
YAVUZTÜRK’ DE DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR...
YAVUZTÜRK MAHALLE MUHTARI RAMAZAN ÇUKURKAŞ İLE MAHALLEMİZİN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜNDE SON GELİŞMELERİ GÖRÜŞTÜK
YAVUZTÜRK’ DE DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR...
YAVUZTÜRK MAHALLE MUHTARI RAMAZAN ÇUKURKAŞ İLE MAHALLEMİZİN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜNDE SON GELİŞMELERİ GÖRÜŞTÜK
19.Kasım günü Yavuztürk mahalle muhtarı Ramazan Çukurkaş ile muhtarlık binasında yaptığımız görüşmede kentsel dönüşüm konuşunda çok önemli bilgiler aldık okuyucularımızla paylaşmak istedik.
İzmir depreminin ardından mahallemizde devam etmekte olan Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız vererek 1159 ada 33 parselde bulunan 35 dönümde % 77,5 hisse sahiplerinin imza atarak kentsel dönüşüme evet dediği klasörü hazırladık ve 2 hisse sahibi ile birlikte belediye başkanımız Hilmi Türkmen’i ziyaret ettik.
Başkan Türkmen ise dönüşüm için önümüzde bir engel kalmadığını %50 ile en kısa zamanda taslak proje hazırlayarak arsa maliklerine sunacaklarını ve Üsküdar Belediyesi (Kent A.Ş.) olarak inşaat yapımına hazır olduklarını belirterek Ramazan ayına kadar ilk kazmayı vurabileceklerini belirtti.
Dönüşüm tek parsel de değil komşu iki parselin de katılımı ile yaklaşık 55.000 metrekareye çıkarılacak. Diğer komşu parseller ise 1159/38 14.500 metrekare 1030/1 parsel 4250 metrekare olmak üzere brüt emsalden yararlanarak yapı adaları ve terk alanları ortaya çıkacak.
Yerinde dönüşüm ilkeleri korunacak ve belediyemiz tüm teknik çalışmaları yapacak sözleşmeleri yapıp inşaatları da üstlenip yüzde 50 50 sistemi ile dönüşümü sonlandıracak ve bu çalışma tüm mahallelerimize örnek olabilecek.
Yıllardır beklediğimiz dönüşüm bu sefer olacak gibi neden mi ? vatandaşlar da ve kamu da pozitif bir enerji görüyorum. Mahalle sakinlerimiz yeter ki sağlam ve değerli bir binada oturayım diye düşünüyor. Elazığ Malatya Silivri ve son olarak İzmir depremi bu düşünceyi tetikledi.
Deprem olunca enkaz altında kalmak istemiyoruz, bizler gereken fedakarlığı yapıp kamunun da desteği ile bu işi gerçekleştirmek istiyoruz.
Kirazlıtepe mahallesinde ilerleyen TOKİ dönüşümünün ilerleyen projesi çok başarılı oldu ilerlemeyi her gören keşke bu imkanlar bize de sağlansa diyor. Bakanlık be belediyenin kamu desteğini bizde görmek hissetmek istiyoruz.
Hilmi Başkanımız bu aralar hasta düzelmesinin ardından hazırlanacak taslak projeden sonra tekrar bir araya geleceğiz göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ederim Mahallemiz için hayırlı olur inşallah.
Çengelköy Gazetesi olarak yerinde kentsel dönüşüm konusunda her türlü gelişmeyi siz okurlarımıza iletmeyi görev bildik bu röportajlarımız sürecek her türlü gelişmeden sizleri haberdar edeceğiz.
Yavuztürk mahallemizde önemli gelişmeler olacak gibi görünüyor bu haberleri takip etmeyi sürdüreceğiz.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR YİNE ŞAMPİYON

Son 3 sezondur semtimizin parlayan yıldızı olan, semtimiz halkının kurduğu Küçüksu Rasathane Spor Kulübü çok büyük bir başarıya daha imza atarak İstanbul Süper Amatör ligine yükseldi.
DÖNÜŞÜM KUTUSUNA ÇÖP ATMAYALIM

Bölgemizde 30 dan fazla site var bunların en büyüğü benim de yaşadığım ATA 2 sitesi sitemizde yaşam başladığından beri çöp konteynerleri var.
AK PARTİ ÜSKÜDAR STK LARLA İFTAR BULUŞMASI YAPILDI

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen geniş katılımlı iftar programı, ilçedeki siyasi parti temsilcilerini, STK’ları ve kanaat önderlerini aynı sofrada buluşturdu.
Ülker Sports Arena’da Hazırlanan Gıda Paketleri Ramazanda Binlerce Aileye Ulaşacak

İstanbul’da Ülker Sports Arena’da gönüllüler ve bağışçılar ile hazırlanan koliler, yüzlerce lösemi ve kanser tedavisi gören çocuk ve yetişkin hastaların evlerine kadar ulaştırılıyor.
İYİ PARTİ ÜSKÜDAR İFTAR BULUŞMASI STK LAR İLE YAPILDI

İYİ Parti Üsküdar ilçe Başkanlığı 4 Mart akşamı iftar sofrasında Üsküdar STK buluşmasını yaptı.
ATA 2 SİTESİNDE CADDELER YENİLENİYOR

Yaklaşık 25 sene önce yapılan parke taş kaplamalı yolların yenilenmesi işi ATA 2 sitesi yönetimi tarafından karar altına alındı ve uygulama başlatıldı.
SAADET PARTİSİ Üsküdar adalet sofrası buluşması gerçekleşti

Saadet Partisi Üsküdar İlçe başkanı Hüseyin Çakmak Ramazan’ın getirdiği rahmet, merhamet ve birlik ruhu sadece bu aya mahsus kalmasın; toplumumuzun her alanına yayılsın. dedi
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN ANNELER VE BEBEKLER İÇİN ANNE-BEBEK TAKSİ HİZMETİ

Üsküdar Belediyesi, anne adayları ve yeni doğum yapan annelerin sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşabilmesi amacıyla Anne-Bebek Taksi hizmetini başlattı.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN AYINA KAPSAMLI HAZIRLIK

Üsküdar Belediyesi tarafından Ramazan ayına ilişkin hazırlıklar kapsamında iftar alanları kurulurken, Ramazan kolileri dağıtılmaya başlandı.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN YKS’YE GİRECEK ÖĞRENCİLERE DESTEK

Sosyal Belediyecilik anlayışı adına Üsküdar Belediyesi, eğitim alanında yaptığı projelerle adından söz ettirmeye devam ediyor.




