ÜSKÜDAR’DA DÖNÜŞÜM SEFERBERLİĞİ BAŞLAMALI...

ÜSKÜDAR’DA DÖNÜŞÜM SEFERBERLİĞİ BAŞLAMALI...

Tarih 30 Ocak 2021, 18:38 YazdırBu haberi yazdır

Selahattin Özgür “Sayın Cumhurbaşkanımız 2 yıl önce talimat verdi hisseli parseller bölünsün ifraz olsun bu sorun bitsin dedi 2 yıl oldu ama hala bölünen bir parsel yok. Üsküdar’da dönüşüm seferberliği başlamalı.”dedi.

ÜSKÜDAR’DA DÖNÜŞÜM SEFERBERLİĞİ BAŞLAMALI...

 

Selahattin Özgür “Sayın Cumhurbaşkanımız 2 yıl önce talimat verdi hisseli parseller bölünsün ifraz olsun bu sorun bitsin dedi 2 yıl oldu ama hala bölünen bir parsel yok. Üsküdar’da dönüşüm seferberliği başlamalı.”dedi.

 

 BAKANLIK 100 TANE UZMAN EKİPLE BU SORUNA EL ATMALI...

 

Üsküdar Belediyesi  çok ağır çalışıyor ,halk ümidini kesmek üzere bunun faturası Ak partiye kesilecek

 

Sayın Cumhurbaşkanımız sayın bakanlarımız bu süreci takip etmeli Üsküdar çürük ve kaçak yapılardan kurtulmalı.

 

Kentsel dönüşümün önü açılmalı birinci sorun hisseli parselden kurtulmalı sadece Bakanlık belediye ile dönüşüm olmamalı yüzlerce inşaat firması mütahitler ve insanlarımız kendi binalarını yapmak için ellerini taşın altına koymalı depremlerde afetlerde “NEREDE BU DEVLET “ DEMEMELİ BUNA FIRSAT VERMEYELİM.

ÖNCÜ ÖNLEM ALMALIYIZ MUTLAKA DEPREM KANUNU ÇIKARMALIYIZ 2000 YILINDAN ÖNCE YAPILAN BÜTÜN BİNALARDAN DEPREM RAPORU İSTENMELİ...

 

BİR BİNA ÇÜRÜKSE RİSK VARSA YIKIM KARARI ALINMALI ÇOĞUNLUK ARANMAMALI KANUNLAR ÇIKARILIRSA DÖNÜŞÜMDE O DERECE HIZ KAZANIR .

 

DEPREME HAZIR BİR ÜLKE OLURSAK KAZANAN 83 MİLYON OLUR ÜLKEMİZ OLUR...

 

 

 

Mahallelerimizde ki parsel bazında gelişmeler ise şöyle; Parsel küçültmenin en kolay olacağı 1152 ADA 23 Parsel 10.098 metre 4750 metrekareye resen bölünebilir tam ortasından cadde geçiyor. Burası M.A.Ersoy caddesi ile Hasippaşa caddelerinin olduğu yer.

 

Yavuztürk Mahallesi 1027 ADA 1 ve 2 parsel bölünme taleplerini Şubat ayı içinde belediyeye törenle imzalarını teslim edecekler.

 

Ancak bu imza toplama işi parsel bölme işini sıkıntıya sokabiliyor oluşan algı imza atarsak tapumuzu kaybederiz korkusu yaratıyor ve vatandaşın imza atmasına engel oluyor.

 

2019 Yerel seçim toplantılarında boğaz mahallelerinde yapılan toplantılarda bölme işlemlerinin hemen başlanacağı ve 2 yılda dönüşüme başlanacağı sözü verilmişti ve bu sözler halkta karşılık bulmuştu şimdi o sözlerin yerine getirilmesi bekleniyor. Üsküdar Belediyesi 10-15 elemanla bu denli detaylı teknik işin altından kalkmakta zorlanıyor, dışarıdan hizmet alımı yaparak bu parsel işlerini hızlandırmalı. Belediye başkanı Hilmi Türkmen’in gereken önlemleri alacağını düşünüyoruz.

 

Kirazlıtepe Mahallesinde İmar Bakanlığı 1151 ADA 75 ve 77 parsellerde kentsel dönüşüm amaçlı ölçüm çalışmalarına başladı ancak burada yapı yoğunluğu var 77 75 den daha da yoğun.

 

1151 ADA da 75-77 de bu girişimler dolayısı ile metrekare fiyatları 3000-4000 liralara geldi. Kirazlıtepe de dönüşüme konu olan yerlerde hak sahipleri arsa paylarını artırma yoluna gidiyorlar. Pek çok parselde arsa paylarını artırmak isteyenlere yardımcı olmaya devam ediyoruz. Her daire sahibi arsa payını en az 100 metrekareye çıkartmalı.

 

Devlet gücünü kullanarak kentsel dönüşümü burada yapıyor ancak bu hızla giderse 16 mahalle ancak 50-60 yılda bile bitmez. Mütahit girişimlerinin ve halk desteğinin önü açılmalı beklenen Marmara depreminden önce dönüşüm yetiştirilmeli.

 

Dönüşümün önündeki engeller kalkmalı bu da ancak büyük parsellerin ifrazı ile olur. Uyarılarımızı yapmaya devam edeceğiz keşke deprem olmasa ama önlemlerimizi almak sağlam konutlarda oturmak isteyenlerin sesi olacağız.

 

1151 ADA 78 nolu parselin ortaklarına başkan Hilmi Türkmen toplanıp gelin diyordu bu yapıldı ancak çalışmalar çok ağır gidiyor.

 

Emlak uzmanı İmar sevdalısı Selahattin Özgür diyor ki “Yavuztürk Mahallesinde 1159 ADA 33 Parselde Haziran ayında dönüşüm için kazma vurulacak deniliyor ben buna inanmıyorum. Bu kadar büyük alanda insanların bir araya gelmesi çok zor. 4-5 katlı binalarda olanlar aynı sayıda daire almayacağını öğrenince imza atmaktan kaçınıyorlar.

 

Üsküdar halkının Belediye başkanı Hilmi Türkmen’den beklentileri var pandemiden dolayı toplantılar yapamıyor. Aylık dergilerde imar konusunu anlatsın haftada bir saat Facebooktan  instagramdan canlı yayın yapmasını istiyoruz. Halk bilgilenir soru sorar Bilgi sahibi olur kamuoyu ne istiyor öğrenmiş olur.

 

Selahattin Özgür’e açıklamalarından ve verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederiz.

www.cengelkoygazetesi.com



 

 üsküdar dönüşüm -dönüşüm boğaz-üsküdar boğaziçi dönüşüm-üsküdar imar dönüşüm - parsel bölme üsküdar -ifraz parsel küçültme Üsküdar 

Bu haber 1561 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER