ÇENGELKÖY SAHİLİ'NDE DALGIÇLAR TARAFINDAN DENİZ DİBİ TEMİZLİĞİ YAPILDI

ÇENGELKÖY SAHİLİ'NDE DALGIÇLAR TARAFINDAN DENİZ DİBİ TEMİZLİĞİ YAPILDI

Tarih 14 Mart 2022, 11:00 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar Belediyesi Limit Doğa Sporları Kulübü iş birliğiyle "Temiz Üsküdar, Temiz Çevre, Temiz Deniz" sloganıyla Çengelköy Sahili’nde düzenlenen etkinlikte deniz dibi temizliği yapıldı. Deniz dibi temizlenme çalışmalarında denize atılan atıklar su altı kamerasıyla görüntülendi.

ÇENGELKÖY SAHİLİ'NDE DALGIÇLAR TARAFINDAN DENİZ DİBİ TEMİZLİĞİ YAPILDI


Üsküdar Belediyesi  Limit Doğa Sporları Kulübü iş birliğiyle "Temiz Üsküdar, Temiz Çevre, Temiz Deniz" sloganıyla Çengelköy Sahili’nde düzenlenen etkinlikte deniz dibi temizliği yapıldı. Deniz dibi temizlenme çalışmalarında denize atılan atıklar su altı kamerasıyla görüntülendi.


 

Etkinlik kapsamında dalgıçlar, dip temizliği yaparak denize atılan atıkları çıkardı. Bu sırada belediye temizlik personelleri de kıyı şeridindeki çöpleri topladı. Dalış ekipleri, aramaları sonucunda denizden çoğunluğu cam şişe olmak üzere TIR lastiği, otomobil lastiği, makas, telefon, çatal, bıçak, maske, gibi atıklar çıkardı. Su altından çıkarılan atıklar etkinlik alanındaki stantlarda sergilendi. Belediye tarafından hazırlanan stantlarda, duyarlı olunmaması halinde denizlerin gelecek yıllarda nasıl bir görünüme kavuşacağı gösterilerek deniz temizliğine dikkat çekildi.

 

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen etkinlikte yaptığı konuşmada “Üsküdar Belediyesi ve Limit Doğa Sporları Kulübü ile birlikte ‘Temiz çevre, Temiz Üsküdar, Temiz Deniz’ çalışmasını gerçekleştiriyoruz. Amacımız bilinçlilik düzeyini en üst noktaya çıkartıp denizlerin daima temiz kalabilmesini sağlayabilmek. Burada bulunan herkese, İstanbullulara ve insanlara şunu anlatıyoruz. İşin yapılması gerekenleri önceliklendiriyoruz ve onlara canlı bazı görseller gösteriyoruz. Şimdilik denizlerde balıkların olduğunu görüyoruz. 2023’te balıkların sayısının azaldığını ve 2030’dan sonra denizlerde asla balıkların olmayacağını üzülerek ifade etmemiz gerekir. Bunun olacağını düşünmek bile hepimizi derinden yaralıyor. Doğaya ve denize atılan plastik ve poşetler 1000 yıl, kauçuklar 150 yıl,  cam atıklar da tam 4 bin yıldan önce çözülemiyor. Ve bir adet sigara izmaritinin 7 metre küp suyu kullanılamaz hale getirdiğini, metallerin ömrünün de aynı şekilde olduğunu söylemek sanırım durumun ciddiyetini daha açık bir şekilde ortaya koyuyor.” ifadelerini kullandı.


 

Deniz dibini temizlenme çalışmaları ile denize atılan atıklar su altı kamerasıyla da görüntülendi. Çengelköy halkı ve semti gezmeye gelenler de dalgıç ekiplerinin deniz altını temizleme çalışmalarını büyük bir heyecanla takip ettiler.

Bu haber 278 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER