CHP ÜSKÜDAR YEREL BASIN İLE İFTARDA BULUŞTU

CHP ÜSKÜDAR YEREL BASIN İLE İFTARDA BULUŞTU

Tarih 11 Nisan 2022, 16:59 YazdırBu haberi yazdır

CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı her ay düzenlediği ve Belediye Meclis Üyeleri ve Yerel Basının bir araya geldiği toplantısını bu ay iftar yemeği sonrasında gerçekleştirdi.

CHP ÜSKÜDAR YEREL BASIN İLE İFTARDA BULUŞTU

 

CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı her ay düzenlediği ve Belediye Meclis Üyeleri ve Yerel Basının bir araya geldiği toplantısını bu ay iftar yemeği sonrasında gerçekleştirdi. Belediye Meclis Üyelerince verilen iftar yemeği sonrası düzenlenen toplantıda Meclis Üyeleri Nisan ayı meclis gündemine dair önemli açıklamalar yaptılar.

 

CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş: “Süreçle ilgili Sultan Murat ve belediye önünde gerçekleştirilen basın açıklamalarını takip ettik. Sorunun çözümüyle ilgili her türlü desteğe hazırız. Kapımız görüşmelere açık” dedi.

CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı’nın tüm siyasi partilerin ilçe başkanlıklarına örnek oluşturacak yerel basın bilgilendirme toplantılarını sürdürüyor. Her ay CHP Üst yönetiminden bir konuğun katılım yaptığı toplantının bu ay ki konuğu ise İstanbul Milletvekili, Genel Başkan yardımcısı Onursal Adıgüzel oldu. Toplantıda Meclis Üyeleri; Nisan ayı oturumlarında görüşülen denetim komisyonu ve faaliyet bültenine ilişkin değerlendirmelerde bulundular.

 

2021 Yılı Denetim ve Faaliyet Raporları ile ilgili bilgiler vermek üzere söz alan Meclis Üyesi Ayça Mete; Üsküdar Belediyesi’nin ihale seçimi açık ihale yerine pazarlık ve doğrudan teminden yana olduğunu dile getiren Mete, geçen dönemlere nazaran bu durumda azalma olduğunu belirtti. Kamu zararı oluşturan arabuluculuk dosyalarına da değinen Mete, 2019 senesinde 200’e yakın işçi çıkartıldığını ve bu çıkarılmaların siyasi olduğunu hatta işçiler hakkında notlar tutturulduğunu söyledi. Mete, çıkarılan işçilerin aslında taşeron oldukları, Kent A.Ş. adına çalıştıkları ve tazminatlarını ise Üsküdar Belediyesi’nin ödediğini söyledi.

 

Meclis Üyesi Aziz Yağmur’da ihalelerin şeffaf olarak yapılmadığına vurgu yaparak; birçok alım dosyası için soruşturma açılması gerektiğini kaydetti. Şirin Gıda ihale alımları da yine gündeme getirildi. Ön görülmeyen hizmet adı altında 45 milyon TL’nin nereye gittiğini bilmediklerini ifade eden Aziz Yağmur, bunun doğal afet ve deprem için ayrıldığını ve nereye kullanıldığının açıklanması talep ettiklerinde ise cevap alamadıklarını söyledi.

İbadethanelerin ve okulların bakımı ve onarımı için yapılan ihalenin bedeli 4 milyon 990 bin TL. Daha önce bu ihalenin doğrudan temin yoluyla alındığını dile getiren Ayça Mete, 2021 yılında ise bu ihalenin, adrese teslim ihaleye örnek olduğunu belirtti. Mete, “İhalede iki firma aynı mali müşavir ile çalışmış, aynı ihale dokümanlarını indirmesiyle ve tekliflerin yakın olması sebebiyle ihale dışı bırakılmış. Bu ihalede 9 geçerli firma bulunmasına rağmen 4 firma devre dışı bırakılmış” dedi.

 

Ayça Mete: “Üsküdar Belediyesi müteahhitlik yapıyor! Milli Emlak Daire Başkanlığı için hizmet binası yapım işi aldı. İhale bedeli 59 milyon TL. Bu ihaleye karşılık Üsküdar Belediyesi 15 dairelik trampa aldı” dedi. Aldıkları tapu dairelerin tapu bedellerin 29 milyon TL olduğunu dile getiren Mete, kalan 30 milyon TL’nin Üsküdarlıların ceplerinden çıktığını söyledi. Mete, “Ayrıca bu alınan dairelerin 10 adedi satılmış. Satarken de metresi 9 bin TL’den 3.5 milyon TL belirlenmiş ve 6 milyon TL’ye satılmış” dedi. Ayça Mete sözlerine şöyle devam etti: “Üsküdar Belediye 2014 yılından beri tam 175 Bin Metrekare yer satmış. 2021 ecrimisil listesine göre 387 adet ecrimisil alınmış. Metrekare bazında bedavaya verilmiş. Genelde bunları alan firmalar; Kalyon İnşaat, Selçuk Ecza Deposu, Dünya Göz Hastanesi, Yıldız Holding, Hayat Holding ve Vakko gibi. Bu firmalar devlet arsalarında işgalci durumundalar. Buralar vatandaşın kullanımına açılmalı.”

CHP İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, Üsküdar Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı oturumu ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak şunları söyledi: “Belediye Başkanı Hilmi Bey konuşmasında sürekli CHP ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik konuştu. Ayrıca bakanlıkların yapmış olduklarını Üsküdar Belediyesi yapmış gibi anlatmasıyla tansiyonu yükseltti. Üsküdar 25 yıllık Ak Parti döneminde en az yatırım alan ilçelerden bir tanesi. Üsküdar’dan çok oy alıp Üsküdar’a hizmet etmemiş bir siyasi iktidar var. Ekrem Başkanın göreve gelmesiyle Üsküdar’a yatırımlar yapılmaya başlandı. Örnek vermek gerekirse deniz ile kara artık birleşmiyor! İstanbul Belediyesi’nin yapmış olduğu icraatlara sahip çıkan Hilmi Bey Halk Bakkal’ın kendi belediyesine ait olduğunu belirtti. İSMEK’lerin yerine Üsmekleri kurdular. Doğancılar parkını yapıyoruz dedi fakat Doğancılar Parkı İBB’ye ait. Büyük asrın projesi var dedi. Asrın projesi Çamlıca’daki Kuleyi biz yaptık dedi. Ekrem İmamoğlu’nun sürekli çeşmeleri restore ettiği için eleştirdi fakat Hilmi Bey konuşmasında Üsküdar’daki ecdat yadigarı çeşmeleri restore edeceğini söyledi. Ben bunun için Hilmi Bey’e teşekkürlerimi sunuyorum. İmar ve kentsel proje sorunu CHP’nin bir numaralı işi olacaktır. Üsküdar’ı bir transit geçiş alanı yaptılar. Burada turizmi canlandırmalıyız. Mimar Sinan’ın etkin olarak eser yaptığı yerdir Üsküdar. Koskoca Üsküdar Belediyesi kentsel dönüşüm için 4 milyon TL bütçe ayırmış. Çok sıkı projeler var bunlar Üsküdar’a değer katacaklar fakat Anıtlar Kurulundan onay bekliyoruz. Salacak ve Harem Projesi buna bir örnektir.”

 

“Bugün bütün Üsküdar’ı gezdim.” Diyerek sözlerine başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel sözlerine şöyle devam etti: “Farklı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettik. Pazara gittik muhtarları ziyaret ettik. Hayat pahalılığı CHP’nin ana gündemini oluşturmakta fakat iktidar suni gündemler oluşturmakta. Dünya’da % 8 olan enflasyon Türkiye’de TÜİK’e göre % 61 bağımsız araştırma kurumlarına göre ise % 142. Enerji fiyatlarına dünyada % 23 zam gelmiş fakat Türkiye’de % 80 e yakın bir zam var. Bu oranlara bakılınca 20 yıllık AK Parti Türkiye’yi kötü yönetmiş. Kötü yönetimin sonucunda da en ufak bir sarsıntıda en ufak bir krizde de ne yazık ki faturayı vatandaşa bırakmış. Güçlendirilmiş parlamenter sistem Türkiye’nin kurtuluşunun sadece bir ayağı olacak” diyerek bitirdi.

Bu haber 377 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER