DÖNÜŞÜMDE ORANLAR ARTMALI...

DÖNÜŞÜMDE ORANLAR ARTMALI...

Tarih 26 Mayıs 2021, 13:55 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar’da yeni teklif edilen oranlar bundan sonra yapılacak tüm dönüşümde emsal olacak onun için Selahattin Özgür ile yaptığımız görüşme ektedir her mahallede ki farklı gelişmeleri toparladık.

DÖNÜŞÜMDE ORANLAR ARTMALI...


Üsküdar’da yeni teklif edilen oranlar bundan sonra yapılacak tüm dönüşümde emsal olacak onun için Selahattin Özgür ile yaptığımız görüşme ektedir her mahallede ki farklı gelişmeleri toparladık. Faydamız olursa ne mutlu bize.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 23.nisan günü Çamlıca da yapılan törende bu mahalleleri tek tek saydı Küplüce Ferah Mehmet Akif Ersoy diye zikrederek Küplüce de vatandaşlardan gelen talepler neticesinde Kirazlıtepe de yapılan dönüşümün aynısını buralarda da yapacağız dedi. İlk projeye buraları da eklenecek dedi.

 

 

Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm alanına yeni katılan parseller Mehmet akif Ersoy Mahallesinden 1151 ADA 75 ve 1151 ADA 77 nolu parseller ile Ferah mahallesinden 1153 ADA 20 ve 21 nolu parseller ile Küplüce mahallesinden 802 ADA 5 ve 6 numaralı parseller oldu.


Bu parsellerin bir kısmı ilk projenin sınırlarında kalıyor.

Bölge halkı sanıyor ki sayılan tüm mahalleler top yekün dönüşüme girecek hayır ilk proje sınırlarına 180.000 metrekareye 140.000 metrekare daha eklenecek dönüşümde genişleme olacak.

Geçen hafta proje alanına dahil edilen yeni yerlerle ilgili hak ediş oranları açıklandı ; yeni oranlar arsa tapusuna 100 metrekareye 70 metrekare daire.

Ayrıca üzerinde bina var ise her yüz metrekareye yüzde 13 hak tekli ettiler.

Vatandaşlar yanlış anlamasınlar yüzde 70 yüzde 80 değil bu teklife karşılık Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ağzından çıkan aynı şekilde dönüşüm olacak sözüne dayanarak ilk projede olan yüzde 70 artı yüzde 40 olan hak ediş talebinin kendilerine de sağlanmasını istiyorlar.

Ve bu konuda haklı taleplerini sosyal medyada seslendiriyorlar hatta gelişmeleri Cimer e bildiriyorlar çoğunluk 70 + 10 oranları ile dönüşümün olacağına inanmıyor.

Emlak Uzmanı Selahattin Özgür diyor ki “arsa tapusuna yüzde 70 binaya ise yüzde 25 den aşağı oranla dönüşümün önü tıkanır . acilen dönüşümün önünün açılması gerekiyor. Yeni teklif yeni düzenleme vatandaşlar tarafından olumlu karşılanacaktır. Şunu da unutmayalım bu önerilen sadece yukarda sayılan parsellerde geçerlidir.


Diğer alanlar ne olacak ?


Diğer alanlarda parsel küçültme çalışmaları devam etmeli mütahitlerin yani hür teşebbüsün önü de açılmalı.


Sadece bakanlık ve Belediye tüm mahallelerde dönüşümü 3-5 yılda bitirmesi imkansız, on yılları bulacak bir süreç olur bu.


Üsküdar Belediyesi Kent A.Ş. inşaat şirketi ile kentsel dönüşüm seferberliği başlatıyor. Onlara tavsiyemiz binası yoğun olan değil olmayanlardan başlaması örnek proje ortaya çıkarmasıdır.

Büyük parsellerde Kent A.Ş. veya mütahit firmalar toplayabildiği yerlerde işlemlere başlamalılar. Devasa parsellerin acilen ve mutlaka bölünmesi gerekiyor.

 

1152 ADA 23 Parsel 12.098 metrekarede parsellerin bölünmesi için imzalar toplandı 25.Mayıs Salı günü Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e makamında törenle teslim edildi.


Son seçim döneminde Hilmi başkan büyük parsellerin yoğun olduğu mahallelerimizde toplantılar yapmış ve parselleri küçültüyoruz imarı büyütüyoruz sloganı halkımız tarafından karşılık bulmuştu. Çünkü imar ile ilgili çalışmalar bitmiş sıra kentsel dönüşümün önünün açılmasına gelmişti.

Bu meyanda Selahattin Özgür parselde toplanan imzaları Başkana takdim etti. 12.000 metrekarede 7.000 imza ile yüzde 50 den fazla talebin oluştuğu görüldü.

Başkan Hilmi Türkmen parseliniz toplu dönüşüme uygun neden 3/2 çoğunluğu sağlayıp TOKİ ile veya belediyemizin kuruluşu KENT A.Ş. ile anlaşmıyorsunuz sorusunu sordu.

Arsa ortakları daha ziyade parsel küçültme düşünürlerken bu konuyu konuşmaya geçtiler, ve bunu iyice değerlendirmek ve diğer ortakları da haberdar etmek için birkaç hafta müsaade istediler.


Şimdi parsel küçültüp yapı adalarını mı oluşturacaklar yoksa TOKİ projesine mi eklenecekler üçüncü şık olarak da KENT a.ş. ile mi anlaşacaklar bunları enine boyuna düşünüp karar verecekler.


Hilmi bey yüzde 50 ile inşaat anlaşmasını yapıp hemen bu yaz imalata başlayabileceklerini belirtti. TOKİ nin ise yüzde 0.70 artı 13 ile sözleşme yapabileceğini belirtti. 

 

Ve en önemli cümlesi ilk projede verilen 70 +40 yeni projelerde verilemeyeceği 70+13 ile TOKİ nin sözleşme hazırladığı ve dönüşümün böyle yapılacağını söylemesi oldu.

 

 

1151 ADA 78 parsel ki büyüklüğü 20.160 metrekaredir, burada ise Üsküdar Belediyesi Kent A.Ş. kat karşılığı sözleşmeler hazırlıyor ön talepler toplanıyor. Talep formunda 2+1 ve 3+1 mi istendiği anket ile soruluyor proje ona göre yapılacak.

Deprem gerçeğini de unutmadan dönüşümün önünde ki engeller kaldırılmalı bu işler gönül rızası ile yapılmalı komşularımıza engel olmadan parsellerin bölünmesi gereken yerler bölünmeli ve dönüşümün önü açılmalı.

 

 

YENİ ORANLAR ÜSKÜDARA EMSAL OLURMU ?

0.70 .   0,40

 Nedir bunun açıklaması

 

Sadece arsa tapusu olana 100 metreye 70 metre daire hakkı veriliyor   Binası olana  her 100 metreye 13 m  artı inşaat veriliyor

100 metreye 83 m daire verilecek

Bu günkü teklif bu

 

Önceki çok değişikti

0,70 ?- 0,40. Tapu büyükse tapuya bina büyükse binaya 0,70 verildi bütün milletin talebi bu peki nasıl oldu ?

-180 dünümde yaklaşık 70,000 m arsa satın aldı belediye bakanlık oradaki imar haklarından verdiler

Gelelim bu güne

100 m tapumuz var

Bunun imar karşılığı

150 metre inşaat

 

Peki 100 m tapum var

Bir dairem var

 

150 m inşaat hakkım var bana 83 metre daire veriliyor

 

150 metre inşaatın

83 metresi  toprak sahibinin

 

Kalan 67 metresi TOKİ nin bu makul bir seviye 

100 m tapunun

150 m inşaat hakkı var

Vatandaş 100 m 6 daire yapmış

 

Ona ne verilecek ?

 

150 metre inşaat hakkı var TOKİ

Bize 148 metre daire verecek

 

TOKİ ye 2 metre kalacak

 

SORU; TOKİ NEDEN DÖNÜŞÜM YAPSIN ?

 

BÖYLE BİR DÖNÜŞÜM MODELİ OLMAZ OLAMAZ , ÜSKÜDAR HALKI  BUNU ANLAMALI

Bu haber 3201 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER