Boğaziçi Alevi Kültür Derneği Genel Kurulu Yapıldı.

Boğaziçi Alevi Kültür Derneği Genel Kurulu Yapıldı.

Tarih 14 Mart 2011, 18:12 YazdırBu haberi yazdır

Çengelköy Güzeltepe mahallesinde bulunan Boğaziçi Alevi Kültür Derneği 2. Olağan genel kurulunu 13 Mart günü yapıtı.

Boğaziçi Alevi Kültür Derneği Genel Kurulu Yapıldı.

Çengelköy Güzeltepe mahallesinde bulunan Boğaziçi Alevi Kültür Derneği 2. Olağan genel kurulunu 13 Mart günü yapıtı.

243 Kayıtlı dernek üyesinin 176 sının katılımı ile saat 12 de başlayan genel kurul hazirun cetveline atılan imzalarlardan sonra Dernek başkanı Nursel Yılmaz katılımcılara hoş geldiniz dedi diyerek divan heyeti listesini önerdi.ve bu liste oybirliği ile kabul edildi.Divan heyeti seçilmesini takiben tutanakları imzalama yetkisi istedi ve buda oybirliği ile verildi.Gündemin katılan kurumlardan katılanlar bölümünde Alevi Bektaşi Federasyonun dan yönetim kurulu üyesi Hüseyin Elmas Kazım Karabekir Cemevi ve Kültür  Derneği başkanı Mustafa Kılıç konuklara seslenerek mücadelelerinde başarılar dilediler.Boğaziçi Alevi Kültür Derneği Başkanı Nursel Yılmaz iki yıllık faaliyet raporunu okudu.Derneğin etkinliklerini Cemevi yerinin belirlenmesi için Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve Devlet Bakanı  Faruk Çelik nezninde yapılan girişimleri anlattı. CHP Üsküdar Belediye Meclis üyelerinin verdiği önergeyi ve mecliste reddedilmesini Üsküdar  İlçe başkanı Mustafa Çetinkayanın desteklerini anlattı ve Dernek bölgemize ışık tutuyor hepinize derneğimize destek olmaya devam etmenizi diliyorum dedi. Mali raporu da okudu.Denetleme kurulu raporunu ise Muharrem Kahraman okudu iki rapor ayrı ayrı oylandı ve kabul edildi.

Faaliyet raporu konusunda Yakup Yılmaz demokratik yarışa evet bölünmeye küsmeye hayır dedi.Kurucu başkan Murat Doğan ise derneğimizin amacı dernek olarak kalmak değil Cemevini kurmaktır ve gençleri dernek etkinliklerine katmak gerekir bu yönetim üyeleri ve gençleri yeterince faaliyetlere katamamıştır dedi.Yönetim kurulu üyesi Asker Yıldız ise son dönemlerde yönetimde bazı anlayış farklılıkları doğmuştur bu genel kurulda bunu çözeceğiz ben ve arkadaşlarım farklı bir listeye aday olacağız ancak yönetimde olan da olmayan da dernek amaçları için beraberce çalışmalıdır.Bu güne kadar kurucularımız dahil derneğimize emeği geçen herkese teşekkür ederiz dedi.

Seçim maddesinde iki liste yönetime aday oldu Asker Yıldız ve arkadaşlarının listesi 100 Nursel Yılmaz ın listesi 66 oy aldı.Gizli oy açık tasnif sistemi ile zarflarla yapılan oylama uzun sürmesine rağmen dernek üyeleri nin yoğun katılım yaptığı gözlemlendi.Seçim sonrası oluşan dernek yönetim kurulu listesi : Asker Yıldız,İmam Doğan,Can Tütüncü,Özden Özçelik,İskender Reçber,Zeynep Doğan ,Erdal Şahin Denetleme kurulu ise Nurettin Özkaya , Gülhanım Yılmaz, Rıfat Baylan dan oluştu.
 
Yeni yönetim kurulu adına Asker Yıldız katılımcılara gösterdikleri güvenden dolayı teşekkür etti dernek faaliyetlerinde her arkadaşı aralarında görmek istediklerini belirtti.
 
Dilek temenniler ve yeni oluşan yönetime başarılar dilenmesinden sonra genel kurul sona erdi. Boğaziçi Çengelköy gazetesi olarak yeni görev alan yönetime başarılar dileriz.İletişim 422 02 00.
Bu haber 790 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER