
M.AKİF.ERSOY DA DÖNÜŞÜMDE İLK ADIM ATILDI...


Üsküdar’da Kirazlıtepe de başlayan TOKİ kentsel dönüşüm adımlarına Mehmet Akif Ersoy mahallesi de eklendi.
M.AKİF.ERSOY DA DÖNÜŞÜMDE İLK ADIM ATILDI...
Üsküdar’da Kirazlıtepe de başlayan TOKİ kentsel dönüşüm adımlarına Mehmet Akif Ersoy mahallesi de eklendi.
6.Ocak günü burada yapılan dönüşümün yıkım aşaması töreninde konuşan Üsküdar Belediye Başkanı şunları söyledi ; “ Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla yürüttüğümüz ve depreme dayanıksız binaların yıkımıyla gerçekleştirdiğimiz kentsel dönüşüm faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyoruz.
Belediyemiz tarafından başlatılan kentsel dönüşüm seferberliği ile Kirazlıtepe, Küplüce, Ferah ve Mehmet Akif Ersoy Mahallerini içine alan bölgede geliştirilen Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 2. etaba başlıyoruz. Projenin inşaat aşaması, depreme dayanıksız binaların yıkılmasıyla başladı. Bu kapsamda Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, Şehit Osman Sokak’ta yer alan 32 bina ve 122 bağımsız bölümün yıkımı, 6 Ocak Perşembe günü düzenlenen törenle tamamlandı.
Şehit Osman Sokak'taki binaların yıkımı öncesinde mahalle sakinleriyle bir araya gelen Başkanımız yıkım töreninde yaptığı konuşmada, “3 etap halinde devam eden ilk etabının teslimlerini hak sahiplerine yaptığımız projemizin devamı olan 2. ve 3. etap inşaatlarımız devam ediyor. Kirazlıtepe’deki dönüşüm projemiz tamamlandığında toplamda 180 bin metrekarelik bir alanı dönüştürmüş olacağız. Böylece yaklaşık 2 bin bağımsız bölümü vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Bu dönüşümün 2. ana ayağını Mehmet Akif Ersoy, Küplüce ve Ferah Mahallelerimiz oluşturuyor. Bölgede 31 ayrı parselde, yaklaşık 500 bin metrekarelik bir alanda büyük dönüşüm başlatıyoruz. İstanbul’da en büyük kentsel dönüşüm bu alanda gerçekleştiriliyor. Yaklaşık 800 bin metrekarelik bir alanı dönüştürüyoruz. İş alanlarıyla birlikte 7 bin adet bağımsız bölüme imza atacağız. Bu alanların tüm maliyeti kamu tarafından karşılanacak. Türkiye’nin başka bir yerinde böyle avantajlı bir dönüşüm yoktur. Projemizin 2. etabının ilk aşamasını bugün başlatıyoruz. 5 parselden toplam 85 bin metrekarelik alandan oluşan bu bölüm için 32 bina ve 122 bağımsız bölümün yıkımını tamamladık. Bu bölümde 150 bina var. 150’nin 5’te 1’ini yıkıyoruz. İlerleyen aşamalarda çalışmalarımız devam edecek. Bu proje ile vatandaşlarımıza tarihi bir fırsat yaratıyoruz. Vatandaşlarımızı bir an önce bu fırsattan yararlanmaya davet ediyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın İstanbul’da 20 milyar tutarında kentsel dönüşüm projesi bulunuyor. Bu yatırımın 4’te 1’ini bu proje alıyor. Çamlıca Camiimizin eteklerinin bize yakışır şekilde bir mimari vizyon kazanması, camiimize ve vatandaşlarımıza yakışır bir duruma dönüşmesi için çaba sarf ediyoruz. Hiçbir vatandaşımız asla mağdur olmamıştır. Olmayacaktır. Örneği, Mehmet Akif Ersoy Caddesi ve Kirazlıtepe’de yapılan inşaatlardır." ifadelerini kullandı.
Kentsel dönüşüm projesine destek verdiği için Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a teşekkürlerini ileten başkanımızın konuşmasının ardından binaların yıkımına başlandı.
Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanlığı’nda nöbet değişimi yaşandı
Önceki İlçe Başkanı Av. Yusuf BAYDAR, görevini Üsküdar'lı İl Başkan Yardımcısı Hakan Tevfik ERDAĞI’na devretti.
ÇATILAR GÜNEŞ PANELİ DOLMALI...
Çatılar güneş enerji panelleri ile donanmalı dışa bağımlı olan enerjideki bağımlılığımız böylece azalabilir, ve cari açığımız düşebilir.
ÇENGELKÖY MASTERLAR LİGİ TAMAMLADI...
İstanbul Veteran Futbol Ligi tarafından organize edilen ve adına elim kazada kaybettğimiz GÜRKAN HELVACIOĞLU’nun da adının verildiği Master Ligi’nde
ŞAM İLE GÖRÜŞMELERDEN ÖNCE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA GİDİLDİ
Zafer Partisinden görevlendirilen heyet Suriye Genel Müdürlüğünü ziyaret etti ve Şam ile başlatılacak görüşmelere ilişkin Dışişleri bakanlığına bazı açıklamalarda bulundu.
ÖZDAĞ "EYT’lilerin parası Suriyelilere yardım olarak harcanıyor"
Zafer Partisi tarafından İstanbul’da düzenlenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve Yaşlılık Aylığı Sorunu Çalıştayı’nda, iktidarın 20 yıldır neden EYT sorununu çözmediği rakamlarla anlatıldı.
Emekliler, haykırdı “İNTİBAK” istiyoruz...
2000 2008 öncesi sonrası farklar ortadan kaldırılmalı intibak yasası çıkarılarak bunun giderilmesi de katılımcılar tarafından ifade edildi.
SOĞUKSU DERNEĞİ HEMŞEHRİLERİNİ İFTARDA BULUŞTURDU...
Cide Soğuksu derneği vakfı 15.Nisan akşamı Mehmet Çakır tesislerinde iftar düzenledi, düzenlenen iftara dernek üyelerinin yanı sıra kardeş derneklerin ve federasyon yöneticileri katıldı.
EMEKLİ SOSYAL YARDIM YAPILMASINI BEKLİYOR...
TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, TÜİK’in güven vermeyen enflasyon rakamlarına rağmen, emekli zamlarının 3 ay içinde eridiğine dikkat çekerek şunları söyledi:
NEVNİHAL’DE POLİS HAFTASI İFTARI...
Her yıl 4-10 Nisan arası kutlanan polis haftası sebebiyle bölgemizin polisleri Bülent Dilbağı’nın konuğu olarak Lokanta Nevnihal de iftarda buluştu.
YAVUZTÜRK MAHALLESİNDE KENT A.Ş FIRTINASINI TOKİNİN KENTSEL DÖNÜŞÜMDE BİNAYA % 40 ÖRTÜLÜ EMSAL KASIRGASI DURDURDU...
Bölgemizin Emlak Uzmanı Selahattin Özgür ile 14.Nisan günü bir araya geldik ve bölgemizdeki kentsel dönüşüm konularını masaya yatırdık. Aldığımız bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.