BAKIMDA EKSİKLİKLER...

BAKIMDA EKSİKLİKLER...

Tarih 24 Aralık 2021, 13:00 YazdırBu haberi yazdır

Bölgemizde gördüğüm aksaklıkları sizlerle paylaşmak istedim. En baştan söyleyeyim şehrimiz bakımsız il ve ilçe belediyeleri üstlerine düşen görevleri layıki ile yapmıyorlar.

BAKIMDA EKSİKLİKLER...

 

Bölgemizde gördüğüm aksaklıkları sizlerle paylaşmak istedim. En baştan söyleyeyim şehrimiz bakımsız il ve ilçe belediyeleri üstlerine düşen görevleri layıki ile yapmıyorlar.


Cadde ve sokak kenarlarına dikilen ağaçlara bakmıyorlar ölenlerin yerlerine yenilerini dikmiyorlar. Dikim yapılan ağaç dikilen yerlere de hiç özen göstermiyorlar örneğin foto 1 Şemsipaşa da dipdibe yapılan bitkilendirme de ortancalar güneş gören yere ve çok sık dikilmiş diğer bitkiler de öyle. Salacak Harem arası çaybahçeleri otopark adına sürekli yeşil alanları eksiltiyorlar. O bölgeye karlık bayırı bölgesine ve harem yoluna ağaç desteği yapılmalı.

Gelelim bizim buralara beynun Akyavaş caddesi üzerinde ki parklar bakımsızlıktan dökülüyor yol kenarı ağaçlar günden güne eksiliyor acilen el atılmalı. Bu bölgeyi fotolarıyla haberleştirmiştik. Sıra geldi Çengelköy balıkçı iskelesine son lodos iskeleyi çökertti el atılmalı Çengelköyümüze yakışır bir iskele yapılmalı. Foto 5

Eminönü Vefa Unkapanı Zeyrek taraflarına Can arkadaşlarımla bir İstanbul turu yaptık geçenlerde orada Fatih belediyesinin kağıt plastik kutularını görünce Üsküdar da benzerleri neden yapılmaz diye hayıflandım. Foto 2 de görebilirsiniz.


Üsküdar da yaşadığım sitede bazı yerlerde evsel atık ve ambalajlar ayrı toplanıyor olumlu bir girişim ama tam yaygın değil bir yetkili zaman ayırır ise bir gün beraber dolaşalım aksaklıkları gösterelim. Foto 3 ideal görüntü.

Çengelköy merkezde fotoğrafladığım İspark ın dibi oluyor o bölge, lokanta artıkları yerlerde katmanlar oluşturmuş buralar yıkanmalı temizlenmeli. Yoğun lokanta artıklarnın atıldığı konteynırların yanına ambalaj atık kutuları yerleştirilmeli. Zira Salı Cuma uygulaması bu tip yoğun çöp çıkan yerlerde yürümüyor. Foto 4 buraları gösteriyor.


Daha ne desem yol kenarları ağaçlanmalı ve Üsküdar Belediyesi Migros un karşı köşesi gibi Küçüksu sağlık ocağının köşesi gibi park alanı ayrılmış yerleri satmamalı ufak da olsa dinlenme alanları olarak korumalı. Örneğin Dossi dossi nin terk alanına yapılan park alanı ne güzel oldu Pazar içine doğru bir terk alanı daha var umarız orayı da en kısa zamanda park alanına çevirir.


Zira artan yapılaşma ve dönüşüm çalışmaları bahçeli evleri azaltmakta ve yeşil dokumuzu eksiltmekte madem öyle çıkan terkler kesinlikle satılmamalı ve yeşil alan olarak korunmalı.


Kuleli parklarına zaten haber yazıp konuyu irdeledik ama burada da yazmadan geçmeyeceğim Kuleli parklarının yenilenmesi ve elden geçmesi için beyaz masaya şahsen müracaat ettim ve yapılacak sözü almama rağmen bir şey yapılmadı. Yapılmadığı gibi parklardan banklar söküldü ve götürüldü ve yerine hala konmadı. Gençler naylon serip karton serip oturmaya çalışıyor ayıptır yahu?

Bu haber 270 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER