19 Mayıs Üsküdarda Şenliklerle Kutlandı.

19 Mayıs Üsküdarda Şenliklerle Kutlandı.

Tarih 21 Mayıs 2011, 20:52 YazdırBu haberi yazdır

18-29 Mayıs Gençlik Haftası nedeniyle Üsküdar Belediyesi, ünlü pop müziği sanatçısı Mustafa Ceceli ile Yetenek Sizsiniz yarışmasında birinci olan Sefa Doğanayın katıldığı bir Gençlik Konseri düzenledi.

18-29 Mayıs Gençlik Haftası nedeniyle Üsküdar Belediyesi, ünlü pop müziği sanatçısı Mustafa Ceceli ile Yetenek Sizsiniz yarışmasında birinci olan Sefa Doğanay’ın katıldığı bir Gençlik Konseri düzenledi. Konsere Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ile çok sayıda davetli katıldı.

Burhan Felek Voleybol Sahası’nda düzenlenen, Hopdedik Ayhan’ın sunduğu ve yaklaşık 7 bin Üsküdarlı gencin katıldığı Gençlik Konseri’nde gençlerin popüler sanatçısı Mustafa Ceceli, yaklaşık 2 saat süresince en sevilen şarkılarını seslendirip gençleri coştururken, sevilen sanatçının şarkılarına binlerce genç de eşlik etti. Konser sırasında Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ünlü sanatçıya böylesine önemli bir etkinliğe katılması nedeniyle bir plaket armağan etti.

Gençlik Konseri’nde ayrıca “Yetenek Sizsiniz” yarışmasında birinci olan ve yaptığı taklitlerle milyonların beğenisini kazanan Sefa Doğanay, aralarında Bülent Ersoy, Yıldız Tilbe, Küçük Emrah ve Burhan Altıntop tiplemelerini başarıyla taklit ederken salonu dolduran gençleri kahkahaya boğdu. Sefa Doğanay’a program sonrası Belediye Başkanı Mustafa Kara tarafından bir plaket armağan edildi.Konser öncesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il bazında gerçekleştirilen sportif ve kültürel yarışmalarda dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Törende, Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Belediye Başkanı Mustafa Kara ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere i-pod ve laptop bilgisayar armağan ettiler. Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan ile İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin daha sonra Belediye Başkanı Mustafa Kara’ya eğitime ve Üsküdar gençliğine yönelik yapmış olduğu çalışmalar ve destekten dolayı bir teşekkür plaketi armağan etti.

Etkinlik öncesi ayrıca 2010-2011 Türkiye Bayanlar Hentbol Süper Ligi’ni şampiyon olarak tamamlayan Üsküdar Belediyesi Hentbol Takımı, Belediye Başkanı Mustafa Kara’nın takdimiyle salona gelerek şampiyonluğu kutladı.

Konser öncesi düzenlenen halk oyunları gösterilerinin ardından bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Türk gençliğine Atatürk tarafından armağan edilen bu anlamlı bayramı, sadece bir güne sıkıştırmamak adına bir hafta süreyle etkinlikler düzenlediklerini belirterek, Üsküdar gençliğine yakışan programlarla dopdolu bir etkinliğe imza attıklarının altını çizdi. Mustafa Kara, Üsküdarlı gençler için sosyal bir yaşam merkezi olarak hayata geçirdikleri Üsküdar Gençlik Merkezi’nin Gençlik Haftası boyunca bir merkez olarak hizmet vereceğini belirtirken, merkeze kayıt olan gençler arasında yapılacak çekilişle 40 genci helikopterle İstanbul ve Üsküdar üzerinde gezdireceklerinin de müjdesini verdi.

Gençseniz Geleceksiniz.

Belediye Başkanı ayrıca etkinliğin sloganı olan “Gençseniz Geleceksiniz” sözünü açıklarken geleceğimizin teminatı gençlerimizin, Üsküdar’da gerçekleştirilen kültürel ve sportif etkinliklere katılmalarının önemine değindi. Sosyalleşme, kendine güven, başarı ve sağlıklı bir yaşamın temelinin zararlı alışkanlıklardan uzak kalmak ve kendini sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle geliştirmeye bağlı olduğuna değinen Mustafa Kara, Üsküdar Belediyesi’nin gençlere yönelik olarak hazırladığı merkezleri yaparken ve etkinlikleri düzenlerken hiçbir masraftan kaçınmadıklarının altını çizdi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri 29 Mayıs tarihine kadar ilçe genelinde düzenlenecek çeşitli etkinliklerle devam edecek.
Bu haber 1076 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER