
KİRAZLITEPE DÖNÜŞÜMÜ GENİŞLİYOR...
Kurum "Pazartesi günü itibarıyla Üsküdar'da Ferah Mahallemiz, hemen Çamlıca Camimizin karşısındaki Küplüce ve Mehmet Akif Ersoy mahallelerinde de dönüşüme başlıyoruz...
KİRAZLITEPE DÖNÜŞÜMÜ GENİŞLİYOR...
İstanbul Üsküdar'da kentsel dönüşüm çalışmalarında önemli bir adım daha atılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bölgede en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birini başlatacaklarını söyledi.
İstanbul'da ne kadar riskli yapı varsa, bunların dönüşümünü sağlamak istediklerini söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, hedeflerinin her yıl 300 bin, 5 yılda 1,5 milyon acil öncelikli konutu dönüştürmek, icraat yapmak, eser üretmek, eser siyaseti yapmak olduğunu söyledi.
Kurum, İstanbul'un en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birini Üsküdar'da başlatacaklarını belirtti.
Kurum "Pazartesi günü itibarıyla Üsküdar'da Ferah Mahallemiz, hemen Çamlıca Camimizin karşısındaki mahalle, yine Üsküdar'ımıza yakışmayan, vatandaşlarımızın bu noktada sosyal ihtiyaçlarını gideremedikleri, yolların, alt yapının yeterli olmadığı Ferah Mahallesi'nde, hemen arkasında bulunan Mehmet Akif Ersoy Mahallemizde, diğer taraftan yine hemen sağımızda bulunan Küplüce Mahallemiz de ki orada da 140 bin metrekarelik alanda çok önemli bir kentsel dönüşüm projesini, belki de İstanbul'un en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olacak süreci pazartesi günü itibarıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla başlatıyoruz. Üsküdar'ımıza, İstanbul'umuza hayırlı uğurlu olsun diyorum şimdiden" açıklamasını yaptı.
"2 bin konutluk bir projemizin ihale sürecini yürüttük"
Murat Kurum, İstanbul'un hemen her ilçesinde kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirildiğini belirterek, şu an sahada devam eden 117 bin kentsel dönüşüm projesi olduğunu söyledi.
Bakan Kurum, İstanbul Kirazlıtepe'deki kentsel dönüşüm alanını da inceledi. 2 bin konutluk projede ihale sürecinin sonuna gelindiğini söyledi:
"Kirazlıtepe Mahallesi'nde çok önemli bir kentsel dönüşüm sürecini başlattık. Bu çerçevede 2 bin konutluk bir projemizin ihale sürecini yürüttük. En son etabımızın ihalesini de pazartesi günü itibarıyla yapmış olacağız. İlk etaplarımız, konutlarımız zemin artı 3-4 katı geçmeyen, mahalle kültürünün yaşatılacağı, Çamlıca Camimizde Çamlıca Tepemizle birlikte burada tüm rekreasyon alanlarıyla birleşecek, komşuluk ilişkilerinin devam edeceği bir projeyi inşallah ağustos ayı itibarıyla hak sahibi kardeşlerimize teslim ediyor olacağız. Diğer etaplarımızı da yine sırasıyla ihalelerimizi yapmak ve aynı anlayışla, aynı kalitede projelerimizi yaparak vatandaşlarımıza Kirazlıtepe'de toplamda 2 bin konutluk 180 bin metrekarelik alanda 1500'ü de hak sahibi vatandaşlarımız diğerleri de ticari bölgeler olmak üzere konutlarımızı yapıp teslim ediyor olacağız."
ÜSKÜDAR ÇOCUK KÖYÜ YENİLENDİ VE ŞENLİKLERLE AÇILDI

Başkan Sinem Dedetaş: Çocuk Köyü’ndeki, 1200 metrekare büyüklüğünde çocuk oyun alanları ve yaklaşık 11 bin metrekarelik yeşil alanda iyileştirmeler yaptık.
ATA 2 ZÜBEYDE HANIM DURAĞININ YERİ DEĞİŞMELİ

Ata 2 site yönetimi ve mahalle muhtarımız Zekiye Hoca nın gündeme getirmesine rağmen ATA 2 Zübeyde Hanım durağı yıllar içinde ATA 2 den uzaklaştıkça uzaklaştı
KIZKULESİ ART GALLERY ÜSKÜDAR DA AÇILDI

Üsküdar merkezde Hakimiyeti Milliye Caddesinde bulunan Kançal iş merkezinin birinci katında 10 Ocak günü Kızkulesi Art Galeri açıldı.
Kamuda Dijital Tebligat dönemi Her vatandaşa zorunlu adres geliyor

Bu öneri yasalaştığında zarflara evlere ve muhtarlıklara gelen tebligatlar tarihe karışacak, her tebligat e posta ile ve mesajla gelecek. Çok geç kalmış bir yasa bu umarız hızla gerçekleşir.
GERÇEK EMEKLİ SAYISI 12.239.971 KİŞİ

Özgür Erdursun, 17 milyon olarak ifade edilen emekli sayısının aslında gerçeği yansıtmadığını belirterek gerçek rakamları açıkladı.
TURAN DEVLETİ TEŞKİLATLARI GENEL MERKEZİ nden Nusaybin’de yaşanan bayrak indirme olayına kınama mesajı yayınlandı.

TURAN Devleti İstanbul İl Başkan yardımcısı Özgür Torun da gazetemize Bayrak indirme olayına karşı tepkisiz kalmadıklarını ve kalmayacaklarını açıklayarak genel merkezin bildirisini paylaştı.
ADALETLİ EMEKLİ MAAŞI İÇİN İNTİBAK GEREKLİ

Türkiye Emekliler Derneği Üsküdar Şube Başkanı Fatma Önerge, emeklilerin taleplerinin dikkate alınması gerektiğini içeren ve bu talepleri sıraladığı bir basın açıklamasını 15 Ocak günü yaptı.
AK PARTİ ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI BASINLA BULUŞTU

AK PARTİ Üsküdar İlçe Başkanı Taha Sarıcaoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilçenin tarihi mekanlarından Valide Sultan Kasrı'nda yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.
CHP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI BERK TÜTÜNCÜ BASINLA BULUŞTU

CHP Üsküdar İlçe Başkanı Berk Tütüncü ve yönetim kurulu arkadaşları ile Belediye Meclisinden üyeler 10 Ocak günü Kandilli Nevmekan da çalışan gazeteciler gününü kutlamak için gazetecilerle buluştu.
MEDİVİA HASTANE YÖNETİMİ GAZETECİLERİ AĞIRLADI

10. Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla düzenlenen Program’da basın mensupları Çengelköy ve çevresinde bulunan tek özel hastane olan MEDİVİA yönetimi ile bir araya geldi.





