HİSSELİ PARSELDE BİR KİŞİNİN MÜRACAATI ÇÜRÜK BİR BİNA İFRAZ İÇİN YETERLİ...

HİSSELİ PARSELDE BİR KİŞİNİN MÜRACAATI ÇÜRÜK BİR BİNA İFRAZ İÇİN YETERLİ...

Tarih 12 Nisan 2023, 11:35 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar Mehmet Akif Ersoy mahallemizde bulunan 1152 ada 23 parsel için 2021 yılında imza toplayıp Belediye Başkanı Sayın Hilmi Türkmen’e teslim ettiğimiz parsel bölündü ifraz oldu.

HİSSELİ PARSELDE BİR KİŞİNİN MÜRACAATI ÇÜRÜK BİR BİNA İFRAZ İÇİN YETERLİ...

 

EMLAK UZMANI SELAHATTİN ÖZGÜR ile 8.Nisan günü bir araya geldik bölgemizde ki son gelişmeleri değerlendirdik. Hem video çekimi yaptık hem yazıya döktük. Çekimleri sosyal medyadan izleyebilirsiniz yazımız ise aşağıdadır.


Üsküdar Mehmet Akif Ersoy mahallemizde bulunan 1152 ada 23 parsel için 2021 yılında imza toplayıp Belediye Başkanı Sayın Hilmi Türkmen’e teslim ettiğimiz parsel bölündü ifraz oldu. Ve çürük binalar yıkıldı  yeni binalar için gün sayılıyor Mehmet Akif Ersoy’da ilk bölünen parsel olması  bütün mahalleye ve bölgeye umut verdi.


Üsküdar’ın 16 Mahallesinde çoğunluğu hisseli ve çok ortaklı olan on bin metreden başlayıp iki yüz altı bin metrekareye varan onlarca parseller var. Onların arsa ortaklarının bir araya gelip kentsel dönüşümü hemen hemen imkansızdı. Parseller ifraz olsun diye büyük çabalar harcadık önce yüzde elli artı bir imza istendi başarılı olunmadı  insanlar en yakınından çocuğundan bile imza alamıyordu peki bu sorun nasıl aşılacak insanlar çürük binalardan nasıl kurtulacaktı? 

Maalesef altı şubatta asrın felaketi olan deprem ülkemizde  on bir ilimizi adeta yerle bir etti  bu günden sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacak! 

Üsküdar belediye başkanı ve yönetimi yirmi mart akşamı kamuoyuna imarda zincirin son halkasını açtı  hisseli parsellerde bir kişinin müracaatı ile bir gece konutunun çürük olması ile parsel bölünüyor biz buna RE’SEN  diyoruz.

 

Üsküdar’ımıza hayırlı olsun  dönüşümün önü çok daha kolay açılmış olacak.

 

 

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ÜSKÜDAR BİRİNCİ SIRADA 

 

20 Mart gecesinde açıklanan hisseli parsellerde bir kişinin müracaatı ile RE’SEN  İFRAZ Olacak Açıklanmasından  sonra bölgemize Akın Akın inşaat firmaları  geliyor   Konuştuğumuz inşaat firmaların çoğunluğu 2000 metre 3000 metre parsellerin çok daha kolay dönüşüm olacağı nedenini sorduğumuzda  maliyetlerin yüksekliği kat karşılığı olarak hem % 50  % 55   Toprak sahibine vermemiz. Birde kiraların çok yüksek olması nedeni ile  3000 metre üzerinde projelerin zor olacağı  20 kiraya kadar  zorlanmadan  dönüşüm olacağının altını çizmeleri  

Üsküdarlı kardeşlerimize çağrıda bulunuyor  2014 yılından bu güne gelinceye kadar hisseli parsellerde yapılması gerekenleri anlattı  yol gösterdi  ve sonuca ulaşmanın mutluluğunu  yaşarken bundan sonraki yol haritasını çiziyoruz.


Hisseli parsellerde dönüşümün sağlıklı ve sürekli olması için Hisseli parselimiz bölünsün ondan sonra bakarız demek  eski halinden çok daha karmaşık olur bunu yapmayalım onun için.




Doğru adımları atmalıyız  yol haritamız sırayla böyle olmalı 



1) Dönüşümü isteyen Hisseli parselde  olan ortaklar bir araya gelecek  inşaat firması ile kat karşılığı sözleşmeler yapacaklar yada kendileri inşaat yapacaklarsa ortak bir şirket kuracaklar 

2) Üsküdar belediye başkanlığı imar ve şehircilik müdürlüğüne müracaat edip  bir araya gelinen anlaşılan listeyi teslim edecekler  parsel ifraz olduğunda yeni parselde aynı yerde olsunlar  belediye başkanlığında sırası geldiğinde parseli ifraz olacak sonrasında ruhsat için gerekli çalışmayı yapacaklar.

3) Kentsel dönüşüm için acele eden belediyede sıra beklemek istemeyenler özel harita firmalarına. Parselin bölünmesi için müracaat edecekler  ve üç dört ay içinde parselini ifraz edebilecekler.  

4) İfraz için sadece bir gece kondu ve ya evden karot alınıp çürük raporu alınıp parselin bölünmesi sağlanıyor ondan sonrası proje hazırlanıp belediyeden onaylatıp ruhsat alıp inşaatın başlayıp bitirilmesi sağlanıp sağlam binalarda yaşamaya başlanması deprem korkusu olmadan hayatımızı yaşamamız olacak.

 



ÜSKÜDAR KANDİLLİ’DE 937 ADA 9 PARSELE ÜNLÜ FİRMALAR PROJE YAPMAK İÇİN YARIŞIYOR


Üsküdar’ın 16 mahallesinde yüzlerce büyük parsel var onların bölünmesi ifrazın önünün açılmasından dolayı Türkiye’nin en ünlü inşaat firmaları Üsküdar’a adeta çıkarma yapıyor?

Kandilli mahallemizde bulunan 937 ada 9 parsel için çok büyük güçlü firmalarımız proje hazırlıyor adeta bir yarış var öyle görülüyor ki, çok yakında toplantı üstüne toplantılar yapılacak.

Parsel ortakları hangi firmada karar verirse onunla dönüşüme evet diyecekler.

Biz bu günden hayırlı olsun diyoruz?



 


ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI SAYIN HİLMİ TÜRKMENE ÇAĞRI ;



NEYİ BEKLİYORUZ 1151 ADA 78 PARSEL KENT A.Ş İLE DÖNÜŞÜM İÇİN %90 ANLAŞMA SAĞLANDI. Tam 3 yıl önce yola çıkıldı parsel ifraz olsun diye imzalar topladık fakat Belediye Başkanımız Sn.Hilmi Türkmen bu kadar hissedar bir araya gelmiş biz dönüşüm yapalım dediler Kent A.Ş ile %90 sözleşmeler yapıldı. Örnek projeler yapıldı daire seçimleri yapıldı fakat bir türlü bir arpa boyu ileriye gidilemedi, görülüyor ki kentsel dönüşümde büyük parseller çok zorlanır yüzde bir bile başarılı olamazlar onun için tek bir yol var parselleri en küçük 1000 metreye bölünmesi ile dönüşümün önü tamamen açılacaktır.


 


EMLAK UZMANI PLAN TADİLATLARININ SÜRESİ BİR YILDA TAMAMLANSIN


 Üsküdar’da planlar yapılırken hiç kimse bu günleri göremedi parsellerin bölünüp küçüleceğini ifraz olacağının hesabı hiç yapılmadı. Plan yapanlar yönetenler ve muhalefet edenler aynı noktaya odaklandılar nedir bu parselin tamamını 2/3 ile dönüştüreceğiz terk alanını bu şekilde alacağız düşüncesinde hareket ettikleri için hisseli parselde şu an kullandığımız ara sokakların % 95 yok.

Parsellerin bölünmesi için imar yoluna cephesi olması gerekiyor bu nedenle en çok zorlanacağımız alan bu olacak bunun için depreme hazır bir Türkiye için Devletimiz bir kanun yasa yönetmelikler çıkarmalılar. Bunun çalışmalarını yaptıklarını söyleyen Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuya mutlaka dikkat çekmek için kamuoyu oluşması gerekiyor burada belediyeler ilçe siyasi partilerimiz imar ve mahalle dernekleri sivil toplum kuruluşları mimarlar odası bu konuda destek olmalı plan tadilatları bir yıl içinde sonuca ulaşması için kanun hükmüne konmalı.



 sosyal medyamızı takip edin      https://www.facebook.com/cengelkoygazetesi/


       www.facebook.com/cengelkoygazetesi   

Bu haber 1036 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER