12 Mart İstiklal Marşının Kabulü.

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü.

Tarih 15 Mart 2011, 13:27 YazdırBu haberi yazdır

Çengelköy Lisesi 11.Mart.Cuma günü Bağlarbaşı Kültür merkezinde İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy u Anma Programı düzenledi.

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü.

 
11.Mart.Cuma günü Bağlarbaşı Kültür merkezinde “İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy u Anma Programı “düzenledi.

 
Programa Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Hilmi Türkmen İlçe Milli Eğitim Müdür yardımcılarından Hasan Basri Yazıcı , Askerlik Şube Başkanı Tuğrul Altan ve Üsküdar da bulunan eğitim kurumlarının temsilcileri katıldılar. Salonun tamamının dolduğu etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

 
Çengelköy Lisesi müdürü Cemal Ak konuklara hoş geldiniz diyerek şöyle seslendi ; 12 Mart 1921 İstiklal Marşının T.B.M.M. de kabulünün günüdür bugün 90.yılını kutluyoruz.Mehmet Akif Ersoy u anıyoruz.Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın düşüncesine katılıyoruz.Öğretmen ve öğrencilerimiz canla başla bu güne hazırlandılar hepinize iyi seyirler diliyoruz.Mehmet Akif Ersoy’un hayatı sinevizyon gösterisi eşliğinde sunuldu. Karakteri ve anlayışı anlatıldıktan sonra Bülbül şiiri öğrenciler tarafından ezbere okundu.”Susma ey bülbül senin hakkın değil matem” diye biten şiir dinleyicilerden büyük alkış aldı.Safahat adlı tüm şiirlerinin yeraldığı kitabında İstiklal Marşı nın bulunmamasının nedeni sorulduğunda şair bu şiirin milletin malıdır cevabı vermesi dinleyicileri duygulandırdı.

 
Drama gösterisinde ise İstiklal Savaşı sürerken askerin ve halkın moralini mücadele azmini artırmak milletin kenetlenmesini yükseltmek için bir marş yazdırılması girişimleri bunun için Mehmet Akif Ersoy ‘a bir teklif yapıldığı yapılan teklifi tek şartla kabul edeceğini.Bu şartın da kazanması halinde ödülün Darülacize kurumuna verilmesi koşulunu şart koştuğunu bunu Bakan Hamdullah Suphi ye özellikle belirttikten sonra İstiklal Marşını yazmaya başladığını tiyatro şeklinde Çengelköy Lisesi öğrencileri çok güzel bir şekilde sundu.

 
İstiklal marşının tamamı ise seyircilerin arasına serpiştirilmiş öğrenciler tarafından satır satır okundu.Ondan sonra protokol da bulunan Üsküdar Belediye Başkan yardımcısı Hilmi Türkmen İstiklal Marşından bir parçayı okuyarak Çengelköy lisesi öğretmen ve öğrencilerini 1921 deki T.B.M.M.ndeki havayı bize yaşattılar hepsini ve okul müdürü Cemal Ak’ı kutluyorum dedi.

 
Üsküdar Askerlik Şube Başkanı Tuğrul Altan da gösterileri çok beğenerek izlediğini belirtti emeği geçen herkesi tebrik ediyorum dedi.Ardından Üsküdar daki okullar bazında kompozisyon şiir ve İstiklal Marşını ezbere okuma dallarında ödül kazananlara ödülleri verildi.

 
Okul müdürü Cemal Ak yapılan etkinliğin beğenilmesinden dolayı görevli öğretmenlerinden ve öğrencilerinden gurur duydu bizde Boğaziçi Çengelköy gazetesi olarak Çengelköy Lisesini tebrik ediyoruz.
Bu haber 786 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER