ÜSKÜDAR İMARINDA ÖNEMLİ GELİŞMELER VAR...

ÜSKÜDAR İMARINDA ÖNEMLİ GELİŞMELER VAR...

Tarih 01 Nisan 2023, 15:43 YazdırBu haberi yazdır

20 Mart 2023 günü Üsküdar Belediye başkanı Hilmi Türkmen Üsküdar’ın kentsel dönüşümde önünde engel olarak duran konularda yeni gelişmeleri anlattığı bir toplantı yaptı.

ÜSKÜDAR İMARINDA ÖNEMLİ GELİŞMELER VAR...



20 Mart 2023 günü Üsküdar Belediye başkanı Hilmi Türkmen Üsküdar’ın kentsel dönüşümde önünde engel olarak duran konularda yeni gelişmeleri anlattığı bir toplantı yaptı.

Bu toplantıya katılan görüntü alan Üsküdar imar grubunun kurucusu ve güvenilir ismi Kadir Ünal ın izlenimlerini aşağıda sıraladık.

Bu toplantıdan bir gün önce kendisi ile uzun bir telefon konuşması yapmıştık bu konuların toplantı gündemi olacağını değerlendirmiştik. Nitekim beklediğimiz oldu ve benzeri açıklamaları izledik. Umarız merkez mahallelerimiz gereken dönüşüm adımlarını daha kolay atar ve gerçekleştirir. Bulgurlu Cumhuriyet ve Kısıklı bence gayet kolay bir dönüşüm yaşayacak 3 kat artışı bulunmaz nimet.

Bizim Boğaz bölgelerinin büyük parsellerinin küçültülmesi aslında 4 yıl önce verilen sözdü çok gecikme oldu umarım bundan sonra hızlanır dev parseller belediye eliyle küçültülür.

 

 

20/03/2023 Bağlarbaşı Kültür Merkezinde Hilmi Türkmen'in imar konusundaki açıklamaları 3 başlıkta özetlenebilir 



1- Geri görünüm ve etkilenme bölgesi : Daha önce 0.30 emsal olan imarı geri görünümde 1.5 emsale etkilenme bölgesinde 2 emsale çıkardık. İmarda problemi çözdük ama 20-30-50-100-200 dönümlük parsellerde 2/3 çoğunluk sağlanamadığı için kentsel dönüşüm gereği gibi hızlanamadı. Problem imarda değil büyük parsellerde...

Parsel küçültmede daha önce % 51 çoğunluk arıyorduk. Şimdi bunu aramayacağız parsel içinden 1 riskli bina kaydı olursa binalar donatı alanında kalmadığı sürece yerinde kalarak donatı alanında kalan binalar da en yakın parsele taşınarak parsel küçültme yoluna gideceğiz.

10 dönümden büyük parseller bölünecek ortalama 3-5 bin m2 parseller oluşturulacak. Böylelikle kentsel dönüşüm hız ve ivme kazanacak...

(Depremden sonra vatandaşın TOKİ tarafından resen dönüşüme gidilsin talebi çoğalmıştı buna dair bir açıklama gelmedi)



2- Kısıklı Bulgurlu Cumhuriyet Ferah mahallelerinde eski binaların yenilenmesi imar değişiklikleri sebebiyle mümkün olamıyordu. Emsal artışı getirmeden mevcut emsallerini muhafaza edebilecekleri bir imar artışı getirdik. Taban oturumunu ve yüksekliği artırarak donatı alanlarını artırdık. 10 kat yüksekliği geçmemek şartı ile üç kat fazla yükseklik verdik taban oturumunu da artırdık. Bu uygulama ile 49 adet site hemen dönüşebilecek ayrıca 1200 m2 bir araya gelen parseller de birleşerek aynı haklardan istifade edebilecek. (Benim anladığım Burada imar artışı var fakat emsal artışı yok ) ayrıca yeşil bina belgesi alacaklar.

 

Bu siteler imar değiştiği için donatı alanında kalan bloklar sebebiyle kendisini yenileyemeyen yani müktesep haklarını kullanamayan mağduriyet yaşayan siteler aslında bunlara imar artışı yok. Emsal yükseltmemek suretiyle taban oturumu ve yükseklik artışı ile müktesep haklarını kullanabilecekler. Tek şart yeşil bina yapmak.



 

3- Merkez mahallelerde yeşil bina tercihi yapıldığında fazladan 1 kat imar alınacak. parseller birleşerek 800 m2nin üzerine çıktıklarında zemin altına otopark yapmak şartıyla üstten dubleks bir kat daha kazanacaklar. Bunu binalarını yenilemek için kullanabilirler...

Bu sayede tüm Üsküdar kentsel dönüşüm alanına şantiyeye dönüşecek.

Fakat bu durumda kentsel dönüşüm süresince nereye taşınacağız kiralar aldı başını gitti nasıl kira ödeyeceğiz sorusunun cevabı bende yok.

Kredi şartları kolaylaştı 3.500 tl kira yardımı 7.000 TL taşınma yardımı yapılıyor kentsel dönüşümde hiç bir harç parası alınmıyor. Uygun kredi imkanları getiriliyor. Fırsatı değerlendirin deprem gelmeden evlerinizi yenileyin.

 ÜSKÜDAR DÖNÜŞÜM -üsküdar dönüşüm 2023 - üsküdar kentsel dönüşüm - üsküdar imar



https://www.facebook.com/cengelkoygazetesi/  

Bu haber 1282 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER