönemini değil, sadece 21 yıllık bir iktidar dönemini değil, büyük bir devri kapatıyoruz. Demokrasiyi bu ülkenin değişmez bir değeri haline getireceğiz. Bu büyük ülke çağın fırsatlarını kaçırmaz. Bu ülkeye çağın vadettiği imkânları sağlayacağız. Bugün milletimizin büyük bir çoğunluğu sefalet içindeyse bu iktidarın eseridir. Türk-İş, açlık sınırını 10 bin 135 TL olarak açıkladı. Açlık sınırı biliniyor da bu ülkenin imkânlarını kendisi için beytülmal sananların tokluk sınırını belirleyemiyoruz” konuşmalarında bulundu.

“14 MAYIS SİYASETİN HIDIRELLEZİ OLACAK”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da, “İstanbul anlayana bir hocadır, ders verir. Bugün İstanbul bir milli irade dersi veriyor. Toplumu, milleti bölenlere, kardeşi kardeşe kırdırana milli irade dersi veriyor İstanbul. Bugün Hıdırellez. Hıdırellez, kardeşlik demektir. 14 Mayıs da siyasetin Hıdırellez’i olacak” diyerek kutuplaşmaya ve toplumsal çatışmaya karşı kardeşliğin ve birlikteliğin kazanacağını vurguladı.

“TÜRKİYE İLK DEFA BU KADAR REZİL BİR SEÇİME GİDİYOR”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun helal oylarla cumhurbaşkanı seçileceğini vurgulayan İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener de, “50 yıllık bir siyasi hafızam var. Türkiye, ilk defa bu kadar rezil bir seçime gidiyor. Küfürlerin, iftiraların havada uçtuğu, tehditlerin, hakaretlerin havada uçuştuğu bir seçim. Türk milletine işgalci diyen bir dil, Türk milletine darbeci diyen dille karşı karşıyayız. Bakınız 14 Mayıs günü, hakkında hiçbir dedikodu çıkmamış, dürüstlüğüne kefil olduğumuz Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13. cumhurbaşkanı olarak seçeceksiniz” açıklamalarında bulundu.

“BU ÜLKEYİ HUZURA KAVUŞTURMAMIZ LAZIM”

Büyük Maltepe mitinginde vatandaşlara hitap eden Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Değişime hazır mısınız? Türkiye’ye demokrasi getirmeye hazır mısınız? Alın terine değer vermeye hazır mısınız? Bu ülkede hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye inşa etmeye hazır mısınız? Ben de size söz veriyorum; bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bu ülkede hiçbir yoksul ailenin elektriği kesilmeyecek. Bu ülkeyi cennet gibi yapacağız ve birlikte huzur içinde yaşayacağız. Şundan emin olmanızı istiyorum; 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. Hiç kimsenin kimliğine, yaşam tarzına karışmadan 85 milyon için çalışacağız. 85 milyon insana hakkıyla, hukukuyla, adaletle hizmet edeceğime söz veriyorum. Bu ülkeyi huzura kavuşturmamız lazım” ifadelerini kullandı.

“SÖZÜM SÖZ, BU ÜLKEYE BAHAR GETİRECEĞİM”

14 Mayıs seçimlerinin öneminin altını çizen Kemal Kılıçdaroğlu, “Sizler otoriter bir yönetimi demokratik yollarla değiştireceksiniz. Birlikte mücadele ettiğimiz zaman Türkiye’nin çözülemeyecek bir sorunu yoktur. Birlikte yola çıktık, ortak akılla yola çıktık ve Türkiye Devleti Cumhuriyeti’ni bir kişiye teslim etmeyeceğiz. Beraber ve birlikte yöneteceğiz. Ahlakla, erdemle, bilgiyle, birikimle yöneteceğiz. Hiçbir ayrımcılık yapmayacağız. Sözüm söz, bu ülkeye baharı getireceğim. Göreceksiniz, bu ülkeye huzuru getireceğim. Herkesi kucaklayacağız, hiç kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Bu kardeşiniz bu meydana adalet yürüyüşünden sonra da gelmişti. O zaman da söylemiştim; devletin dini adalettir. Adaleti her yerde ve her ortamda savunmak zorundayız” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 294 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER