Ata 2 1000 Ortağıyla genel Kurulunu gerçekleştirdi.

Ata 2 1000 Ortağıyla genel Kurulunu gerçekleştirdi.

Tarih 02 Mayıs 2011, 11:32 YazdırBu haberi yazdır

S.S. Ata 2 Konut Yapı Kooperatifinin 2010 Yılı Olağan Genel Kurulu 24/04.2011 tarihinde Bahçelievler Mah. Bosna Bulvarı No.152/2 SOPHIA 2 Toplantı Salonunda Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Temsilcileri gözetiminde toplandı.

S.S. Ata 2 Konut Yapı Kooperatifi’nin 2010 Yılı Olağan Genel Kurulu 24/04.2011 tarihinde Bahçelievler Mah. Bosna Bulvarı No.152/2 SOPHIA 2 Toplantı Salonunda Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Temsilcileri gözetiminde toplandı.

Toplantıya 461 ortağın asaleten, 484 ortağın temsilen olmak üzere toplam 945 ortağın katılımı ile saat 12.00’de Yönetim Kurulu Başkanı MEHMET ÖNCÜ’ nün açılış konuşmasının ardından M.TEOMAN TEKKÖKOĞLU Başkanlığında Divan heyetinin seçilmesiyle gündemlerin görüşülmesine geçildi.

Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu Yönetim Kurulu Üyesi YALÇIN SOYSEVİNÇ, Denetim Kurulu Raporu Denetçi GÜL COŞKUN tarafından okundu. 2010 yılına ait bilanço ve gelir gider hesapları ALİ KENANOĞLU tarafından okundu. Okunan Faaliyet raporları ile 2010 yılı bilanço ve gelir gider hesapları görüşmeye açıldı.Gündem üzerine söz alan üyelerimizin görüş, öneri ve eleştirilerinin ardından eleştiri ve sorulara Yönetim adına yanıt verilmesinin ardından; Raporlar oya sunuldu, yapılan oylamada 7 ret oyuna karşılık 938 oyla kabul edildi.

Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulunun ibrası ayrı ayrı oya sunuldu, Yönetim Kurulu 6 red oyuna karşı 935 oyla, Denetim Kurulu 8 red oyuna karşı 937 oyla ibra edildi. Konutların sigorta ettirilmesi DASK’ın üyeler tarafından yapılması 5 red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

Ali KENANOĞLU tarafından verilen fiber internet servisi altyapı önergesi oylandı 14 red oyuna karşılık 742 oyu ile önerge kabul edildi.E.Serpil ÖZTÜRK tarafından 101 sayılı parsel arsamız üzerinde bulunan kamuya devredilecek (okul vb.)alanların devri için verilen önerge 12 red oyuna karşılık 933 oy ile kabul edildi.Nuri CANKUR tarafından verilen önergede 102 parselde 2/B alanına giren yerlerin satın alınmasıyla ilgili resmi kurumlarla yapılacak işlemlerde Yönetim Kuruluna yetki verilmesi önergesi oy birliği ile kabul edildi.01/05/2011- 30/04/2012 tarihli Tahmini bütçe ve gelecek yıl çalışma raporu ekleriyle birlikte Ali KENANOĞLU tarafından genel kurula okundu. Blok aidatları 53 ile 57 tl arasında bahçeli ev aidatları ise 146 tl olarak belirlendi. Bu bütçe ile oluşan aylık üye aidatları, 01/05/2011 30/04/2012 tarihleri arasını kapsayıp aylık olarak ay içinde ödenmesini.

2)Aylık aidatını zamanında ödemeyen ortaklardan; bu bütçe ile belirlenen aidatlara, aylık %5 tutarında gecikme cezası hesaplanarak alınmasını; geçmiş dönem borçları ise, dönemindeki Genel Kurulda belirlenen gecikme cezası oranlarının uygulanarak hesap yapılıp gecikme cezalarının alınmasına devam edilmesini.
3)Fasıllar arası aktarma yetkisinin Yönetim Kuruluna verilmesi .

4) Üsküdar Belediyesince tahakkuk ettirilen Emlak vergi bedellerinin aidat dışında üyelerden kooperatifimizce tahsil edilerek Belediyenin namı hesabına yatırılmasını.

5) Bütçeye ekli önerge olarak verilen Konutlarını işyeri olarak kullanan veya kullandıran ortaklarımızdan konutlarını iş yerinden konuta dönüştürünceye kadar iki kat aidat alınması.

6) Bütçe 2 eki önerge olarak verilen 4 üyemizin toki borcundan kaynaklı arsamız üzerindeki banka ipoteklerinin fekkini sağlamak için nakit veya teminat karşılığı çözümüne yönelik tutarın bütçe kalemine konularak kaynağının; ihraçla boşalan ve kooperatif uhdesinde olan yerlerden B13 adası 4C Blok D:3 110 N tip konut (Bahçelievler Mahallesi ATA-2 Sitesi Japongülü Sok. No:4 D:5 Çengelköy – Üsküdar –İST)adresindeki kaim konutun en az 130.000._TL bedel ile açık artırma usulü ile satılmasına karar verilmesi şeklindeki bütçe ve önergeler tartışmaların ardından oya sunuldu.1 red oyuna karşı 940 oyla kabul edildi. Kabul edilen bütçe uyarınca üye aidatları aşağıdadır.

Yönetim Kurulu Üyelerinin huzur hakları Denetim Kurulu üyeleri huzur hakları oya sunuldu, oy birliği ile artırılması kabul edildi. Dilek ve temennilerin ardından toplantı sona erdi.Daha detaylı bilgi almak için Kooperatifin çalışma saatleri içinde, Kooperatif merkezini veya internet üzerinden de web sitesini her zaman ziyaret edebileceğinizi ve görüşlerinizi www.ata2.org Çengelköy gazetesi olarak Genel kurulun ve sonuçlarının Ata 2 ortaklarına ve site sakinlerine hayırlı olmasını dileriz.
Bu haber 705 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER