18 Mart Çanakkale zaferi Çengelköyde Konserle Kutlandı.

18 Mart Çanakkale zaferi Çengelköyde Konserle Kutlandı.

Tarih 18 Mart 2011, 16:31 YazdırBu haberi yazdır

Çengelköy ilköğretim okulu Çanakkale zaferinin 96 yılında okul bahçesinde törenle ve salonda konserle kutlandı.

18 Mart Çanakkale zaferi Çengelköyde Konserle Kutlandı. Çengelköy ilköğretim okulu Çanakkale zaferinin 96 yılında okul bahçesinde öğrenciler ve velilerle Çanakkale zaferinin 96 yılına dair bir tören düzenledi. Törende okul müdürü Kevser Olgunçelik günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı dinleyicileri duygulandırdı.

Ardından okulun çok amaçlı salonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Sanat Müziği Araştırma ve Uygulama topluluğu bir konser verdi. Konserde Çanakkale türkülerinin yanı sıra Ege bölgesi türkülerinden oluşan bir dinleti sundular. Altı saz sanatçısının yanında üç ses sanatçısının verdiği konser ilgiyle ve beğeniyle izlendi.

Çengelköy İlköğretim okulu Müdürü Kevser Olgunçelik velilere seslenerek akşam eve döndüğünüzde lütfen bu zaferi ve şehitlerimizi evde konuşun çocuklarınıza hatırlatın dedi. Okul Aile Birliği başkanı Esat Kalay 18 Mart Çanakkale Zaferi hakkında ve zafer uğruna canını kaybedenleri ve bu zaferden Milli Mücadelenin önderi Mustafa Kemal in çıktığını belirtti. Yapılan konuşmalardan sonra santçılara plaketler verilerek teşekkür edildi.
Bu haber 744 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER