LÖSEV 3 KOLDAN DESTEK OLDU...

LÖSEV 3 KOLDAN DESTEK OLDU...

Tarih 15 Şubat 2023, 13:46 YazdırBu haberi yazdır

1 HAFTADA 10 TIR MALZEME İLE DEPREM BÖLGESİNE GİTTİK LÖSEMİ VE KANSER DEPREMZEDELERİMİZE BARINMA DESTEĞİ VERİYORUZ LÖSANTE HASTANEMİZDE ÜCRETSİZ TEDAVİ EDİYORUZ?

LÖSEV 3 KOLDAN DESTEK OLDU...

1 HAFTADA 10 TIR MALZEME İLE DEPREM BÖLGESİNE GİTTİK LÖSEMİ VE KANSER DEPREMZEDELERİMİZE BARINMA DESTEĞİ VERİYORUZ LÖSANTE HASTANEMİZDE ÜCRETSİZ TEDAVİ EDİYORUZ?

 

 

 

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerin açtığı yaraları sarmak için LÖSEV olarak ilk günden bu yana gönüllülerimiz, iyileşen gençlerimiz, aile komitelerimiz ve çalışanlarımızla seferberiz.

 

12 ay boyunca Lösemi ve Kanser Hastası Çocuk ve Yetişkinlere temel gıda, hijyen ve tekstil kolileri hazırlayan LÖSEV olarak 25 yıllık tecrübemizle depremden yaklaşık 3-4 saat sonra kolilerimizi hazırlamaya başladık.

 

Gönüllülerimiz desteğe gelmeden LÖSEV kadromuzla, vatandaşlarımızın deprem yardımları vakfımıza ulaşmadan da

Stoklarımızda ki ürünlerle hazırlığımıza başladık ve anlık değil yıllık bir destek olarak planlamalarımızı yaptık. Bu deprem LÖSEV'in organize olduğu 4. depremdir. Biliyoruz ki iyi niyetli hayır ve paylaşma seven insanların yardımları tam olarak yerini bulmuyor. Bizim mevcut kaynaklarımız bunu ilk etapta karşılayacaktı onun için öncelikle maddi bağış kampanyası açmadık ve ayni yardım çağrısı yaptık. Süreci aşağıdaki şekilde yönettik ve çalışmalarımıza kesintisiz devam ediyoruz.

 

 

Depremin ilk saatlerinden itibaren LÖSEV Acil Kriz Masası'nı kurduk.

Deprem bölgelerindeki 7 bine yakın kayıtlı hastamıza ulaştık.

 

Gıda, battaniye, ısıtıcı, giyim ve hijyen malzemeleri ve bebek ürünleri gibi yardımlarımızla facianın ertesi günü İyilikler Tırımız ilk olarak Hatay'a ulaştı.

 

Felekatin ardından geçen 1 haftada Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Kilis, Osmaniye'ye toplam 10 tır ve kamyonumuz ulaştı.

 

Lösemi ve Kanser Hastası Çocuk ve Yetişkin depremzedelere ve ailelerine yardımlar elden teslim edildi.

 

Evleri tamamen yıkılan 250'yi aşkın depremzede kanser hastası ve ailesi tahliye edilerek çeşitli illerde konaklama ve barınma hizmeti sağlanıyor.

 

Ankara'daki Lösemili Çocuklar Köyümüz 50 depremzede aileye kapılarını açtı.

 

Yakınlarının evlerinde barınmak üzere göç eden ailelerimizi ziyaret edilerek ihtiyaçları gideriliyor.

 

Türk halkının tuğla bağışlarıyla örülen LÖSANTE Hastanemizde 100'e yakın depremzedeye ücretsiz sağlık hizmeti verildi.

 

Hamile depremzedelerin LÖSANTE Hastanesi'nde doğumlarını gerçekleştirdik.

 

Sahada bizzat LÖSEV Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Pediatrik Hematolog & Onkolog Dr. Üstün Ezer önderliğinde plan ve strateji geliştirildi.

10 bine yakın LÖSEV Gönüllüsü, çalışanı ve yöneticileri merkez ve irtibat büroları ile deprem bölgesinde aktif görev alarak çalışmaları sürdürüyor.

 

 

 

Lösemili Çocuk ve Yetişkin Kanser Hastalarımıza Duyuruyoruz

Yardımlarımızı kesintisiz devam ettireceğimiz gibi deprem bölgesinde yaşayan

yeni tanı almış çocuk veya yetişkin fark etmeksizin Lösemi ve Kanserli hastalarımıza ücretsiz tedavilerini LÖSANTE Hastanemizde yaptığımızı duyurmak isteriz.

Lösemi tedavisinde yıllık maliyetler 500.000.-TL'yi bulabilmektedir. 2 yıllık tedavi sürecinde SGK katkısı ne yazık ki çok düşüktür. LÖSANTE Hastanesi bir grup lösemi ve kanser depremzede çocukların ücretsiz tedavilerine başlamıştır ve yüzlerce çocuğa da kapısını açmaya hazırlanmaktadır.

 

Daha fazla bilgi için

www.losev.org.tr

0312 447 06 60

Bu haber 322 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER