İstanbul DEVA Kadınları 8 Mart’ı Konferansla Kutladı

İstanbul DEVA Kadınları 8 Mart’ı Konferansla Kutladı

Tarih 08 Mart 2022, 11:40 YazdırBu haberi yazdır

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA)8 Mart kadınlar günü kapsamında İstanbul il Kadın Çalışmaları Başkanlığı tarafından yüzlerce insanın bir araya geldiği ‘DEVA Kadında Konferansı’ düzenledi.

İstanbul DEVA Kadınları 8 Mart’ı Konferansla Kutladı


 

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA)8 Mart kadınlar günü kapsamında İstanbul il Kadın Çalışmaları Başkanlığı tarafından yüzlerce insanın bir araya geldiği ‘DEVA Kadında Konferansı’ düzenledi.


 

Genel Başkan Ali Babacan’ın video konferansla katıldığı etkinlikte Genel Merkez Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen ve Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Sanem Oktar’da katıldı. Görkemli bir salonda yüzlerce insanın katılımıyla gerçekleşen konferansın açılış konuşmasını İstanbul İl Kadın Çalışmaları Başkanı Bahar Kayserilioğlu yaptı. Kayserilioğlu, kendi hayat deneyimlerinden de örnek verdiği konuşmasına, Ben konuşmama farkındalık konusu ile başlamak istiyorum çünkü farkında olmadığımız şeyi değiştiremeyiz.”diyerek başladı.



Kayserilioğlu, ilk iş dünyasına girdiği günlerde kadın erkek eşitsizliğinin çok farkında olmadığını ancak zaman içerisinde şahit oldukları ve bizzat yaşadıkları sonrası tepki vermeye başladığını anlatırken “Sekreteri nişanlandığında yerine birini aramamı istediğinde de, ilk kızımı doğurup kanuni süt izinlerimi kullanamadığımda da ayrımcılığı fark etmeye başladım. Asıl dönüm noktam ise sivil topluma katıldığım 2004 yılından sonra başladı. Kadınların girişimci olmak istediklerinde bankaya gösterecek teminatları olmadığı, babaların erkek evlatları için ev sattığı ama kızları için satmadığı, kadınların birey olabilmek için çok çaba sarf etmesi gerektiği durumları algılamaya başladım.

Bu algı, bu farkındalık beni dönüştürdü. Sadece 110.000 olan kadın girişimci sayısı, 30 milyon çalışabilir kadın nüfusunun sadece 8 milyonunun çalışıyor olması, 14 milyonun ev kadını olması, çalışan kadınların yarısının sigortasız çalışması, tarımda çalışan kadınların sağlık problemleri, kadın cinayetleri, okula gönderilmeyip evlendirilen kız çocukları, ücret eşitsizlikleri beni önce sivil toplumda şimdi de DEVA Partisinde bu konularda iyileştirici çalışmalar yapmaya, etki alanımı genişletmeye itti.Evet farkında olduğumuz şeyleri değiştirmek için çalışabiliriz!

Biz DEVA Partisi İl Kadın Çalışmaları olarak, İlçe Kadın Çalışmaları Başkanları, ekipleri, gönüllüleri ile el birliği- kızkardeşlik bağı içinde DEVAkadında diyerek çalışıyoruz.



Biz Sivil toplum ile buluşarak problemleri yakından

 dinliyoruz. 

Kadın Politikaları Başkanımızın liderliğinde ve Genel Başkanımızın desteği ile konu uzmanları ile her politika başkanlığımızın kadın konusunda kesiştiği alanlarda sorunları belirliyor çözüm önerileri oluşturuyoruz.


Biz Kadın Cinayetleri bitsin diyoruz!



Kadın cinayetlerini takip ediyoruz, ailelerine hukuksal destek veriyoruz. Ama en önemlisi toplumda buna sebep olan ögeleri ortadan kaldırmak istiyoruz. İstanbul Sözleşmesine evet diyoruz. Koruyucu tedbirlerin uygulanmasını istiyoruz. Kadın insan olarak görülsün insan haklarını kullanabilsin istiyoruz. Çocuklarının gözü önünde şiddet görüp buna mecburen katlanan kadınlar olmasın istiyoruz.

Dilimizin cinsiyet ayrımcılığı yarattığını, dil ve toplumsal yapı arasında karşılıklı ilişki olduğunu ve dilin eşitsizliklerin oluşmasında ve sürdürülmesinde etkin rol oynadığını bulunduğumuz ortamlarda anlatıyoruz.

Toplumun sağlığı, gelecek nesillerin sağlığı kadının ruh ve beden sağlığı ile doğru orantılı. KADIN İYİYSE HERKES İYİ diyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Konuşmasında İstanbul DEVA Kadın Çalışmaları olarak neler yaptıklarının ve yapacaklarının bilgisini de veren Kayserilioğlu sözlerine “ 8 Mart Kadınlar Günü adına bugün yaptığımız konferansımızın hepimiz için farkındalık arttırıcı olmasını diliyorum ve buradan çağrı yapıyorum:

Siyasetin kadınlara ihtiyacı var. Erkek ve kadın farklı yetkinliklerle birbirimizi bütünleyerek siyasetin toplumları dönüştürücü rolünde yine birlikte omuz omuza olmalıyız diyorum.” diyerek sözü DEVA Partisi İstanbul İl başkanı Dr. Erhan Erol’a bıraktı,


Erol,“ Bu ülkenin daha güzel yarınlara kavuşması için kadınları DEVA Partisine davet ediyorum” diyerek başladı. Bu ülkede geçmişte de olduğu gibi birçok faydanın kadınla ve kadınların önderliğinde gerçekleştiğini biliyor ve bu doğrultuda parti olarak DEVA KADINDA diyoruz dedi. En az beşyüz kişinin bulunduğu salona konuşan Erol,” Emekçi kadınların direnişi ve 129 kadının hayatıyla bedel ödemesi sonucu 8 Mart Kadınlar Günü yine kadının kutsal emeğiyle ortaya çıkmıştır. Bu ülke Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lider tanıdı. Onun sayesinde birçok ülkeden önce bizim ülkemizde kadınlar haklarına kavuştu. Ancak günümüze geldiğimizde maalesefkadınların insan haklarını kullanımında, konforlu ve mutlu yaşama alanında çok eksiklikler olduğunu görüyorüz. Bunların düzelmesi için DEVA’yı KADINDA diyoruz ve İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’nin sonuna kadar arkasındayız” diyerek sözü DEVA Partisi Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen’e bıraktı.


Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen’in yaptığı konuşmada özellikle Mustafa Kemal Atatürk’ün Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye lâyıksın” sözleri yüzlerce insanın bulunduğu konferansta büyük alkış aldı.



Konferansa yoğun programı dolayısıyla katılamayan DEVA Partisi Genel Başkanı ALİ BABACAN. ““Türkiye’yi en iyi şekilde yönetmek için önce DEVA Partisi içinde sonra da ülke yönetiminde kadın-erkek yan yana çalışacağımıza, başaracağımıza inanıyorum” ‘Kadınlar olmadan yeni bir siyasi kültür oluşturamayız’ ‘Kadınların, müzakere ve uzlaşmayı önceleyen yaklaşımına her zamankinden daha fazla ihtiyaç var’ şeklinde videolu mesaj gönderdi.

 

DEVA KADINDA İSTANBUL KONFERANSI;

 

1.     Oturumda Kadının İnsan Hakları,

Moderatör-Elvan Kakıcı Şimşek-KAKICI ŞİMŞEK Hukuk Bürosu Kurucu Ortak ve İl Yönetim   Kurulu Üyesi

Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Banu DALAMAN-İstanbul Ayvansaray Üniversite Kadın ve Aile Çalışmaları Merkezi Başkanı

Hilal Gençay-Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği Genel Koordinatörü

Samet Fidan-DEVA Partisi İstanbul İl YK Üyesi, Hukukçu

Arş. Gör. Dr. Z. Benan Dondurucu -Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi

 

2. Oturumda Siyasette kadın etkisi,

Moderatör-Sanem Oktar-Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı

Gülay Göktürk-DEVA Partisi Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi 

Selda Öner-Antalya İl Başkanı

Nesrin Toygar-Başakşehir İlçe Başkanı

Nuray Karaoğlu-KA-DER Genel Başkanı

Semra Özkaya-Zekeriyaköy Muhtarı

 

 

 

3. Oturumda Kadın isterse neler yapar?

 

 

Moderatör-Habibe Zorlu-İl Sağlık İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı

Dr.Dilek Durak -Mudanya İlçe Başkanı

Fisun Usta-Pak Çamaşır Yıkama ve Kiralama-Usta Teknoloji şirketleri sahibi-Girişimci

Meryem Bakan-Esenyurt Hanımeli Cafe sahibi

Melek Altun-Uluslararası Kadın Emeği Dernek Başkanı, İlmek Bebek Kurucusu 

 

Melek Yıldız-META Mühendislik Kurucusu ve Genel Başkanı

 

Şeklinde gerçekleşti. Konferansta ayrica

Geçmişe saygı

Nezihe Muhiddin / 1935 ilk kadın milletvekilleri / İlk kadın Bakan Dr. Türkan Akyol 

Direnen kadınlara saygı

Şerife Bacı, İkizdere, Germencik, Aydın Kızılcaköy, Kirazlı kadınları

Anıldı.

Melek Yıldız ve Harun Yıldız çiftinin söylediği ezgilerle sonra eren konferansta katılımcılara çekiliş yapılarak birbirinden güzel hediyeler sunuldu.

 

 

Bu haber 360 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER