
NE PEYZAJ NE GRAFİTİ İHTİYACIMIZ OLAN ŞEY DOĞA!
Peyzaj mı grafiti mi tartışmalarına Saadet’te katıldı:
NE PEYZAJ NE GRAFİTİ İHTİYACIMIZ OLAN ŞEY DOĞA!
Peyzaj mı grafiti mi tartışmalarına Saadet’te katıldı:
NE PEYZAJ NE GRAFİTİ İHTİYACIMIZ OLAN ŞEY DOĞA!
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, İBB tarafından duvar peyzajlarının sökülerek yerlerine grafiti yapılması tartışmalarına değindi: “Peyzaj da, grafiti de değil. İhtiyacımız olan şey doğa”
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim’den, İBB tarafından duvar peyzajlarının sökülerek yerlerine grafiti yapılması tartışmaları hakkında açıklama geldi. İstanbul’un ihtiyacı olan şeyin peyzaj ya da grafiti olmadığını belirten Sevim, “Neden yeşil deyince aklımıza peyzaj geliyor! Neden peyzajların maliyetleri üzerinden tartışmalar çıkartılıyor! Oysaki ihtiyacımız olan şey doğa!” dedi.
Sosyal medya hesaplarından “Duvar mı? Peyzaj mı? Doğa mı? Başlıklı bir açıklama yapan Sevim, şu ifadeleri kullandı:
“İstanbul’un işi gücü, derdi tasası, devasa problemleri bitmiş gibi günlerdir duvar peyzajlarını tartışıyoruz.
Maliyetinden faydasına, güzelliğinden boyalara kadar atışmalar, tartışmalar sürüp gidiyor.
Oysaki İstanbul’un çözüm bekleyen çok problemi var.
Deprem ve Kanal İstanbul, bu konu kadar konuşulmuyor.
Altyapı problemleri asla tartışılmıyor.
Trafik sorununu çözebilme iddiasında bile artık kimse bulunamıyor.
Bazı semtlerde de olsa, tehlikeli düzeylere çıkabilen hava kirliliğinin tarafına ise kimsecikler bakmıyor!
Bu işin bir yönü?
Bir de yeşil yönü var!
Kim nerede iktidardaysa, yeşil hassasiyetini yitiriyor.
Başka yerde, şehre rant gözüyle bakanlar, yeşilsever kesiliyor!
Bir de yeşili konuşacaksak, üçüncü ve gerçek bir yolu daha konuşmak durumundayız!
Neden yeşil deyince aklımıza peyzaj geliyor!
Neden peyzajların maliyetleri üzerinden tartışmalar çıkartılıyor!
Oysaki ihtiyacımız olan şey doğa!
Park değil, millet bahçesi değil hatta etrafına çit, kapısına gişe konulmuş kent ormanı bile değil?
A Parkı, B Millet Bahçesi değil örneğin Validebağ Korusu?
Bu noktada Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı olarak şu önerilerde bulunmak istiyorum:
- İşe çevre ve doğa çalıştayı yaparak başlanmalı.
- İstanbul’un tüm ilçelerinde, müdahale edilmemiş ormanlık alanlar oluşturulmalı.
- Daha önce park olarak yapılmış büyük alanlar, büyük korular olarak yeniden yapılandırılmalı ve peyzaj uygulamaları sonlandırılmalı.
- Daha önceden park yapım ve bakımları için ayrılan bütçeler, yeni doğal alanların açılması için kullanılmalı.
- Şehrin içerisine kadar yeşilin yerleştirilmesi için, istisnasız tüm refüjlere ağaçlandırma yapılmalı.
- Yenikapı ve Orhangazi Kent Parkları ile Üsküdar Sahili’ne yapılan sözde meydan peyzajdan arındırılarak hızla doğal alana dönüştürülmeli.
- Kentsel dönüşüm projelerinde her bina için yeşil alan zorunluluğu getirilmeli.”
ÜSKÜDAR BELEDİYE MECLİSİ SİBEL TAN ÇETİNKAYA’YI SEÇTİ
Görevden uzaklaştırılan ve tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın yerine seçilecek başkanvekili için yapılan oylamada CHP'nin adayı kazandı.
SAĞLIKLI BAŞLANGIÇ, MUTLU BİREY, SAĞLIKLI TOPLUM
Hayatın ilk anı, bir bebeğin dünyaya gözlerini açtığı o ilk saniye, geleceğin de inşa edilmeye başlandığı andır.
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş gözaltına alındı
Operasyon, İstanbul Anadolu başsavcılığının Üsküdar Belediyesi’nde yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında yapıldı.
SP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI HÜSEYİN ÇAKMAK “ Güçlü devlet; eleştiriden korkan değil, eleştiriden ders çıkaran devlettir.”
Basın özgürlüğü, yalnızca gazetecilerin değil; toplumun doğru bilgiye ulaşma hakkının ve adil bir yönetim anlayışının en temel teminatlarından biridir.
Pet Fellas Hayvanları Yeni Aileleriyle Buluşturuyor
Ücretsiz olarak hizmet veren platform, hayvan sahiplendirme sürecini daha düzenli ve ulaşılabilir hale getirmeyi amaçlıyor.
5,5 MİLYON EMEKLİ KÖK MAAŞDA BULUŞTU
Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, milyonlarca emeklinin maaşını etkileyen kök aylık gerçeğini açıkladı
SAADET PARTİSİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ BİRAL AYDIN ÜSKÜDAR’DA YAPILAN TOPLANTIDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Birol Aydın Ekonomik Krizin Yanında Ahlak ve Adalet Krizi Yaşanıyor dedi.
İYİ PARTİ İL BAŞKANI ÜSKÜDARDAYDI

İyi Parti İstanbul İL Başkanı Yücel Coşkun 10 Haziran günü Üsküdar İlçe teşkilatını ziyaret etti beraber gündemi değerlendirdiler.
ŞENAY AYBÜKE YALÇIN ÜSKÜDAR’DA ANILDI

9 yıl önce katledilen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın İYİ parti Üsküdar ilçe Başkanlığı tarafından anıldı lokma hayrı düzenlendi. Vatandaşlar tarafından ilgi ile izlenen etkinlikte şehit öğretmen anıldı.
DÜNYA ÇEVRE GÜNÜNDE ÇAKMAKTAN AÇIKLAMALAR

Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Harita Mühendisi Hüseyin Çakmak, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.




