Üsküdar Müzesini Arıyor.

Üsküdar Müzesini Arıyor.

Tarih 06 Nisan 2011, 12:16 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar Müzesi oluşumunu hızlandırmak ve bu süreçte sivil toplum katılımını sağlamak, Üsküdarlıların beklenti ve görüşlerini almak için 19 Mart 2011 Cumartesi günü Doğan Koleji'nde Üsküdar Müzesi Çalıştayı 33 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Üsküdar Müzesini Arıyor.

Üsküdar Müzesi oluşumunu hızlandırmak ve bu süreçte sivil toplum katılımını sağlamak, Üsküdarlıların  beklenti ve görüşlerini almak için 19 Mart 2011 Cumartesi günü  Doğan Koleji'nde Üsküdar Müzesi Çalıştayı 33 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. Etkinlikte Üsküdar'da kurulacak yerel bir müzenin amacı, içeriği ve yöntemi konusunda öneri geliştirilmesi, katkıların alınarak müzenin kurulmasına yönelik çalışmalarda bulunacak bir sivil platformun oluşturulması amaçlanmaktaydı. 

Öncülüğünü Aliye Serin’in (Aziz Mahmud Hüdayi Mahallesi Muhtarı) yaptığı ve Kültürel Mirası Katılımcı Koruma Modeli Projesi gönüllülerinin desteklediğiçalıştayda Bilgi Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Deniz Ünsal ve Araştırma Görevlisi Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Hanzade Uralman Çavga moderatörlük yaptı. Üsküdar Müze Girişimi olarak yapılacak sonraki etkinliklerin ilki niteliğindeki toplantıya sivil toplum kuruluşları ve Üsküdar Belediyesi temsilcileri, kültür gönüllüleri ile üç muhtar ve iki Belediye meclis üyesi katıldı.

Çalıştay kapsamındaki grup çalışmalarında Üsküdar Müzesi’nin kurumsal kimliğine ilişkin unsurlardan yola çıkılarak aşağıdaki sorulara cevaplar arandı;  

·         Üsküdar Müzesi’nin misyonu (amacı) ne olmalıdır?

·         Üsküdar Müzesi nerede kurulmalıdır?

·         Üsküdar Müzesi’nin koleksiyonu hangi temalardan oluşmalıdır?

·         Üsküdar Müzesi ne tür sergiler düzenlemelidir?

·         Üsküdar Müzesi ne tür etkinlikler düzenlemelidir?

·         Üsküdar Müzesi’nin Kurulmasına yönelik neler yapılmalıdır?

 Çalıştayın kapsamlı raporu www.katilimcikoruma.org web sitesinden paylaşılacaktır.

 

Bu haber 771 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER