
CHP ÜSKÜDAR YEREL BASINLA BULUŞTU...


CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş Üsküdar belediye meclis üyeleri ile yerel basın temsilcilerini her ay bir araya getirerek yerel gündemli toplantılar düzenliyor.
CHP ÜSKÜDAR YEREL BASINLA BULUŞTU...
CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş Üsküdar belediye meclis üyeleri ile yerel basın temsilcilerini her ay bir araya getirerek yerel gündemli toplantılar düzenliyor.
Üsküdar belediyesi meclis toplantısında 2023 bütçesi sunuldu ve oy çokluğu ile kabul edildi. Yıllık bütçe demek belediye önümüzdeki dönem ne kadar gelir toplayacak ve bunu nerelere harcayacak demektir.
Toplantıda CHP belediye Meclis üyesi Aziz Yağmur mecliste yaptığı konuşmada dile getirdiği raporu okudu.
Başlıklar şöyle mal ve hizmet alımları 2022 de 556 milyon 2023 de 1.790 milyon , tüketime yönelik mal hizmet alımları 2022 104 milyon 2023 de 432 milyon , temsil tanıtım başlığı altında 2022 de 19 milyon 2023 de 77 milyon kar amacı gütmeyen kuruluşlara transfer 20222 de 11 milyon 2023 164 milyon , hane halkına transferler 2022 de 47 milyon 2023 de ise 140 milyon olarak teklif edilmiş ve kabul edilmiş. Hizmet binaları için ise 246 milyon tl ayrılmış. Bizce belediye kaynakları ile bakanlık binaları yapılması hiç doğru değil. Vakıflara ayrılan kaynaklar şeffaf değil harcamalarda açıklık göremiyoruz. 2022 yılına baktığımıza Üsküdarlıların ihtiyaç ve talepleri karşılanmamıştır. Dedi.
Ayça Kını “Üsküdar belediye kaynaklarının çok kötü kullanıldığını Milli Emlak binasının belediye tarafından yapıldığını bunun gereksiz olduğunu.” belirtti. Doğan Tekel ve Nusrettin Özkaya da bazı ilaveler yaptı.
İlçe Başkanı Suat Özçağdaş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımı ile Beylerbeyi İstavroz deresi atıksu bağlantısının tamamlanma töreni ve Mimar Sinan meydanının bitirilip açılmasının Üsküdar a büyük katkısının olacağını belirtti. Çengelköy Kuleli atık su bağlantı inşaatının devam ettiğini aynı zamanda Küçüksu spor salonu inşaatının başladığını yakında bitirileceğini belirtti. Çengelköy de açılan İBB merkezinin kreş ve yaşam alanı olarak hizmet vereceğini sözlerine ekledi.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR, İSTANBUL UN GÜNDEMİNDE
Kurulduğu günden beri, sportif anlamda başarılı olmaya çalışarak, semtimize de yeni bir renk katan Küçüksu Rasathane Spor, altyapı kategorilerindeki başarılarının yanı sıra, 2.Amatör ligde de iddialı kurduğu kadro
ÜSKÜDAR’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN İMZA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ
Barbaros, Mehmet Akif, Yavuzturk ve Selami Ali Mahallelerindeki dört ayrı parselde toplam 1.068 bağımsız birimden oluşan projelerin hak sahipleriyle kentsel dönüşüm sözleşmesi imzalandı.
BTP ÜSKÜDAR MADDE BAĞIMLILIĞI VE SANAL KUMAR UYARISINDA BULUNDU
BTP Üsküdar ilçe Başkanı Yunus Ballı ve yönetici arkadaşları Üsküdar’ın çeşitli mahallelerinde Madde bağımlılığı ve sanal kumar bağımlılığına dikkat çekmek için broşür çalışmalarına devam ediyor.
ÜSKÜDAR BAĞLARBAŞI KÜLTÜR MERKEZİ YENİ YÜZÜYLE KAPILARINI AÇTI
DEDETAŞ " 31 Mart seçimlerinden sonra görevi devraldığımız günden beri tahakkuk etmiş olan tüm SGK ve vergi borçlarını ödedik."
ÜSKÜDAR’DA OTİZM FARKINDALIK ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Üsküdar Belediyesi tarafından Otizm Farkındalık Haftası kapsamında “Farklılıklar Bize Renk Katar” sloganıyla etkinlik düzenlendi.
BOĞAZİÇİ ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ GENEL KURULU YAPILDI
23 MART Pazar günü dernek üyelerinin yoğun katılımı ile saat 14.00 de başladı, katılan üyeler yoklama cetveline imzalarını attılar.
TÜED'den 2000 sonrası emeklilere intibak talebi
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), emekli aylıklarında oluşan eşitsizliklerin giderilmesi için 2000 sonrasında emekli olanlara intibak yapılmasını talep etti.
ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI DEDETAŞ, CHP’NİN CUMHURBAŞKANLIĞI ÖN SEÇİMİNDE OYUNU KULLANDI
Sinem Dedetaş: “Özellikle dayanışma sandıklarında yüksek bir katılım var, bütün ilçelerde takip ediyoruz. Örgütümüze tüm hazırlıkları için teşekkür ediyoruz.
ÇENGELKÖY BP PETROL OFİSİ OLDU...
Çengelköy de yılladır BP markası ile halka hizmet eden KARAKAŞ petrol şirketin Petrol Ofisine devredilmesi ile beraber artık yeni markası ile yoluna devam edecek.
SAADET ÜSKÜDAR İFTAR BULUŞMASI
Saadet Partisi Eski Belediye başkanı Yılmaz Bayat ve İlçe başkanı Hakan Tevfik Erdağı Üsküdar' ın muhtarlarıyla 11.Mart akşamı Üsküdar ilçe binasında iftarda buluştu.