YAVUZTÜRK MAHALLESİNDE KENT A.Ş FIRTINASINI  TOKİNİN KENTSEL DÖNÜŞÜMDE  BİNAYA % 40 ÖRTÜLÜ EMSAL KASIRGASI DURDURDU...

YAVUZTÜRK MAHALLESİNDE KENT A.Ş FIRTINASINI TOKİNİN KENTSEL DÖNÜŞÜMDE BİNAYA % 40 ÖRTÜLÜ EMSAL KASIRGASI DURDURDU...

Tarih 15 Nisan 2022, 18:06 YazdırBu haberi yazdır

Bölgemizin Emlak Uzmanı Selahattin Özgür ile 14.Nisan günü bir araya geldik ve bölgemizdeki kentsel dönüşüm konularını masaya yatırdık. Aldığımız bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

YAVUZTÜRK MAHALLESİNDE KENT A.Ş FIRTINASINI  TOKİNİN KENTSEL DÖNÜŞÜMDE  BİNAYA % 40 ÖRTÜLÜ EMSAL KASIRGASI DURDURDU...



Bölgemizin Emlak Uzmanı Selahattin Özgür ile 14.Nisan günü bir araya geldik ve bölgemizdeki kentsel dönüşüm konularını masaya yatırdık. Aldığımız bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

Bir el Yavuztürk mahallesinde kentsel dönüşüm olmasın diye büyük çaba harcıyor maalesef Üsküdar belediye başkanlığı  adeta bunlara yardım eder gibi davranmaya devam ediyor.

 

1640 ada 1 parselde anlaşma tamam deniyor sadece 3000 metre olan bir parselde örnek olsun diye 10 Nisan da temel atılıyor diye sevinirken , başka aylara kalıyor nedeni nedir bilinmiyor halbuki çok basit bir işlemi yapamadı Kent A.Ş.

 

3000 metrekare olan 1640 ada 1 parselin etrafını kentsel dönüşüm projesi diye çevirmeliydi  üstüne projeyi yapıştıracaktı  bir iki harfiyat alacak halkın Yavuztürk’ te dönüşüm başladığını anlatabilecekti.

Bütün emekler sil başa dönmüş gözüküyor .

 

İTİBAR KAYBI YAŞANIR MI ?

 Zaman gösterecek bir yılı geçti Kent A.Ş ile Yavuztürk’te bir çok parselde çalışmalar yapıldı Kentsel dönüşüm başlıyor derken yeniden başa dönüyoruz sürekli olduğumuz yerde sayıp duruyoruz.

 

ÜSKÜDARDA GERÇEK DÖNÜŞÜM HİSSELİ PARSELLERİN RE’SEN ( İFRAZI )İLE HAYAT BULUR

Tek çare Tek yol Hisseli parsellerden kurtulmak olacaktır.

 

KARARLI VE ÇALIŞKAN BİR ANLAYIŞ OLMALI

2019 YILI Mart ayında büyük müjde verildi hisseli parseller bölünecek diye.  Tam üç yıl geçti  Yavuz Türk mahallesinde bir tane bölünen parsel yok. Depreme karşı önlem nasıl alınacak,her gün bizler ikazlarımızı yapıyoruz çürük binalardan kim kurtaracak bizi.


 

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ SORUNA EL ATMALI?

 

2019 yerel seçimlerinden önce Üsküdar’da talimat verdiler iki yıl içinde hisseli parseller ifraz olacak diye  fakat belediye başkanlığı ve yönetimi yeterli ilgiyi göstermiyor.

Tekrar hatırlatma ihtiyacı duyuyoruz halkın bu taleplerini dikkate almayan Üsküdar yönetimi  küskünler ordusu oluşturuyor yöneticiler gerçek sorunları  gündemden kaçırıyorlar buda seçimlerde çok büyük kayıp yaşatacak biz bu günden uyarıyoruz !

İstanbul seçimlerin en büyük hayal kırıklığının nedeni halkın taleplerine kulak tıkamak olduğu gerçeğidir.

Çevre ve şehircilik bakanımız sayın murat kurum CNN Ahnet hakan beyin puroğramında  hükemet bakanlık olarak yaılması gereken düzenlemeleri yaptık

Belediyeler gerekenleri yapmalı

Depreme hazır bir Türkiye için topyekün seferber olmalıyız dediler kentsel dönüşüme bakanlık ,Belediyeler , inşaat firmaları ,mütaahitler  halk birlikte el ele verip bir an önce sağlam yapılara kavuşmamız gerekiyor dediler, olması gereken bu.

Biz Üsküdar Belediye başkanlığından sadece engellerin kaldırılmasını talep ediyoruz hisseli parsellerin bölünmesinin önünde bütün engelleri kaldırın diyoruz.

 

MAVİ BONCUK DAĞITMAYIN  KENTSEL DÖNÜŞÜME ENGEL OLMAYIN

Üsküdar Belediye Başkanlığı  Toki ile devam eden parseller haricinde hiç bir parsele siz 2/3 Toplayın gelin çevre ve şehircilik bakanlığına müracaat edelim toki ile dönüşüm isteyelim dememeli .

 

BELEDİYE BAŞKANLIĞI KENDİ İMARI EMSALİ İLE ÇELİŞİYOR

Kirazlıtepe’ de resmi imar 100 metre tapuya yaklaşık toplam inşaat 150 metre verirken, Toki 100 metre tapuya 70 metre inşaat hakkı 100 metre moloza 40 metre ilave inşaat hakkı veriyor

Keşke her dairenin 100 metre tapusu olsa kentsel dönüşüm kolay olurdu.


SORUNUN KAYNAĞI 40 YIL ÖNCE YAPILAN KAÇAK YAPILAR


40 yıl önce ne imar ne emsal ne tapu hiç bir resmi duruma bakmadan kaçak yapılan binaların bu gün bu imara göre % 30 hak ediş alamamasıdır 100 metrekare 200 metrekare tapuya beş on daire yapmalarıdır. 

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE GERÇEKTEN YOL ALMAK İSTİYORSAK ÇÖZÜM ÖNERİMİZ

Hisseli parsellerin bölünmesi ifraz olması bir parselde plan gereği konut alanında kalan alanda 1000 metre 1500 metre bir araya gelene inşaat ruhsatı verilmesi inşaat yapmaya başlanmasından gerçekleşmesinden geçiyor.

 

Baka baka göre göre kentsel dönüşüm olur demek ki bazı işlerin yürümesi için ;

KERVANI YOLDA DİZECEKSİN sonrakilere örnek olacaksın.


ÜSKÜDARDA 30 YILDIR İMAR BEKLEYEN ARSA SAHİPLERİ FACEBOOKTA GURUBA KATILIM SAĞLAYIN

 

Başta Kirazlıtepe’de bazı arsa sahipleri büyük mağduriyet yaşadı hala yaşıyorlar bunun için birlik olalım istiyoruz güçlü bir ses istiyorsak bu sayfaya katılım sağlayın

Üsküdar’ın 16 mahallesi imara kavuşsun diye 2014 yılından bu güne kadar çaba harcayan imar sevdalısı Emlak uzmanı SELAHATTİN ÖZGÜR VAR ona destek olalım.


Üsküdar belediye başkanlığı dünyada benzeri olmayan bir uygulama yapıyor bazı parsellerde tapu satışı ve beyan almama davranışından vazgeçmelidir.

Mülkiyet hakkı kutsaldır Türkiye cumhuriyeti devletimizin en kıymetli evrağı tapu senedidir. Bu keyfi uygulamadan vazgeçmelidir.

DİLEYEN GAYRİMENKULUNU SATAR ALIR. Bu uygulama AK partiye büyük kayıplar yaşatır.

 

BİNA SAHİPLERİNİN TAPU ALMALARI TEŞFİK EDİLMELİ

 

Üsküdar belediye başkanlığı kentsel dönüşüm istiyorsa önce tapusu az olan bina sahiplerini tapu almaları yönünde teşvik etmeli belediyede görev alan kamu görevlileri halkımıza bunu her fırsatta anlatmalı.

Halkımız bütün fedakarlığı belediyemizden bakanlığımızdan beklememeli imarımız emsalimiz belli 100 metre tapumuza 150 metre inşaat hakkımız var. Bütün bina sahiplerine bunu anlatmalı belediyemiz...


üsküdar dönüşüm -yavuztürk dönüşüm- üsküdar kentsel dönüşüm - mehmet akif ersoy mahallesi dönüşüm 

Bu haber 3194 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER