
PARSELLER KÜÇÜLECEK DÖNÜŞÜM HIZLANACAK...
Kirazlıtepe Mahalle Muhtarı Nazmi Yamaç ile 28.ekim günü muhtarlık binasında kentsel dönüşüm ve parsel küçültmeler konusunda yapıcı ve ön açıcı bir görüşme yaptık.
PARSELLER KÜÇÜLECEK DÖNÜŞÜM HIZLANACAK...
Kirazlıtepe Mahalle Muhtarı Nazmi Yamaç ile 28.ekim günü muhtarlık binasında kentsel dönüşüm ve parsel küçültmeler konusunda yapıcı ve ön açıcı bir görüşme yaptık.
Bildiğiniz gibi İstanbul’da devlet eliyle yapılan en büyük kentsel dönüşüm Kirazlıtepe de başlatılmıştı ilk 510 konut temeli 2019 başlarında atılmıştı 2020 Aralık ayında bitmesi planlanan ilk etap bazı imzaların atılmamasından dolayı uzadı ancak 2021 Martta anahtar teslimleri yapılacak.
Şimdi sözü Nazmi Yamaç’a veriyoruz ; 6 yıl önce onaylanan Boğaz imar planlarında elde edilen imar hakları ile dönüşümün yapılabildiğini görmekteyiz. Pek çok mahallemizde örneklerini görüyoruz. Kirazlıtepe de 30 yıldır çözüm beklenen konuda bugün gelinen noktayı görmezden gelemeyiz.
Son 6 yılda ne değişti ?
Boğazda imar 2 kattı Boğaz geri görünüm 4 kat etkilenme 5 kat artı kotları olmak üzere emsal 1.5 ve 2 olarak belirlendi. Bireysel tapusu olanlar inşaatlarını bu imara göre yapabiliyor. Ancak büyük parsellerde ortak olanlar bireysel inşaatlarını yapamıyorlar, çok fazla ortaklı arsalarda olanlar kadastral yapı adalarına kavuşmalılar daha az sayıda hissedarı olan parsellere ayrılma işlemleri 3194- 18 uygulaması ile mahallemizde de başlamıştır.
Üsküdar Belediye başkanı Hilmi Türkmen parsel küçültme konusunda verdiği sözleri tutmak üzere adımlar atıyor. Büyük parsellerde vatandaşın yeterli başvuru olması halinde bu yüzde 50 artı 1 dir, bu uygulama Üsküdar Belediyesi teknik ekipleri tarafından yapılıyor. Parsel bazında işlemlerin başlaması için yüzde 50 talep gelmesi yeterli oluyor ve böylece yapı adaları ve donatı alanları oluşturuluyor. Vatandaş imza atma konusunda çok istekli değil evlerinin depreme dayanıklı olmadığını biliyor kamu gücü kentsel dönüşüm adına kullanılabilir. Bugüne kadar talep edilen büyük parsellerin küçültme işlemleri Üsküdar belediyesi teknik ekipleri tarafından yapılmaya başlandı.
Kirazlıtepe de ilerde olabilecek kentsel dönüşüm çalışmalarında vatandaşın zararlı çıkmaması için arsa paylarını büyütmeyi tavsiye ederim, paylarını en az 100 metrekareye çıkartmaları gerekli.
Kirazlıtepe başlayan büyük kentsel dönüşümün her yerde olmayacağını yetkililerden duyuyorum, onun için parsel küçültme ve yapı adası oluşturma işlemleri küçülen parselde ortak sayısını azaltacağı için kentsel dönüşümü insanlar kendileri yapabilir veya müteahitle anlaşabilirler.
Kirazlıtepe özelinde bugüne kadar dönüşüme imza atmayan komşularımızda imzalarını atıyorlar. Bu çevrede olup da bu işlerin olacağına inanmayan komşu parsellerde olanlar da bizzat bana gelip bizi de bu dönüşümün içine dahil edin demeye başladılar.
İlk 510 konut teslimi ile kalan 1300 konutun imalatına da en kısa sürede başlanacak . yılların imar sorunları böylece birer birer aşılıyor yerinde dönüşüm gerçekleşiyor.
Çevremizde olan bireysel tapulu alanlarda yapılan dönüşümlerden bu belli oluyor. Ancak dönüşüm önünde ki en büyük engel büyük parsellerin olması ve bunların anlaşmalarının beklenmesi idi. Bu büyük parsellerin küçültülmesi ile yeni bir döneme gireceğimize inanıyorum komşularım yerinde dönüşüm ile mahallelerinden ayrılmadan yeni evlerinde oturabilecekler.
Bu vesile ile Çengelköy Gazetesi olarak Nazmi Yamaç muhtarımıza teşekkür ederiz fikirlerini bizlerle paylaştığı için.
YENİ PARTİ ÜSKÜDAR KURULDU İLÇE BAŞKANI BERK TÜTÜNCÜ OLDU
Yeni Parti nin kurulması sonrası il ve ilçe yönetimleri belli olmaya başladı. İstanbul da belli olan yönetimlerin bir tanesi de Üsküdar oldu.
ÜSKÜDAR BELEDİYE MECLİSİ SİBEL TAN ÇETİNKAYA’YI SEÇTİ
Görevden uzaklaştırılan ve tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın yerine seçilecek başkanvekili için yapılan oylamada CHP'nin adayı kazandı.
SAĞLIKLI BAŞLANGIÇ, MUTLU BİREY, SAĞLIKLI TOPLUM
Hayatın ilk anı, bir bebeğin dünyaya gözlerini açtığı o ilk saniye, geleceğin de inşa edilmeye başlandığı andır.
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş gözaltına alındı
Operasyon, İstanbul Anadolu başsavcılığının Üsküdar Belediyesi’nde yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında yapıldı.
SP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI HÜSEYİN ÇAKMAK “ Güçlü devlet; eleştiriden korkan değil, eleştiriden ders çıkaran devlettir.”
Basın özgürlüğü, yalnızca gazetecilerin değil; toplumun doğru bilgiye ulaşma hakkının ve adil bir yönetim anlayışının en temel teminatlarından biridir.
Pet Fellas Hayvanları Yeni Aileleriyle Buluşturuyor
Ücretsiz olarak hizmet veren platform, hayvan sahiplendirme sürecini daha düzenli ve ulaşılabilir hale getirmeyi amaçlıyor.
5,5 MİLYON EMEKLİ KÖK MAAŞDA BULUŞTU
Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, milyonlarca emeklinin maaşını etkileyen kök aylık gerçeğini açıkladı
SAADET PARTİSİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ BİRAL AYDIN ÜSKÜDAR’DA YAPILAN TOPLANTIDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Birol Aydın Ekonomik Krizin Yanında Ahlak ve Adalet Krizi Yaşanıyor dedi.
İYİ PARTİ İL BAŞKANI ÜSKÜDARDAYDI

İyi Parti İstanbul İL Başkanı Yücel Coşkun 10 Haziran günü Üsküdar İlçe teşkilatını ziyaret etti beraber gündemi değerlendirdiler.
ŞENAY AYBÜKE YALÇIN ÜSKÜDAR’DA ANILDI

9 yıl önce katledilen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın İYİ parti Üsküdar ilçe Başkanlığı tarafından anıldı lokma hayrı düzenlendi. Vatandaşlar tarafından ilgi ile izlenen etkinlikte şehit öğretmen anıldı.




