ÜSKÜDAR DA 23 NİSAN ŞENLİKLERİ

ÜSKÜDAR DA 23 NİSAN ŞENLİKLERİ

Tarih 27 Nisan 2010, 10:53 YazdırBu haberi yazdır

ÜSKÜDARDA 23 ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI VALİDEBAĞ KORUSUNDA ŞENLİKLERLE KUTLANDI...

Üsküdar'da her gün 23 Nisan...

Üsküdar Belediyesi'nin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle hazırladığı etkinlikler, başta Validebağ Korusu olmak üzere Üsküdar'da tüm hızıyla devam ediyor. Özellikle Validebağ Korusu'nda hazırlanan Çocuk Parkı'nda şişme oyun parkında çeşitli şişme oyun gruplarında çocuklar gönüllerince eğlenirken, illüzyon ve ateşbaz gösterileri, jonglör, kukla tiyatrosu, sürpriz yarışmalar, palyaçolar ve daha birçok sürpriz oyun çocuklar olduğu kadar büyüklerin de ilgisini uyandırıyor.22 Nisan Perşembe günü Validebağ Korusu'nda düzenlenen Filografi Sergisi, Balon Patlatma Yarışması ile Üsküdar genelindeki Bilgi Evleri'nde gerçekleştirilen film gösterilerinin ardından Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 90'ncı yılı münasebetiyle 23 Nisan Cuma günü Burhan Felek Atletizm Sahası'nda binlerce çocuk ve ailelerinin katıldığı resmi tören ve kutlamalar yapıldı. Üsküdar'da bulunan Uçurtma Müzesi'ne yapılan gezi ve Mehmet Naci Aköz Uçurtma Atölyesi'ndeki uçurtma yapımı atölye çalışması sonrası Validebağ'da Üsküdar Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim görmekte olan görme engelli bir çocuk tarafından mandolin konseri verildi.

24 Nisan Cumartesi günü ilk olarak Validebağ Korusu'nda Uçurtma Şenliği düzenlendi. Şenliğe katılan binden fazla çocuk, Üsküdar Belediyesi ve İstanbul Uçurtmacılar Derneği'nin işbirliği ile hazırlanan uçurtmalar ile katılırken, rengârenk ve desen desen uçurtmalar adeta gökyüzünü kapladı. Aynı gün Üsküdar Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi'nde barışseverlerin katkılarıyla yapılan Cahit Zarifoğlu Bilgi Evi törenle hizmete girdi.

25 Nisan Pazar günü ise Validebağ Korusu'nda sırasıyla Bahar Sevinci Resim Yapma Şenliği ve Halk Müziği Konseri düzenlendi. Üsküdar İskelesi önünde Bilgi Evi Çiçekleri Korosu tarafından gerçekleştirilen konser, çevreyi dolduran bine yakın vatandaş tarafından ilgi ve büyük beğeni ile takip edildi. Pazar gününün hiç şüphesiz en önemli etkinliği, Üsküdar İskelesi'nde başlayan ve boğazda tekne gezisiyle devam eden ''Martılarla Simit Paylaşma Festivali'' oldu. Festival esnasında tekneleri dolduran yüzlerce çocuk, müzik eşliğinde şarkılar söyleyip gönüllerince eğlenirken, teknelerde dağıtılan simitler, martılarla paylaşıldı. Pazar günü ayrıca 138 ülke isminin yazılı olduğu balonlar barış mesajıyla birlikte Boğaziçi Köprüsü'ne yakın bir noktadan gökyüzüne bırakıldı.

''Üsküdar'da her gün 23 Nisan'' parolası ile düzenlenen etkinlikler çerçevesinde 26 Nisan Pazartesi günü Bilgi Evi Şubelerinde Çocuk Şarkıları Dinletisi ve Sandalye Kapma Yarışması, Cahit Zarifoğlu ve Hayrettin Karaman Bilgi Evi'nde Karagöz-Hacivat gösterisi ile Üsküdar'da Kız Kulesi gezisi düzenlenecek.

27 Nisan Salı günü Burhaniye Bilgi Evi'nde şiir dinletisi, Yavuztürk Bilgi Evi'nde Masa Tenisi Turnuvası final karşılaşması, Korkut Özal ve Şair Nabi Bilgi Evi'nde Karagöz-Hacivat gösterisi yapılacak.

28 Nisan Çarşamba günü Bilgi Evi şubelerinde film gösterimleri, Kısıklı ve Bahçelievler Bilgi Evi'nde Karagöz-Hacivat gösterileri ve Cahit Zarifoğlu Bilgi Evi'nde Satranç Turnuvası finali gerçekleştirilecek.

29 Nisan Perşembe günü Bilgi Evi şubelerinde balon patlatma yarışması, Güzeltepe ve Kirazlıtepe Bilgi Evi'nde Karagöz-Hacivat gösterisi ve Üsküdar'da Kız Kulesi gezisi düzenlenecek.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde düzenlenen etkinliklerin son gününde ise Bilgi Evi şubelerinde müzik dinletileri ve balon patlatma yarışmaları, Mehmet Akif ve Ünalan Bilgi Evlerinde Karagöz-Hacivat gösterileri yapılırken etkinlikler Ünalan Kültür Merkezi'nde düzenlenecek Misket Turnuvası ile sona erecek
Bu haber 1488 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER